Jakou značku a typ kombinované chladničky s mrazákem dole?

Kuchyňské linky, spotřebiče, pravidla stolování a různé informační zdroje

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod MgX 4. 8. 2009 13:19

Ahoj,

čas letních bouřek, zvláště ta poslední, zapříčinil, že mě začala zlobit lednička. Ano, v létě je to super záležitost. Momentálně jede v nouzovém režimu (alespoň nějak). Chystá se ke mně sice opravář, avšak raději chci být připraven na výběr nového typu. Má původní je již staršího data výroby a nevím, zda cena opravy nepřevýší moji chuť „investovat“.

Co si představuji?

Hledám kombinované zařízení (teoreticky soubor zařízení), kdy dole bude mrazák a nahoře chladnička. Teplotní kategorie mrazáku by měla být -18°C a více. Poměr velikosti mrazáku a chladničky by mohl být zhruba 1:1, či zhruba 2:1 ve prospěch chladničky (viz níže). V mrazáku jsem zvyklý na 4 zásuvky (mohou být i tři) a rychlomrazící poličku (na této bych netrval). Stroj bych chtěl v klasické bílé barvě, pokud možno s co nejnižší hlučností a rozumnou spotřebou energie.

Rozměry hledaného výrobku, by se měly vlézt do ... výška 180cm, hloubka 65cm, šířka 60cm. Pakliže budou o trošičku víc ... centimetr dva sem/tam není problém. Celkový objem by měl být co největší, přibližující se současnému stavu - určitě nad 310l (momentálně mám, pakliže se nemýlím ... 337l). Z toho je 232l chladnička a 105l mrazák.

Z technických specialit chci, aby se chladnička sama odmrazovala, toto může umět i mrazák (resp. mohl by mít tzv.: no frost system). U chladničky je samoodmrazování podmínkou.
Dále by bylo vhodnější, aby nasávání a výfuk vzduchu byl umístěn zepředu zařízení. Stroj mám totiž obestavěn z jedné strany a vrchu skříní, ze strany druhé je zeď. Zařízení není kryto dalšími dveřmi.
V případě zadního výfuku/nasávání, bych musel vědět, kolik je nezbytný minimální prostor nad a vedle lednice ... nelze jej zvětšit.

Ze značek bych volil Bosch, Siemens, Electrolux ... samozřejmě jinou značku si rád nechám doporučit...momentálně mě napadá ještě Liebherr, ovšem ty jsou, myslím, ve vyšší cenové kategorii.

A tak jsem se dostal k ceně. Cena by měla být rozumná v poměru ke kvalitě a výbavě. Samozřejmě nepotřebuji nic v „luxusním obalu“. Stačí výrobek, který odvede svoji práci, nebudu o něm vědět a pár let poskytne mým potravinám ochranu před teplem.
Cenu bych si představoval tak do 13500,-Kč. V případě velmi zajímavého modelu jsem ochoten i trochu připlatit.

Předem děkuji za korektní příspěvky/linky/rady/postřehy/informace :-)
S pozdravem MgX
MgX
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 5. 8. 2009 10:35

Ahoj,

40x byl můj dotaz viděn a stále nikdo s nějakou radou, nápadem? :'(
S pozdravem MgX
MgX
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kirkwood 5. 8. 2009 13:40

Počkej, až přijde Slonik, ten poradí vždy, rád a dobře ;-)
Kirkwood
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 5. 8. 2009 14:25

No s tím odvětráním dole jsem si samostatně stojící snad ani nikdy nevšiml. Takže jedině hledat.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 5. 8. 2009 19:32

kejki3 Zepředu :-) ... já právě takovou mám doma...no ale zcela se nebráním ani vestavěným, resp. s možností vestavět.

Kirkwood jj, Slonik má v těchto věcech přehled ... jako správný gurmán :-D
S pozdravem MgX
MgX
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 6. 8. 2009 14:41

No....byl jsem se podívat ve své oblíbené elektroprodejně ... výběr slušný, ovšem co potřebuji není.

Většina ledniček má (pro mě) velikostně nedostatečnou část s mrazákem ... jsou to tzv.: třízásuvkové modely. Když už bylo něco se čtyřmi zásuvkami, pak model od Gorenje, který má ovšem poměrně dost velkou spotřebu ... je ve třídě „A“, anebo Miele, která je ve třídě A++, ovšem i po slevě její cena dosahuje 40.000,-Kč, což za tento typ stroje prostě dát nechci.

Když prý zvolím dobrý rozměr lednice, nevadilo by, že jej zasunu mezi skříně a stěnu. Je nutné, aby kolem mohl volně proudit vzduch, což při „běžných rozměrech“ lednice bude zajištěno.
S pozdravem MgX
MgX
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 6. 8. 2009 14:47

To je opravdu dost velká lednička. Už jsem Ti chtěl poradit tohle: http://www.haier.cz/chlazeni/Kombi/HRF369AA/ (skvělá, úsporná, dvouzónový mrazák, funkce pro hluboké zamrazování,..., luxusní provedení jako bonus a taky vlastní velmi dobrá zkušenost s téměř ročním provozem). Leč je pro Tebe příliš malá.

Máš nějaké speciální požadavky na spotřebu, funkce výrobníku ledu, přítomnost "minibaru" a podobně? Má mít vypínatelnou chladící/mrazící část? Stává se často, že jedete pryč a potřebuješ lednici přepnout do "prázdninového režimu"?

Ke značkám - Liebherr je opravdu cenově trošku mimo, Whirlpool trochu zaspal, takže jejich lednice už taky nejsou na špičce. Kouknu a poptám se co je k mání a budeme pak zužovat výběr.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 6. 8. 2009 15:04

Slonik žádné další speciální požadavky nemám ... kromě těch, co jsem již uvedl ... i to nasávání/výfuk zepředu bych oželel. Potřebuji, aby se sama odmrazovala chladnička ...

Základním problémem je to, což potvrdil i prodavač, že většina výrobců ledniček, již nedělá kombinace s mrazákem, který má 4 zásuvky ... tudíž mrazák je větší, na úkor chladničky.

Má stará lednička, co ji mám nyní ... je opravdu, jak vidím, specifická využitím vnitřního prostoru a zřejmě i rozložením motoru, ventilátorů atp. ...

Co se kde dívám, tak mrazák má vždy max. 91l a to je málo. Dokonce jsem uvažoval, že bych koupil zvlášť chladničku a zvlášť mrazák, postavil bych je na sebe ... ovšem, tam se mně navýší-zřejmě- spotřeba elektřiny, no a bylo mně to nedoporučeno ... prý se zařízení na sebe postavit nesmí ... tudíž se nejedná o způsob, kdy máš třeba pračku a na ní sušičku prádla.

BTW: ještě, že ta původní (zatím) jede alespoň v nouzovém režimu. Tudíž nejsem úplně v pajzlu :-|

//EDIT:
Teď jsem se rozčílil a šel s metrem alespoň ZHRUBA změřit vnitřní část mrazáku - vychází mně to na těch 130-135l ... tuším, že výrobce uvádí 132l ... Jsem si říkal, jestli to nebyl hrubý objem, ale jak vše naznačuje, jedná se o rozměr využitelného prostoru mrazáku.
Tudíž 132l a 91l ... je sakra rozdíl >:-(
S pozdravem MgX
MgX
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Breaker 6. 8. 2009 15:30

Jediná, ktorú som našiel a ktorá splňuje požiadavky na miesto aj jakž-takž objem je táto http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... 525162338A :-| Potom ešte pár, ale všetky mali na výšku 190...
#ledžendery
Breaker
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 6. 8. 2009 15:49

.... jo jinak všem díky za pomoc :-)

Breaker na Gorenje jsem se díval ... mají, bohužel, větší spotřebu ... oproti Siemens radikálně. Pravda, při současném stavu, bych zřejmě tento parametr musel přehlédnout.

Tebou vybraná je alespoň A+, což je dobré ... teď se na ni dívám. 103l je oproti 91l vylepšením ... ještě mně má volat známý, tak snad někde něco bude.

BTW: asi se půjdu podívat, jak je namontovaná ta vestavěná skříň, včetně skříňky, co je nad prostorem ledničky ... kdybych musel zvětšovat prostor :-| Což je totálně poslední možnost kterou jsem ochoten zvolit...
S pozdravem MgX
MgX
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 6. 8. 2009 16:09

Napadá mě ještě jedna, totálně brutální možnost ... koupit chladničku, dát ji na původní místo ledničky. Koupit mrazák - policový (se sníženou šířkou menší než 60cm) a zavřít jej do komory. Ovšem tím bych zlikvidoval komůrku, neboť radikálně přispěji ke zvýšení teploty tam. A tak bych musel vymyslet nějaký „nárychtung“ napojit jej na výfuk ledničky a jeho druhou část vyvést do prostoru odvětrávání komory. Tímto brutus stylem/tuningem :-D by (snad) nebyl problém s teplotou.

Nevýhoda kromě pracnosti je --- zřejmě navýšení spotřeby a navýšení ceny... vidím to odhadem na 21 CZ kaprů :hm
Výhoda - nemusím rýpat do vestavěných skříní, mám větší úložný prostor a když vypadne jeden stroj, druhý mám jako náhradníka ... ano jogurty do mrazáku nejsou dobrým nápadem :-)

//EDIT:
beru zpět ... v komoře není zásuvka s elektřinou :grr:
S pozdravem MgX
MgX
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 6. 8. 2009 16:41

Nějaký model s velkým mrazákem a menším chladícím sektorem jsem viděl. Jen si vzpomenout co to bylo. Gorenje bych nebral.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 6. 8. 2009 18:07

Tahle Gorenje má ještě o chloupek větší mrazák http://bilezbozi.itek.cz/chladnicky-kom ... Gorenje-RK, ale už má 185. V té kategorii už je většinou ten mrazák větší.
A z těch menších http://bilezbozi.itek.cz/chladnicky-kom ... -Gorenje-K
http://bilezbozi.itek.cz/chladnicky-kom ... H-KGV-36-X
http://bilezbozi.itek.cz/chladnicky-kom ... trolux-ERB
http://bilezbozi.itek.cz/chladnicky-kom ... 6X11-KOMBI
http://bilezbozi.itek.cz/chladnicky-kom ... trolux-ENB

Je možné, že se dělá silnější izolace, takže ve stejném rozměru stejné litry už nenajdeš.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 6. 8. 2009 20:25

kejki3 jo, asi to bude v silnější izolaci. Oproti mé, bych mohl mít klidně větší spotřebič. Jenže oni dělají standardní rozměr vnějšku a tam zaostává vnitřek ...a i 2m ledničky mají většinou malý mrazák ... což nechápu.

Slonik
taky se bráním značce Gorenje ... myslím, že její slávu již „zasypal prach“. Pravdou je, že je to zatím jediná s rozměrem, který splňuje můj požadavek.

Ach jo ... nakonec budu muset vzít Siemens KG 36VX27 v bílé barvě, antibakteriální úpravou, ve třídě A++ ... za nějakých 13500,-Kč a možná i s 3mi lety záruky. Viděl jsem ji ... je to klasický strojek, bez nějakých „suprovostí“, ale snad by svoji práci odvedl. Jen má ten zatraceně malej mrazák.... pak bych ale musel do budoucna řešit nákup nějakého menšího zásuvkového mrazáku a hlavně ono Nerudovské „kam s ním“. :hm
S pozdravem MgX
MgX
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Breaker 6. 8. 2009 20:33

MgX píše:taky se bráním značce Gorenje ... myslím, že její slávu již „zasypal prach“.
Prečo? "Slávu zasypal prach"? wtf? Sláva je pri chladničke dôležitá? Ide-ide, nejde-reklamuje sa. Od Gorenje máme práčku, pravda, stála cca 3 násobok, čo tá chladnička, ale funguje skvele a že by ma trápilo, že nie je slávna... :D
#ledžendery
Breaker
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků