Co si myslíte o půstu?

Co je zdravé? A co není? Diskutujte také o dietách a vegetariánství

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod koop_deska 26. 1. 2017 13:57

Jednou za tyden se mi to zdá moc ale jednou za čas asi neškodí naopak je to prospěšné
koop_deska
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kupcl 10. 2. 2017 07:53

Já bych s tím měl problém, delší čas bez jídla a skoro kolabuju.
kupcl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 26. 3. 2017 10:59

Půst a odříkání si jsou moderní formy mučení. Jinak souhlasím s tím, že hladový člověk zahání hlad myšlenkovou aktivitou, někdo dokonce fyzickou prací a já se jdu pořádně najíst, abych měl sílu ten půst udržet. Ne nadarmo se říká, že sytý hladovému nevěří.
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod AnnaSosnovsky 7. 11. 2017 10:48

Zkoušela jsem kdysi na pár dní a ono se to dá, ale člověk nemá žádnou energii.
AnnaSosnovsky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lektvarnik 1. 12. 2017 16:44

Právě většinou jsou lidi naopak překvapení, že energie nechybí, ale bude to hodně individuální. Všeobecně platí, že se bystří smysly a a samotná mysl, protože mozek musí přemýšlet, jak si obstarat a kde sehnat potravu :)
Lektvarnik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 4. 2. 2018 21:32

Přidám čerstvou zkušenost s půstem.... Abych byl přesný, tak s hladověním nad 24h. Jedna přítulka měla téměř smrtelnej úraz a z důvodu regenerace podstoupila urinoterapii podle vzoru MUDr. Partykové... tak jsem jí držel s ní. Já teda bez jakýkoli přípravy, hezky natvrdo a dal jsem týden naprosto s přehledem. Třetí den se mi jen trošku motala palice, ale ve sprše jsme si udělali detoxikační klystýrek a do pár hodin to přešlo. Díky pití danýho množství ranní moči a vymrzlý vody (bez nějakýho deutéria, nebo čeho) jsme neměli žádný pocit hladu po celou dobu. Nic jinýho jsme nepili. Energie neuvěřitelně moc, i jsme si líp vychutnávali intimnosti.... Přechod ke stravě naprosto v pohodě, nejdřív zeleninový šťávy a pak postupně kaše a tak. Jako kdo nezažil, neuvěří!!!! Vřele doporučuju!!!
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Standoos 1. 7. 2018 22:15

Pôst je super detox pre telo, jeden deň bez jedla raz za mesiac nikomu neublíži...
Standoos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Selun78 4. 11. 2019 10:08

Tak třeba jednodenní půst je podle mě ok. Ale sama s tím zkušenost nemám. Bojím se, že by mi bylo špatně. Třeba diabetici by asi půst mít neměli. Já třeba spíš dělám detox těla. K tomu si kupuju ještě očistu ČIN ČON tady https://www.greenworld-zdravi.cz/. Je mi fajn a nemám střevní problémy, jako jsem mívala.
Selun78
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 29. 1. 2020 11:17

Selun78 píše:Tak třeba jednodenní půst je podle mě ok. Ale sama s tím zkušenost nemám. Bojím se, že by mi bylo špatně. Třeba diabetici by asi půst mít neměli. Já třeba spíš dělám detox těla. K tomu si kupuju ještě očistu ČIN ČON tady https://www.greenworld-zdravi.cz/. Je mi fajn a nemám střevní problémy, jako jsem mívala.

S diabetem se půstu neboj, třeba v kladenský oblastní chcípárně ležíš týden bez léků a jídla a odejdeš naprosto zdráv!!! Léčí tam po vzoru doktora Grünsteina ze Švejka, ale dotáhli to tak k dokonalosti, že ani klystýr nedostaneš zdarma. >:-(
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Barulin 30. 4. 2023 12:38

Já si nemyslím, že půst je nějaký zdravý způsob detoxikace, to už je podle mě lepší užívat něco na podporu očisty jater třeba ostropestřec nebo tak
Barulin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod WHITE-CZ 7. 3. 2024 20:22

Rád bych to tady trochu oživil. Půstovat jsem začal před rokem. Měl sem problém jak váha (ve 30 letech 100kg, šílenost) Bolení hlavy, tinnitus. A malá asi 2x2 pleška na hlavě ze zadu (čtvereček) klasika chodil jsem po doktorech. Léky, vyšetření, hlouposti další... Pak mě jedna paní poradila. V zoologické zahradě u slonů když sem tam seděl úplně v deliriu (šílená migréna). Řekla zkus od 18:00 do 12:00 druhého dne nic nejíst. Jen pij vodu a měsíc v kuse aspoň. No a co se stalo? Všecko je pryč. Ale úplně všecko. Pištění v uších, bolest hlavy. A čtvereček zarostl vlasama. Pak sem ještě přidal hození každý den 15 - 20km a odešlo i cca 15kg váhy. Neříkám ať to někdo dělá ale mě tohle pomohlo. A teď to dělám pořád jen sem malinko posunul čas. Poslední jídlo v 17hod a snídaně v 9:00. Ale co je důležité NEŽRAT CUKR. Myšleno hlouposti jako je Snickers apod. Slazené nápoje a další. Když mám chuť na sladké tak kvalitní sušené ovoce a dobrý čaj oslazené medem.

A teď na závěr. Ta paní co mě poradila měla 92 let a ještě chodila po zoologické! Nechápal sem! (Jestli někdo byl ve Zlínské zoo tak si dobře pamatuje ten kopec na konci :-D)
WHITE-CZ
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků