od Gooorila 12. 1. 2009 22:36
Na každé dovolené, si vaříme jídlo vždy sami. Nevyhovuje mi ani čas podávaných jídel v hotelu, ani jejich jídla (kdo proseděl dovolenou na WC z jídla, ví o čem mluvím).
Prakticky vůbec nebereme polévky v sáčku, nebo jiné polotovary. Paštiky také ne. Většinu věcí si nakupujeme přímo v obchodech v místě a nepamatuji si dovolenou, kde by chyběly dvě jídla a to:
Špagety: Těstoviny jsou levné všude, takže ty nakupujeme až tam. Jedna z mála konzerv, kterou dovážíme, je salza napoletana od firmy Gurmán, která mi osobně velmi chutná a jíme ji i doma. Sýr zase místní. Je to rychlé, dobré a není to drahé.
Nudle z mákem: Nudle a máslo opět místní, mák si pomelu doma a smíchám s cukrem doma :o). Doma to prakticky nejím.
A protože máme těstoviny a rýži rádi, zbytek je vždy kombinace rizota, nebo těstovin s kuřecím masem a smetanovou omáčkou. Prakticky 95% surovin nakupujeme vždy v místě, takže se nemusí nic tahat a když si vzpomenu na naše první dovolené po roce 89, kde jsme si dělali bramborovou kaši ze sáčku a opékaný Luncheon...to si radši udělám ten čas a za tu půlhodinku si uvařím větší jídlo :o)