od Vslayer 2. 3. 2007 15:52
Ja na to mam svuj velice specifickej zpusob, kterej je ale hrozne pracnej. Ovsem zachovam maximum jedle duziny.
Potrebujes VELICE ostrej nuz. Postav si mango svisle (na vysku) a zacni ho rozkrajovat - for je v tom, ze ho rozkrojis i s peckou, musis mit ovsem tu sirsi stranu manga nasmerovanou k sobe, abys nekrajel tu pecku na plocho. Az ho rozkrojis ( s dobrym nozem je to snadny, tak z pecky vydloubni to jadro a zahod ho. Potom rozkroj zbytek manga na ctvrtiny (zabor nuz do stredu te tluste kury, kterou bylo pokryty jadro a krajej - zbydou ti ctvrtiny se slupkou a s kusem te tvrde skorapky, co kryla jadro. Potom nariznes mango tesne pod tou skorapkou, vezmes kleste a tu skorapku krasne odloupnes. Potom uz jenom vezmu skrabku na brambory a oloupu slupku (pokud je mango hodne zrale, da se slupka odloupnout vcelku jen rukou).