Jak na mango?

Tajné postupy, rady a tipy. Co v kuchyni nikdo jiný neumí

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod Caddy 1. 3. 2007 11:55

Mate nejaky figl, jak co nejefektivneji prichystat mango? Ta potvora hrozne drzi u pecky, ani nozem to poradne nelze odstranit, navic je jinak mekke a pri takovych snahach ho vetsinou pomackam a vytece mi dost stavy vnivec. Je na to nejaky grif, aby se proste hezky odkrojilo a byly z nej treba mesicky? :)
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iva 1. 3. 2007 22:52

Ja mango tady skoro vubec nejim, jenom ho pojidam na cestach a to ho okamzite snim, sotva ho koupim, ale ted jsem se o nem docetla, ze je dobry proti stresu a na nervy, tak budu muset k nemu svuj preziravy postoj v domovine prehonotit... :)

K tvymu problemu.... cituji...
"....oddělit dužinu od jádra není sadné. Plod rozkrojte podélně až k pecce, půlkami otáčejte, až se dřeň uvolní.... "

anebo ještě tady:
http://www.labuznik.com/article.php?ID=23
iva
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Vslayer 2. 3. 2007 15:52

Ja na to mam svuj velice specifickej zpusob, kterej je ale hrozne pracnej. Ovsem zachovam maximum jedle duziny.

Potrebujes VELICE ostrej nuz. Postav si mango svisle (na vysku) a zacni ho rozkrajovat - for je v tom, ze ho rozkrojis i s peckou, musis mit ovsem tu sirsi stranu manga nasmerovanou k sobe, abys nekrajel tu pecku na plocho. Az ho rozkrojis ( s dobrym nozem je to snadny, tak z pecky vydloubni to jadro a zahod ho. Potom rozkroj zbytek manga na ctvrtiny (zabor nuz do stredu te tluste kury, kterou bylo pokryty jadro a krajej - zbydou ti ctvrtiny se slupkou a s kusem te tvrde skorapky, co kryla jadro. Potom nariznes mango tesne pod tou skorapkou, vezmes kleste a tu skorapku krasne odloupnes. Potom uz jenom vezmu skrabku na brambory a oloupu slupku (pokud je mango hodne zrale, da se slupka odloupnout vcelku jen rukou).
Vslayer
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod step.s. 15. 10. 2010 08:52

Podle Herculese Poirota:
Rozkrojíme dužinu manga tak, že ostřím jedeme po ostré hraně pecky. Vezmeme polévkovou lžíci, nejlépe s osttrým okrajem a s její pomocí oddělujeme dužinu od pecky z obou stran. Tak se mango vypeckuje. Pak je ještě možné nakrájet dužinu na kostky tak, aby se neprokrojila slupka, potom se tato polovina manga otočí jakoby naruby a kostky vystoupí plasticky na povrch.
step.s.
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron