Abyste nebrečeli při krájení cibule.....

Tajné postupy, rady a tipy. Co v kuchyni nikdo jiný neumí

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod Skinny 2. 12. 2006 21:51

já minule ve škole brečel i při krájení pórku :lol: nějak to na mě dolehlo a muselo to ze mě ven:D
Skinny
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Aneta17 13. 6. 2008 14:02

Při krájení se nesmí mrkat...
Všem oznamuji, že mi není 17. Jen je 17 moje šťastné číslo.

Jsem cholerička, obdivuji sangviniky. Dobře se mi žije s flegmatikem a melancholika bych jistě tloukla…
Aneta17
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pariskaaa 13. 6. 2008 20:05

Utěrku ovázat tak, aby byly vidět jen oči a na oči nasadit velký sluneční brýle. A hlavně rozsvítit v kuchyni, aby se dalo na cibuli vidět přes ty sluneční brýle
Pariskaaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod brymi 24. 9. 2008 10:16

Já mám od mojí babičky radu: průběžně jak krájím, čuchám k chlebu. a vážně to pomáhá!
brymi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Deli 1. 10. 2008 03:31

Pariskaaa píše:Utěrku ovázat tak, aby byly vidět jen oči a na oči nasadit velký sluneční brýle. A hlavně rozsvítit v kuchyni, aby se dalo na cibuli vidět přes ty sluneční brýle

hodně hustý :D tohle snad i zkusim :-))
- You’re disturbing my oboe practice.
- You don’t play the oboe.
- I could play the oboe.
8)
Deli
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 1. 10. 2008 12:21

aby ale sousedi od naproti nevolali, ze vidi teroristu :-D

jinak nejjspolehlivejsi metoda, jak zabranit slzam pri krajeni cibule, zni: nekrajet cibuli ;)
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kirkwood 1. 10. 2008 12:49

Babička mi radila, ať při krájení cibule něco žvýkám a funguje to ;-) Ale poslední dobou sou ty cibule nějaké chabé a vůbec při krájení nepálí..
Kirkwood
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 1. 10. 2008 13:14

a nebo sis už zvykla :-) Už se těším až budu nějakou cibuli krájet. A klidně u ní budu slzet jako želva
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Swordman 19. 10. 2008 11:59

No ja som neslzil ani pri krájaní cibule do utopencov ( a bolo jej hodne ).
Taká cibuľa, pri ktorej by som slzil, je dobrá cibuľa, taká je dnes vzácnosť. Už je to dnes všetko prešlachtené, aj cesnak.
MB ASUS A7V600-X,Athlon XP 2500+ Barton , 1791 MB RAM ,Radeon 9200SE 128MB, Audigy 2, LG GSA 4163B,LG GSA 4081B, HDD: WD500GB PATA,Seagate Baracuda 80GB SATA,WD200GB SATA,
CRT Belinea 17", Zdroj CHIEFTEC CFP-400-12G
Swordman
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 1. 12. 2008 21:39

Česnek není přešlechtěný, jen je většinou z Číny. Taky český stojí o 20% víc. To je úplně jiná chuť a vůně.
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 4Josef 12. 12. 2008 09:32

Stačí jen odkrojit vršek cibule obsahující dráždivé silice a oči nepálí. Tedy krájet na štorc a ne po délce.
4Josef
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eyelessCZ 11. 12. 2009 21:56

To s tím čicháním ke chlebu znám odjinud. To mi radili, když jsem to přehnal s křenem takže jdu to vyzkoušet u cibule, poněvadž s tím křenem je to 100% - tní
Doporučuji
eyelessCZ
Kolemjdoucí

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků