Já na ně před pár měsíci zanevřel. Nabyl jsem dojmu, že je to už skoro jako McD a že to jídlo je čím dál tím horší. Z těch jídel se mi dělá nějak blivno.
"Něco" co jsme našli v polévce v Ostravském Červeném draku na stodolní jsme sice identifikovali jako kočičí drápek (nechci křivdit, nevíme jistě co tam bylo), mi nijak chuť nezkazilo (a to i přesto že jsem velký milovník zvířat a pořídil jsem si dva kocoury a ještě jednoho psa). Beru to jako že se číňanům vyplatí koupit x kg kuřecího z makra, než shánět nějaké psy/kočky a potom je kuchat, stahovat atd. Druhá stránka věci je, že i kdyby tomu tak bylo, myslím že je to v pořádku. O srovnání, kdy jsme pro Indy prasata zase my, když konzumujeme kravičky a maso jako takové, se napsalo již mnoho. Pro Asijce je prostě pes a kočka jen potravina. Ale hodně mi vadí chování se ke zvířatům před smrtí (hodit psa do pytle a umlátit jej tyčí jen proto, že maso je pak chutnější...no nevim. I když, zajděte si někdy k jatkám a koukněte jak usmrcujeme zvířata "my, civilizovaná společnost".
Takže shrnutí: Jedli byste čínskou kuchyni v bistrech s vědomím, že vámi oblíbené jídlo by chutnalo stejně jen s přísadou nějakého maxipsa Fíka (a pomineme li procedury před smrtí samotného zvířete)?
Gooorila: no jasne, proste je to narodni zvyk...a i kdyz jsou kocky moje nejoblibenejsi zvirata, tak uz jako maso v jidle bych treba i rad ochutnal...ale nesmel bych videt to zabijeni a stav pred naporcovanim....ale to asi ani u kravy...
Psa jsem uz ochutnal a bylo to dobry
pejsky taky ne. jenomže : nevím, jestli bych to poznala. ale dávám si kuře, tak snad to by se mělo docela lišit od kočiček a pejsků... mně by to totiž přišlo jako skoro kanibalismus, jíst zrovna tyhle druhy. ale je fakt, že v jiné kultuře se k tomu asi přistupuje jinak. a jsou to prostě taky zvířata. kdyby to člověk bral důsledně, tak by nejedl nic. živé jsou i rostliny, že ano.