Recept na těstíčko KFC

KFC, McDonald's, Nordsee a další podniky, kde se dá rychle najíst

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod kejki3 14. 12. 2010 20:25

Tak nedávají se tam kornfleky, ale kukuřičná panáda a ta je pro většinu lidí dostupná rozdrcením těch lupínků. Myslím, že hotovou jí prodávají v hypermarketech. Další info bylo, že mají tlakové friťáky, ale to jsem jen slyšel.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mikrogen 19. 12. 2010 16:49

Tak možná než o složení bylinek a jestli kukuřičná/obyč. strouhanka nebo cornflakes jde o to, jakým postupem se musí křidýlka upravit, že jsou tak perfektně šťavnatý. Zkoušeli jste něco, měl s tímto někdo úspěch? Naložením do kefíru jak radí na labužníku to není :hm Pak je tu možnost nechat křidýlka předvařit, popř. marinovat je v něčem..
mikrogen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 20. 12. 2010 00:32

Smažil jsem v normálním těstíčku pomalu a byla nádherně šťavnatá. Na elektrické pánvi Eta těsně před 5 :) Vyhýbej se mraženým, chce to chlazené zboží.
Taky pomáhá nastrouhat čerstvý rohlík, místo tvrdého. Pro usnadnění strouhání je dobré dát ho do mrazáku ztuhnout. Fakt je to rozdíl.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ToMMyK 22. 12. 2010 19:28

puntaaa píše:ale same keci ZADNE CORN -FLACKES ATD se tam nedavaji . makala jsem tam a vim jak se to vse dela a vy tady sirite jen blbosti . Doma si je delam a v poho jedine co je jine jsou ingredience jelikoz slozeni koreni si nepamatuji davaji tam i jine veci nez 13 druhu bylin a koreni. Tak laskave neocernujte nechutnyma receptama KFC. Krupava kura ( strouhanka ) to vse je na obalu . Ale nebudu tady rozdavat recept jelikoz ho maji patentovany a byla by to kradez!!!

tak si to cele sve autorske KFC strc do riti a utikej ;)
Kdyz turbo tlaci, tri valce staci
ToMMyK
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Irbis9 8. 2. 2013 15:23

obaluje se to přímo v kuchyni a nadvakrát, aby se vytvořilo to těstíčko.
Tady jsou nějaká videa:
http://www.youtube.com/watch?v=vIRDNn5g ... 6ARQqkMgRA
http://www.youtube.com/watch?v=wiAYDb73 ... 6ARQqkMgRA

No ale co je tam přesně za koření, to se asi jen tak nedá zjistit.
Našel jsem jen tenhle recept:
KFC Crispy Chicken Recipe

The KFC Crispy Chicken is one of the most popular recipe found on the menu. This recipe was created after the original recipe. The crispy chicken was marinated first then fried the conventional way. This one is double soaked into the coatings to give it its unique taste. To prepare this recipe you will require the following ingredients:

1 whole chicken, cut up and marinated About 2 liters of shortening (for cooking) (tuk) 1 egg, well beaten 250 ml milk 200 grams of all-purpose flour 2 1/2 teaspoon of salt 3/4 teaspoon pepper 3/4 teaspoon of mono sodium glutamate 1/8 teaspoon paprika 1/8 teaspoon garlic powder (česnekový prášek) 1/8 teaspoon baking powder

For Marinating
2 tablespoons of potassium chloride 2 tablespoons kosher salt 4 tablespoons mono sodium glutamate 1/8 tablespoon garlic powder 1/3 cup of chicken base and 5 cups water

Method
Mix together above noted ingredients for marinate and soak (namočit) the chicken in it for 24 hours in the refrigerator (do lednice). Preheat the shortening in a deep-fryer to 365 degrees F (185° C) and mix the beaten egg and milk in a medium bowl (mísa) blend it nicely. In another medium bowl, add the remaining coating ingredients like flour, salt, pepper and mono sodium glutamate. Transfer each piece of the marinated chicken to paper towels so that excess liquid can drain off from the chicken pieces. Take one piece of chicken at a time, first dip in egg and milk then coat (obalit) the chicken with the dry flour mixture, then the egg and milk mixture again, and then back into the flour. Make sure that each piece is coated generously. Keep aside (na straně) the chicken pieces on a plate until each piece has been nicely coated. Now drop the coated chicken pieces, one piece at a time into the hot shortening. Fry 4 pieces of the chicken pieces at a time for 12-15 minutes, or until it is golden brown. Occasionally stirring (zamíchat) the pieces to fry them evenly (rovnoměrně), after frying the pieces transfer them to paper towels to drain for about 5 minutes. Now it’s ready to serve.

Doma jsme to několikrát zkoušeli, docela to šlo, ale stejně tam něco chybí. Má tam být směs celkem 12 bylin.
Kdo často chodíte na ty stripsy nebo Twistra, můžete dělat rozbory ;-)
Irbis9
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slonik 8. 3. 2013 13:22

No to zní fakt moooooc chutně
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků