Stránka 4 z 5

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 1. 2007 13:51
od madeleine
ja rozpálim tuk, do toho vajíčka a potom zmiernim ohen... aby tukom tak nenasiakli, ale sa pekne "prevarili". Pomocka na urychlenie je pokrievka na chvilinku, ale hned ako to vyzera, ze by vznikal povlak, musi dolu. Vyjde to vzdy... Mam elektricky sporak s platnami, takze je to zmiernenie pomale, ale funguje to.

Ked robim so slaninou alebo sunkou, tak tu najprv opeciem z jednej strany, otocim a potom dam vajicka.

A soli tiez hned ako vajicka vylejem na panvicu... miniem menej soli... ;)

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 1. 2007 23:35
od iva
[quote="Divoženka"; jinak nevite jak se smaze celej thread? jako cely tema? jedno jsem sem pred casem dala ale uz to je a nechci aby zbytecne hyzdilo tu stranku ze je to tam dvakrat.kdyz to tam iva dala driv...smazte to nekdo please[/quote]

Caddy: Divozenka mysli tohle vlakno :)

http://sefkuchar.abecedazahrady.cz/viewtopic.php?t=515

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 1. 2007 22:22
od Divoženka
tak moc děkuji Caddy!:) a nemaš nejakou inspiraci s vajama na hnilicko? heh,ja to normalně naťuknu, vyloupnu do sklenicky ci miskyosolim lehce a jedu...hehe a k tomu namazanej chlebík

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 1. 2007 00:16
od Caddy
hm, ja si to proste nakrajim na chleba s maslem a osolim :)

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 1. 2007 10:35
od Divoženka
Caddy.tak jsem si říkala,copak si dám jako svčinku a už to mám:)
A jak je krájíš ,kyž jsou na hniličko,to jsou přece takový nedodělaný a polotekoucí žloutek a velmi křehoučké,to spíš namažeš ne?

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 1. 2007 16:29
od Caddy
Divozenka: no, ono to je takvoe bahnite, ne uplne tekute, takze to jde..samozrejme cast je jeste v takovem kapalnem stavu, ale tak to ten nuz, na kterem to vetsinou ulpi, pak o otru o chleba

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 1. 2007 10:20
od Divoženka
Tak jsem si to dnes dala ke snídani a hezky ještě potřela hořčicí(dala jsem to na chléb) a na to ještě platkovej eidam a mňam! a olivy k tomu

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 1. 2007 17:47
od Caddy
jezisi, ted mi malem vyskocily streva, jak jsem si to cetl..tohle mi nedelej, zvlast kdyz mam hlad :)))

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 1. 2007 23:17
od Divoženka
a z ceho ti ty streva vyskocili,hahaaaa mnojo ale je to fakt dobry.

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 3. 2007 01:36
od mokus
@Caddy: tak koukam, ze ti tu nikdo neodpovedel. Pritelkyne volsky voka dela tak, ze bilek zezhora poleva rozpalenym olejem na kterem se to smazi, timto zpusobem se dosahne tuheho bilku a tekuteho zloutku, samo na mirnejsim plameni, aby se zloutek prohral...

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 3. 2007 12:00
od Caddy
mokus: diky, neco podobneho taky zkousim, ze jako vzdy nakolonim panev, aby se trocha tuku prelila pres bilek....problem vetsinou je, ze mam panev volskymi oky totalne zaplnenou, takze volneho oleje moc neni :)

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 3. 2007 12:04
od mokus
no prave, to se musi delat po jednom nebo po dvou, tim se i docili vetsiho rozliti bilku. a mam cerstvou informaci, ze teplota je vyssi nez mirna jak jsem psal a trochu poliva i zloutek...

Re: jak na volská oka?

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 4. 2008 13:05
od Pariskaaa
Dělám volská oka manželovi tak, že je po rozklepnutí posypu trochou rozetřenýho česneku. S opečeným toastem je to bomba!!!

Re: jak na volská oka?

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 4. 2008 18:17
od mirdasl
Dělám volská oka v mikrovlné troubě bez tuku http://www.ceskadomacnost.cz/zbozi/nado ... pem-345204

Re: jak na volská oka?

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 4. 2008 20:10
od michee
My máme také doma tu formu do mt na volská oka, ale nějak nám z toho ta vajíčka nechutnala. takže klasika - rozpálený olej, vajíčko a na to speciální slaná zeleninka podle babiččina receptu.