jak na volská oka?

Mám hlad a nemám čas. Co uvařit? Recepty vhodné pro začátečníky

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod madeleine 20. 1. 2007 13:51

ja rozpálim tuk, do toho vajíčka a potom zmiernim ohen... aby tukom tak nenasiakli, ale sa pekne "prevarili". Pomocka na urychlenie je pokrievka na chvilinku, ale hned ako to vyzera, ze by vznikal povlak, musi dolu. Vyjde to vzdy... Mam elektricky sporak s platnami, takze je to zmiernenie pomale, ale funguje to.

Ked robim so slaninou alebo sunkou, tak tu najprv opeciem z jednej strany, otocim a potom dam vajicka.

A soli tiez hned ako vajicka vylejem na panvicu... miniem menej soli... ;)
Zrušme sáčky! Slobodu gumeným medvedíkom!
Smrť katastru!
madeleine
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iva 20. 1. 2007 23:35

[quote="Divoženka"; jinak nevite jak se smaze celej thread? jako cely tema? jedno jsem sem pred casem dala ale uz to je a nechci aby zbytecne hyzdilo tu stranku ze je to tam dvakrat.kdyz to tam iva dala driv...smazte to nekdo please[/quote]

Caddy: Divozenka mysli tohle vlakno :)

http://sefkuchar.abecedazahrady.cz/viewtopic.php?t=515
iva
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Divoženka 25. 1. 2007 22:22

tak moc děkuji Caddy!:) a nemaš nejakou inspiraci s vajama na hnilicko? heh,ja to normalně naťuknu, vyloupnu do sklenicky ci miskyosolim lehce a jedu...hehe a k tomu namazanej chlebík
Divoženka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Caddy 26. 1. 2007 00:16

hm, ja si to proste nakrajim na chleba s maslem a osolim :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Divoženka 26. 1. 2007 10:35

Caddy.tak jsem si říkala,copak si dám jako svčinku a už to mám:)
A jak je krájíš ,kyž jsou na hniličko,to jsou přece takový nedodělaný a polotekoucí žloutek a velmi křehoučké,to spíš namažeš ne?
Divoženka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Caddy 26. 1. 2007 16:29

Divozenka: no, ono to je takvoe bahnite, ne uplne tekute, takze to jde..samozrejme cast je jeste v takovem kapalnem stavu, ale tak to ten nuz, na kterem to vetsinou ulpi, pak o otru o chleba
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Divoženka 29. 1. 2007 10:20

Tak jsem si to dnes dala ke snídani a hezky ještě potřela hořčicí(dala jsem to na chléb) a na to ještě platkovej eidam a mňam! a olivy k tomu
Divoženka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Caddy 29. 1. 2007 17:47

jezisi, ted mi malem vyskocily streva, jak jsem si to cetl..tohle mi nedelej, zvlast kdyz mam hlad :)))
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Divoženka 30. 1. 2007 23:17

a z ceho ti ty streva vyskocili,hahaaaa mnojo ale je to fakt dobry.
Divoženka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mokus 1. 3. 2007 01:36

@Caddy: tak koukam, ze ti tu nikdo neodpovedel. Pritelkyne volsky voka dela tak, ze bilek zezhora poleva rozpalenym olejem na kterem se to smazi, timto zpusobem se dosahne tuheho bilku a tekuteho zloutku, samo na mirnejsim plameni, aby se zloutek prohral...
2,0 TDI, haldex, 7DSG ... 140PS
2,0 TSI, torsen, 6man. ... 211PS
EX A4 2,0 TFSI torsen, 6man. ... 200PS
EX EOS 2,0 TSI 6DSG ... 211PS
Polomrtvý, ale po nahrání nového bootloaderu živý :) Genovo One, pomalý iP6
Stále ostrý GEKKO GE-1
mokus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Caddy 1. 3. 2007 12:00

mokus: diky, neco podobneho taky zkousim, ze jako vzdy nakolonim panev, aby se trocha tuku prelila pres bilek....problem vetsinou je, ze mam panev volskymi oky totalne zaplnenou, takze volneho oleje moc neni :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mokus 1. 3. 2007 12:04

no prave, to se musi delat po jednom nebo po dvou, tim se i docili vetsiho rozliti bilku. a mam cerstvou informaci, ze teplota je vyssi nez mirna jak jsem psal a trochu poliva i zloutek...
2,0 TDI, haldex, 7DSG ... 140PS
2,0 TSI, torsen, 6man. ... 211PS
EX A4 2,0 TFSI torsen, 6man. ... 200PS
EX EOS 2,0 TSI 6DSG ... 211PS
Polomrtvý, ale po nahrání nového bootloaderu živý :) Genovo One, pomalý iP6
Stále ostrý GEKKO GE-1
mokus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pariskaaa 10. 4. 2008 13:05

Dělám volská oka manželovi tak, že je po rozklepnutí posypu trochou rozetřenýho česneku. S opečeným toastem je to bomba!!!
Pariskaaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mirdasl 19. 4. 2008 18:17

Dělám volská oka v mikrovlné troubě bez tuku http://www.ceskadomacnost.cz/zbozi/nado ... pem-345204
Fallout 1 a Fallout 2 herní klenoty této planety.

Mirek
mirdasl
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michee 20. 4. 2008 20:10

My máme také doma tu formu do mt na volská oka, ale nějak nám z toho ta vajíčka nechutnala. takže klasika - rozpálený olej, vajíčko a na to speciální slaná zeleninka podle babiččina receptu.
Kick the baboon....
michee
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků