jak na volská oka?

Mám hlad a nemám čas. Co uvařit? Recepty vhodné pro začátečníky

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod delph 13. 5. 2006 21:52

stejně jako nepochopím lidi co mužou jíst kečup k hranolkám.. nemám rád lidi s heslem když je k tomu dost kečupu dá se sníst všechno
vrrrm vrrrrrm ty angličáky maj fakt dobrý ovládání :-D....no jo na vlastní nemám :-D
delph
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ewing 13. 5. 2006 22:09

no ja mam rad mix...hranolky + kecup a tatarka...v spravnom pomere a mnozstve je to bozska kombinacia ;)
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cuketka 17. 5. 2006 03:08

caddy: problém může být v kvalitě pánve, čím tenší tím nerovnoměrnější teplota a rychlejší spálení "spodku", doporučuji pořidit si pořádnou tlustou bjač ;)
cuketka
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 17. 5. 2006 20:20

cuketka: ja mam panev, ze si musim odpocinout mezi vykladanim na talire, jelikoz ji tak dlouho v ruce neudrzim....tam problem nebude :-D
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cuketka 17. 5. 2006 23:20

no tak ještě dotaz: elektrika? indukce? plyn?
cuketka
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kysela rybicka 11. 7. 2006 14:08

ewing, proc ne tatrku do buchet? Je to stejny testo jako na langose, kdybys ji jeste teplou pomazal cesnekem a syrem...proc ne? Jen bys tam tu tatarku musel dat po peceni:)
kysela rybicka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ewing 11. 7. 2006 16:02

co, o com? nepomylila si si temu alebo osobu?
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Divoženka 10. 11. 2006 15:54

hm hm,tak Vám napíšu jak to dělám já, a sklízím vždy úspěch..

Volské oko neobracím. Vezmu si velkou pánev,většinou dělám tak 10- 12 vajíček,takže to vyjde akorát. Na velkou pánev dám trošku másla a nasekanou cibulku na jemno. (1 cibule) .Trošku ji osmahnu,ale jen trošku,chutná mi,když je pořád taková čerstvá v tom oku:) rozprostřu ji rovnoměrně.
Potom vyklepu vajíčka do velkýho hrnku a všechno naliju na pánev. Do hrnku proto,že než naklepu všecky vajíčka, tak by byly nerovnoměrně hotové. Zalije se celá pánev. Na to nakladu po povrchu plátky anglické slaniny, může být i jiná uzenina, ale ang.slanina je da best. vezmu tavený sýr (Apetitto smetanové bez příchutí) a ten rozdělím na malé dílky a ty také rozprostřu rovnoměrně po povrchu. Posolím, posypu sladkou paprikou a když to vypadá hotové:) tak to rozporcuju a rozdělím na talíře. Toť vše
Divoženka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod misko854 10. 11. 2006 16:28

delph píše:stejně jako nepochopím lidi co mužou jíst kečup k hranolkám.. nemám rád lidi s heslem když je k tomu dost kečupu dá se sníst všechno
misko854
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 11. 11. 2006 01:10

Divoženka: a jak to delas, ze se Ti to pri tom prelevani nepotrha? Ty zloutky nic nevydrzi, vetsinou se mi tak jedno ze tri az ctyr vajec protrhne i pri beznem davani na panev...? :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Divoženka 15. 11. 2006 22:28

Caddy - máme domácí vajíčka,jsou vzdy sytě oranžová - žloutek a normalně je vyklepnu do hrnku a pak přeliju..netrhá se to.možná to nějak asi prstem roztrhnes pri rozbíjení vajíčka,záleží asi na tom,jak to vajo rozděluješ..já normálně naklepnu a rozdělým a je to hezky vcelku:). Když jsou všecky pohromadě pak se i pohromadě vylijí na pánev a drží to. A to se ptáš po tom,cos to vyzkoušel,nebos to ještě nezkusil? seš asi moc hrr:)
Divoženka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Caddy 16. 11. 2006 22:22

Divoženka: jak potom? ja uz vejce delal milionkrat :)) Ale vzdy se mi povede nejake protrhnout....rozklepavam je ta, ze ho natuknu nozem a pak rozlousknu :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod p0etrik 19. 11. 2006 14:51

No pridam svuj recept. Je trosku mastnejsi ale vysledek je supr. :D
Na panev rovnomerne rozprostrit par platku anglicke slaniny (muze byt i klasicky spek, ale toho davejte jen male kousky, tak 1x4cm), jenom malinko se to opece (jenom chvilinku po zesklovateni, kdyztak s tim na panvi trosku pojezdit, at se cela vymasti), rozklepne se na to par vajicek, nasledne se na vajicka nasype pepr, oregano, ci jine koreni dle chuti. Smazi se na strednim plameni, kdyztak na par desitek vterin na to muze prijit poklicka, ale je treba hlidat, aby zloutek neztvrdnul.

Vysledek je sice neco, za co vas odbornik na zdravou vyzivu zabije, ale chutna to naprosto fantasticky. :D :P
p0etrik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Divoženka 18. 1. 2007 22:02

a máte radi vaja na hniličko? jinak nevite jak se smaze celej thread? jako cely tema? jedno jsem sem pred casem dala ale uz to je a nechci aby zbytecne hyzdilo tu stranku ze je to tam dvakrat.kdyz to tam iva dala driv...smazte to nekdo please
Divoženka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Caddy 19. 1. 2007 16:53

jasne, na hnilicko jsou nejlepsi :)

Jaky thread mas na mysli? Kouknu na to ;)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků