Stránka 1 z 5

jak na volská oka?

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 5. 2006 21:01
od Caddy
Mozna to bude znit divne, co hledam za problemy na vykydnuti vejce na panev, ale proste bych rad slysel nejakou radu, jak je udelat co nejlepe...kdyz delam volska oka, vetsinou jsou zespoda uz moc, zloutky do pulky natvrdo...a zezhora naopak temer syrove...zkousel jsem smazit uz pomalu i rychle, na rozapleny tuk i za pozvolneho ohrivani, ale nikdy vysledek nebyl takovy, jak bych si predstavoval - krasne mekkoucke, avsak nesyrove volske oko bez krupave podrazky a zespoda ztuhleho zloutku...vi nekdo? :)

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 5. 2006 21:15
od mole
požádej maminku :lol: :wink:

Re: jak na volská oka?

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 5. 2006 21:17
od Honza CZ
Caddy píše:krasne mekkoucke, avsak nesyrove volske oko bez krupave podrazky a zespoda ztuhleho zloutku...vi nekdo? :)
zkus pánvičku na lívanečky, nebo na pánvi přikrejt pokličkou , ale to udělá bílej povlak na žloutku což je nehezké, nebo mikrovlnku, ale musíš propíchnout žloutek jinak katastrofa.

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 5. 2006 20:57
od lehtinen
Babči mi je dělala na prudko na sádle, pak to bylo asi jak píšeš :-)

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 5. 2006 21:43
od game_over
tady je skoro každá rada drahá prostě to chce testovat a testovat a ono to jednoho krásnýho dne půjde ale je pravda že mi tohle nikdy nedělalo problémy vždycky se to povedlo tam jak mělo

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 5. 2006 21:52
od Pavel Mareš
Pánvičku na lívanečky a otočit je,ale to pakuž nemáš ty pravá oka.

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 5. 2006 08:15
od Honza CZ
[quote="Pavel Mareš";Pánvičku na lívanečky a otočit je,ale to pakuž nemáš ty pravá oka.a/quote]Oka jsou, ale mají šedej zákal. :lol:

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 5. 2006 17:27
od Pavel Mareš
Honza CZ píše:[quote="Pavel Mareš";Pánvičku na lívanečky a otočit je,ale to pakuž nemáš ty pravá oka.a/quote]Oka jsou, ale mají šedej zákal. :lol:-/quote]


Prdlajs zákal.Není to takový jako bílý a uvnitř žlutý kolečko,ale chuťově stejný.

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 5. 2006 18:55
od Caddy
ne, kdyz se to obrati, je to silne neesteticky...to ne :) Navic se velmi casto pak protrhne :)

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 5. 2006 19:03
od Pavel Mareš
Caddy:Taky záleží jak to chceš.Někdo dělá volský oka aby i žloutek byl tuhý.Někdo tak,že když do toho píchneš aby to teklo.

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 5. 2006 11:37
od Caddy
ja chci prave tekouci....jinak si muzu rovnou udelat vajicka natvrdo a nakrajet na chleba :)

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 5. 2006 11:43
od ewing
ty vole ja som uplny expert na volske oko...paneboze aku som dostal chut. avsak nejedavam ich odkedy som mal problemy so zaludkom, ale uz nemam tak zajtra si spravim ;)

ja som ich robieval tak, ze som si mierne rozohrial panvicu (samozrejme) hodil 3-4 vajicka, osolil, pridal papriku (obcas aj stiplavu) a nechal to chvilu tak. ked som videl, ze zospodu uz sa robia a zvrchu nic, dal som na vrch pokrievku - ale iba nachvilu, tiez nemam rad ten biely povlak. Zachvilu som ju dal prec a potom som este nachvilu dal naplno plyn, aby sa mi zospodu trosku pripiekli.

no a potom vykydnes, pridas kecup a servirujes si :mrgreen:
najlepsie je, ked vykuchas to zltko a zjes naraz, ze sa ti roztecie v ustach a zaspodu ti to tak jemne chrumka...hmm...bozskeee :D

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 5. 2006 21:13
od Caddy
ewing: no vyborne, konecne spravny pozitkar-odbornik....pristi tyden zkusim.... :)))

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 5. 2006 21:24
od ewing
tak tomu ver, v robeni volskych ok som proste prebornik :mrgreen:

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 5. 2006 21:27
od Caddy
lisis se nejak postup, kdyz v nich chi mit zakompovanou slaninu? :)) Nebo se to proste jen vykydne na ni a jede se jako normalne? :)