jak na volská oka?

Mám hlad a nemám čas. Co uvařit? Recepty vhodné pro začátečníky

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Caddy 3. 5. 2006 21:01

Mozna to bude znit divne, co hledam za problemy na vykydnuti vejce na panev, ale proste bych rad slysel nejakou radu, jak je udelat co nejlepe...kdyz delam volska oka, vetsinou jsou zespoda uz moc, zloutky do pulky natvrdo...a zezhora naopak temer syrove...zkousel jsem smazit uz pomalu i rychle, na rozapleny tuk i za pozvolneho ohrivani, ale nikdy vysledek nebyl takovy, jak bych si predstavoval - krasne mekkoucke, avsak nesyrove volske oko bez krupave podrazky a zespoda ztuhleho zloutku...vi nekdo? :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mole 3. 5. 2006 21:15

požádej maminku :lol: :wink:
mole
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Honza CZ 3. 5. 2006 21:17

Caddy píše:krasne mekkoucke, avsak nesyrove volske oko bez krupave podrazky a zespoda ztuhleho zloutku...vi nekdo? :)
zkus pánvičku na lívanečky, nebo na pánvi přikrejt pokličkou , ale to udělá bílej povlak na žloutku což je nehezké, nebo mikrovlnku, ale musíš propíchnout žloutek jinak katastrofa.
Honza CZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lehtinen 4. 5. 2006 20:57

Babči mi je dělala na prudko na sádle, pak to bylo asi jak píšeš :-)
Renault Twingo 1,2, r.v. 93 - rád na tebe vzpomínám, 5 let, 60 tisíc km
Citroen C4 1,4i 16V, SX r.v. 2009
lehtinen
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod game_over 4. 5. 2006 21:43

tady je skoro každá rada drahá prostě to chce testovat a testovat a ono to jednoho krásnýho dne půjde ale je pravda že mi tohle nikdy nedělalo problémy vždycky se to povedlo tam jak mělo
game_over
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 4. 5. 2006 21:52

Pánvičku na lívanečky a otočit je,ale to pakuž nemáš ty pravá oka.
Pavel Mareš
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Honza CZ 5. 5. 2006 08:15

[quote="Pavel Mareš";Pánvičku na lívanečky a otočit je,ale to pakuž nemáš ty pravá oka.a/quote]Oka jsou, ale mají šedej zákal. :lol:
Honza CZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 5. 5. 2006 17:27

Honza CZ píše:[quote="Pavel Mareš";Pánvičku na lívanečky a otočit je,ale to pakuž nemáš ty pravá oka.a/quote]Oka jsou, ale mají šedej zákal. :lol:-/quote]


Prdlajs zákal.Není to takový jako bílý a uvnitř žlutý kolečko,ale chuťově stejný.
Pavel Mareš
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 5. 5. 2006 18:55

ne, kdyz se to obrati, je to silne neesteticky...to ne :) Navic se velmi casto pak protrhne :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 5. 5. 2006 19:03

Caddy:Taky záleží jak to chceš.Někdo dělá volský oka aby i žloutek byl tuhý.Někdo tak,že když do toho píchneš aby to teklo.
Pavel Mareš
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 6. 5. 2006 11:37

ja chci prave tekouci....jinak si muzu rovnou udelat vajicka natvrdo a nakrajet na chleba :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ewing 10. 5. 2006 11:43

ty vole ja som uplny expert na volske oko...paneboze aku som dostal chut. avsak nejedavam ich odkedy som mal problemy so zaludkom, ale uz nemam tak zajtra si spravim ;)

ja som ich robieval tak, ze som si mierne rozohrial panvicu (samozrejme) hodil 3-4 vajicka, osolil, pridal papriku (obcas aj stiplavu) a nechal to chvilu tak. ked som videl, ze zospodu uz sa robia a zvrchu nic, dal som na vrch pokrievku - ale iba nachvilu, tiez nemam rad ten biely povlak. Zachvilu som ju dal prec a potom som este nachvilu dal naplno plyn, aby sa mi zospodu trosku pripiekli.

no a potom vykydnes, pridas kecup a servirujes si :mrgreen:
najlepsie je, ked vykuchas to zltko a zjes naraz, ze sa ti roztecie v ustach a zaspodu ti to tak jemne chrumka...hmm...bozskeee :D
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Caddy 10. 5. 2006 21:13

ewing: no vyborne, konecne spravny pozitkar-odbornik....pristi tyden zkusim.... :)))
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ewing 10. 5. 2006 21:24

tak tomu ver, v robeni volskych ok som proste prebornik :mrgreen:
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Caddy 10. 5. 2006 21:27

lisis se nejak postup, kdyz v nich chi mit zakompovanou slaninu? :)) Nebo se to proste jen vykydne na ni a jede se jako normalne? :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník