Poraďte mi s kreativitou
Napsal: 30. 3. 2006 21:20
Začal jsem uvažovat co udělám se zítřejším obědem a došel jsem k tomu, že bych si měl připravit pár specialitek na jarní grilování.
Mám takové dva základní nápady, které jsou ještě určeny k dalšímu rozvíjení, do toho bych ale chtěl zapojit už vás.
Tím prvním nápadem je taková minišpíz.
Až nedávno jsem zjitil, jak dobře chutná ananas, který se smaží na sójové omáčce. Z toho vychází můj první nápad - pracovně to nazývám "grilované jednohubky".
Celé se to skládá z kuřecího masa a ananasu napíchnutého na párátku a osmaženého. Chybí tomu ale nějaká "třešnička" na kterou nějak nemůžu přijít, poradíte mi?
Druhou věcí je kombinace kokosu a kuřecího masa. Vím, že jsem toněkde jedl a nehorázným způsobem mi to chutnalo, ale nějak nepřicházím na žádný recept vhodný ke smažení potažmo ke grilování, pravděpodobně proto, že podle mě se klasický sypaný kokos přímo na pánvi spálí dřív, než bude maso hotovo, proto bude potřeba použít konzervu s tzv. "kokosovým mlékem", prot ty, co neví bych to charakterizoval asi jako šlehačku s příchutí kokosu, kterou je výborné zalívat pečené věci. Nějak ale nepřicházím na to,jak ji použít na smažení.
Naložit? Na to je to poněkud slabé... Poraďte mi
Mám takové dva základní nápady, které jsou ještě určeny k dalšímu rozvíjení, do toho bych ale chtěl zapojit už vás.
Tím prvním nápadem je taková minišpíz.
Až nedávno jsem zjitil, jak dobře chutná ananas, který se smaží na sójové omáčce. Z toho vychází můj první nápad - pracovně to nazývám "grilované jednohubky".
Celé se to skládá z kuřecího masa a ananasu napíchnutého na párátku a osmaženého. Chybí tomu ale nějaká "třešnička" na kterou nějak nemůžu přijít, poradíte mi?
Druhou věcí je kombinace kokosu a kuřecího masa. Vím, že jsem toněkde jedl a nehorázným způsobem mi to chutnalo, ale nějak nepřicházím na žádný recept vhodný ke smažení potažmo ke grilování, pravděpodobně proto, že podle mě se klasický sypaný kokos přímo na pánvi spálí dřív, než bude maso hotovo, proto bude potřeba použít konzervu s tzv. "kokosovým mlékem", prot ty, co neví bych to charakterizoval asi jako šlehačku s příchutí kokosu, kterou je výborné zalívat pečené věci. Nějak ale nepřicházím na to,jak ji použít na smažení.
Naložit? Na to je to poněkud slabé... Poraďte mi