Stránka 1 z 1

Poraďte mi s kreativitou

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 3. 2006 21:20
od myndel
Začal jsem uvažovat co udělám se zítřejším obědem a došel jsem k tomu, že bych si měl připravit pár specialitek na jarní grilování.

Mám takové dva základní nápady, které jsou ještě určeny k dalšímu rozvíjení, do toho bych ale chtěl zapojit už vás.

Tím prvním nápadem je taková minišpíz.
Až nedávno jsem zjitil, jak dobře chutná ananas, který se smaží na sójové omáčce. Z toho vychází můj první nápad - pracovně to nazývám "grilované jednohubky".

Celé se to skládá z kuřecího masa a ananasu napíchnutého na párátku a osmaženého. Chybí tomu ale nějaká "třešnička" na kterou nějak nemůžu přijít, poradíte mi? :)



Druhou věcí je kombinace kokosu a kuřecího masa. Vím, že jsem toněkde jedl a nehorázným způsobem mi to chutnalo, ale nějak nepřicházím na žádný recept vhodný ke smažení potažmo ke grilování, pravděpodobně proto, že podle mě se klasický sypaný kokos přímo na pánvi spálí dřív, než bude maso hotovo, proto bude potřeba použít konzervu s tzv. "kokosovým mlékem", prot ty, co neví bych to charakterizoval asi jako šlehačku s příchutí kokosu, kterou je výborné zalívat pečené věci. Nějak ale nepřicházím na to,jak ji použít na smažení.
Naložit? Na to je to poněkud slabé... Poraďte mi :)

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 4. 2006 12:32
od Slonik
Přemýšlel jsem přemýšlel - co takhle těstíčko s tím kokosovým mlékem. Uznávám, taky je to slabý ...

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 6. 2006 10:03
od 0ndra
já jsem jednou dělal rybu na kokosu, ale to bylo vpostatě těstíčko jako trojobal ale místo strouhanky by strouhaný kokos, celý se to smažilo ve vysoké vrstvě oleje... výsledek byl velmi zajímavý, doplnil bych to nějakou pálivou chili omáčkou k namáčení a úspěch je zaručen :)