Grilování

Mám hlad a nemám čas. Co uvařit? Recepty vhodné pro začátečníky

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod includes 28. 6. 2006 11:38

hm...normální šišky, jo?
includes
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 24. 8. 2006 10:11

Šišky na grilování je absolutní pitomost a zahrávání si se zdravím, což platí i o "jehličnatých dřevech". To co vzniká hořením pryskyřice je ještě o něco jedovatější než spálený tuk. Navíc toto dřevo rychle hoří a není z něj tolik popela, čili ani fyzikálními vlastnostmi se na grilování nehodí.

Pokud někdo nechce grilovat na dřevěném uhlí, tak by měl používat ovocné dřevo (nejlépe švestku, hrušku, třešeň) doplněné bukovými kousky, které mají krátký plamen a udrží dlouho žár.
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zofka2011 2. 12. 2011 13:49

Na grilování bych se neomezovala jenom v létě. Je fakt, že je to mnohem příjemnější posedět na zahrádce nebo terase, ale i v zimě se dá vytvořit skvělá atmosféra a aspoň my ji milujeme. Koupili jsme si proto elektrický gril. Den předem naložím různé druhy masa (marinádu buď vyrábím nebo kupuju hotovu tekutou v pytlíčku, teď si nemůžu vzpomenout, jaká je to značka), těsně před grilčem udělám salát s olivovým olejem a fetou a tzaziky, nakrájím pečivo a sedneme ke stolu ke grilu. Popíjíme vínko, grilujeme a je nám fajn :)

//Caddy: ale notak, to je zase pruhledna reklama...link odstranen :)
zofka2011
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ŠARA 4. 5. 2012 11:11

Prosímjakje to se zeleninou na grilu?
ŠARA
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 4. 5. 2012 14:59

Jak jak?
Normálně.
Alláh je vždy odpouštějící a milosrdný.
seterwohipikule
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 5. 5. 2012 20:05

Tak já jí nenakládám :nenapadne: jen okořenit a šup.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ŽanetaPetrásková 15. 7. 2012 18:34

Já ráda griluju panenku, kterou koupím jako váleček. Prošpikuju česnekem, potřiu domácí marinádou (olej, čerstvé bylinky, sůl a pepř), dám do alobalu a nechám na grylu dokud není krásně opečená a štavnatá ;)
ŽanetaPetrásková
Návštěvník

Předchozí stránka

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků