Grilování

Mám hlad a nemám čas. Co uvařit? Recepty vhodné pro začátečníky

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod zed25 28. 4. 2006 18:16

Ako super priloha(predjedlo) k vsetkemu grilovanemu masu je grilovany baklazan, ktory sa nakraje na cca 8-10mm kruzky namaca sa do cesnaku pretlaceneho a zmiesaneho z olejom, vodou a vegetou, potom sa griluje a popri tom sa znova potiera cesnakom.Odporucam to jest potrete kyslou smotanou.
Prvy krat ked som to jedol tak som sa k masu ani nedostal.
zed25
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vebloud 1. 5. 2006 18:52

Včera jsem ochutnal něo naprosto výborného. Špíz s anglickou slaninou, cibulý a obyčejným špekáčkem zabalený do alobalu a podlitý světlým pivem.

Při nejbližší příležitosti to zkusím s kuřecím masem a začnu experimentovat s kořením.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod includes 2. 5. 2006 07:24

Vebloud píše:Špíz s anglickou slaninouo/quote]


Ten je dobrej, ten dělá máma a fakt je to dobrý :)
includes
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zed25 22. 5. 2006 09:04

Kto ma skusenost z grilom na drevne uhlia a plyn-lavove kamene, dajte mi prosim vas vediet ci je velky rozdiel v chuti ugrilovaneho masa.Dakujem.
zed25
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slonik 22. 5. 2006 10:02

zed25: podle mé chuti je to rozdíl naprosto zásadní ve prospěch dřevěného uhlí. Ten kouř se nedá ničím nahradit.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zed25 24. 5. 2006 07:43

mas aj prakticke skusenosti, alebo si to len myslis?
zed25
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slonik 24. 5. 2006 11:06

jedl jsem oboje ...
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vata 20. 6. 2006 13:48

Zkoušel jsem grilovaný hermelín, naložil ho a griloval. Byl napvrchu dost slaný a uvnitř jen rosteklý hermelín. Když ho před grilováním nerozkrojím tak se nerozleží s kořením ale vyteče. Co s tím?
vata
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lehtinen 20. 6. 2006 14:48

slaný? asi blbý koření. Jinak má být na povrchu kořeněný (v neděli se mi ďábelsky povedl) a vnitřek rozteklý.
Renault Twingo 1,2, r.v. 93 - rád na tebe vzpomínám, 5 let, 60 tisíc km
Citroen C4 1,4i 16V, SX r.v. 2009
lehtinen
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vata 20. 6. 2006 21:11

Tak jsen ted zkusil znovu grilovat hermelín, kopil jsem ochucený s bylinkama, ten už byl supr. Je dobrý ho marinovat v dost aromatickým koření, ale ne moc slaným
vata
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lehtinen 20. 6. 2006 21:46

přesně tak. Drahá polovička smíchala 3koření a byla to špica
Renault Twingo 1,2, r.v. 93 - rád na tebe vzpomínám, 5 let, 60 tisíc km
Citroen C4 1,4i 16V, SX r.v. 2009
lehtinen
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 23. 6. 2006 17:25

vata: já bych se nebál říct zcela bez soli. Hermelín je slaný sám o sobě tak akorát.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lehtinen 23. 6. 2006 22:29

ono když kouknete na složení těch kořenících směsí, tak je hlavní složku sůl...
Renault Twingo 1,2, r.v. 93 - rád na tebe vzpomínám, 5 let, 60 tisíc km
Citroen C4 1,4i 16V, SX r.v. 2009
lehtinen
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 25. 6. 2006 00:40

lehtinen: ne nutně. prodávají se i směsi bez soli a glutamátu. tuším, že je dělá například Vitana
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tatar_mongol 27. 6. 2006 23:56

Nejlepší je nasbírat v lese šišky. j ez nich perfektní popel a hlavně to krásně voní, ne jako "umělý "uhlí.
tatar_mongol
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník