tip na recept so zavarenou repou

Mám hlad a nemám čas. Co uvařit? Recepty vhodné pro začátečníky

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod veverqa 26. 1. 2006 21:59

nemate nejaky tip ako zuzitkovat zavarenu repu? (nakrajana na kocky v sladkokyslom naleve)
Naposledy upravil veverqa dne 27. 1. 2006 14:07, celkově upraveno 1
veverqa
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod myndel 26. 1. 2006 22:05

Boršč, moje oblíbené - tzv. všehochuť. Recept znáš? Je myslím docela známej, kdyžtak ho napíšu (samozřejmě existuje 100 + 1 varianta)
myndel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod veverqa 26. 1. 2006 22:34

poprosim ta napisat recept :) dakujem. a pripadne ak ta napadne aj nieco ine lebo mame tej repy strasne vela a nevieme co s nou.. ale zas by som nerada vymyslat nejake jedlo s drahymi surovinami len kvoli tomu aby sme dojedli zavaraniny..
veverqa
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod myndel 26. 1. 2006 22:55

Nejdřív dáš vařit hovězí maso. Až je "poloměkké", přihodíš i vepřové maso. (koneckonců - můžeš je dělat obě zároveň) Když už jsou obě masa téměř hotová, přidáš nakrájenou kořenovou zeleninu a až změkne (po pár minutách), přidáš i řepu a kysené/sterilované zelí. Povaříš, aby to všechno změklo, přidáš párek a máš hotovo. Do talíře na to ještě přidáš smetanu.

Nerad uvádím časy, protože u boršče to prostě nejde, vždycky je to jinak. Prostě typické ruské jídlo :D

//edit : zapomněl jsem na koření (díky Sloniku), patří tam bobkový list, celý pepř a nové koření.
Naposledy upravil myndel dne 27. 1. 2006 18:07, celkově upraveno 1
myndel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod veverqa 27. 1. 2006 00:59

no tak z toho asi minutka nebude takze to mam nakoniec v zlej kategorii. snad bude tento borsc o dost lepsi nez nam davali v skole :( ak by nahodou niekoho este napadlo nejake dalsie vyuzitie tak budem len rada :) dakujem
veverqa
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 27. 1. 2006 04:11

A máš tu zavařenou řepu kyselou nebo jen ve slaném nálevu. Je vcelku nebo nějak krájená/strouhaná?
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Beďa 27. 1. 2006 07:51

Marek: Ten boršč už ničím nezahušťuješ?
Beďa
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 27. 1. 2006 12:13

Béďa: Boršč se nezahušťuje
Marek: Zapomněl jsi na nové koření, celý pepř a bobkový list ;-)

Já do boršče dávám ještě trochu rajčatového protlaku a jednu až dvě malé brambory nakrájené na kostičky, ale asi to není nutné
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod veverqa 27. 1. 2006 14:06

Slonik: nakrajana na kocky v sladkokyslom naleve. nechutnala som ju-to doniesla spolubyvajuca niekolko poharov na intrak ze mam s tym nieco vymysliet :/
veverqa
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 27. 1. 2006 16:35

ona je dobra i jako priloha k libovolnemu jidlu ;)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod myndel 27. 1. 2006 18:06

Slonik : božínku, já zapomněl na to nejdůležitější... koření, jak se mi to jen mohlo...

Dík za připomínku, opravil jsem si to.
myndel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 28. 1. 2006 16:21

Marek: V pohodě. Já taky občas zapomenu na nějakou poměrně důležitou věc, když recept někomu píšu nebo říkám. Člověk prostě dělá spoustu věcí automaticky aniž by si je vlastně nějak pořádně uvědomoval ;-)

veverqa: No tak takovouhle řepu bych snědl normálně samotnou. Pokud není naložená s anýzem, tak se z ní dá udělat vcelku delikátní salát - pouhým přidáním trochy nastrouhaného křenu, jablka a pár kapek kvalitního slunečnicového oleje (oliváč si v tomto případě výjimečně nedovedu představit).


Je dobrá i do oblohy k minutkám, ale měj na paměti, že je třeba jí nechat před použitím řádně okapat, protože jinak to nepůsobí na talíři příliš esteticky ;-)
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod viktor129 18. 7. 2008 21:34

Viem, ze uz je neskoro na reakciu spred 30 mesiacov, ale ak ma niekto podobny problem a nevie co s repou, ci uz zavaranou, alebo cerstvou, tak tu je jeden recept na vyborny salat...... je to ukrajinsky salat......robi sa sice z cerstvej ( uverenej ) repy, ale moze byt aj zavarana....potrebujes na to cibulu, zemiaky, fazulu, repu, sol, korenie a olej....cibulu nakrajat nadrobno, posolit, zemiaky uvarit a nakrajat na kocky, tak isto fazulu uvarit do makka ( tu samozrejme nekrajat) :))), pridat repu, sol, cierne mlete korenie, trocha oleja ( najlepsie olivovy ) a riadne premiesat.....je to fakt super, zjedol by som toho kila....inak do ruskeho borscu ide tiez fazula, ale ten salat vyskusajte je fakt super....:))
viktor129
Kolemjdoucí


  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron