Stránka 2 z 3

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 1. 2006 17:25
od Caddy
zamis: klidne :)) Ale dneska byl obed jiny, viz hlavni jidla :)))

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 1. 2006 18:06
od filomena
Caddy!!!!!!! Tlieskam ti :-) Toto je super, ze to dokumentujes aj fotkami :-) Parada, ja sa tesim na tu tvoju cinu :-))))))

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 1. 2006 18:42
od Caddy
filomena: uz tam je :)

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 1. 2006 20:36
od Hondaq
Caddy: Obrázekteda ted sem to dojedl a nemělo to chybu ... fakt výborný
akorát sem to neměl tak červený jako ty na tý fotce ... jestli málo kečupu... každopádně to má skvělou a vyváženou chuť ... myslim že to budu dělat častěji .... díky

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 1. 2006 23:33
od Caddy
Hondaq: o, diky, ja se snad zase budu cervenat :)) Mam hroznou radsot, kdyz nekomu taky chutna... :) A to jsme si rikal, ze neprinesu nic noveho, ze othle musi kazdy znat :)))

Odeslat příspěvekNapsal: 31. 1. 2006 10:33
od daraj
no ne, je to vážně perfektní. Já to taky neznal, ale teď se tohle stalo mým oblíbeným jídlem. Příprava je velmi rychlá a hlavně použité ingredience jsou poměrně levné ... takové studentské jídlo (přesně pro mě) :-)

Odeslat příspěvekNapsal: 31. 1. 2006 13:59
od Caddy
ja se picnu, me tu fakt privedete do rozpaku :)

Odeslat příspěvekNapsal: 31. 1. 2006 15:14
od daraj
Caddy: nikam te nechceme privadet. Clovek by mel snaset jak pochvalu tak kritiku :D ted bud rad, ze jsi chvalen, nemusi tak tomu byt vzdy ... :D

Odeslat příspěvekNapsal: 31. 1. 2006 16:53
od Caddy
daraj: ono taky neni...si to patricne vychutnavam, neboj :-D

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 2. 2006 19:05
od Bungo
recept jsem opsal a dam vedet. Vypada to naramne :o)

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 6. 2006 13:20
od 0ndra
já to dělám podobně s tím, že jenom osmahnu cibulku a česnek a pak do toho dám konzervu Bonduelle fazole s kukuřicí v rajčatové omáčce, pak jenom dochutím chilli + sůl a pepř. ideální podávat s chlebem a vychlazeným pivem

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 9. 2006 00:28
od ma.krtek
Já si fazole buď namočím a uvařím, nebo plechovkový. Pak osmažim cibulku, česnek a MASO nebo slaninu - ježiš nejsem teď u vegetariánů? - kečup, koření, popř. zahustit tmavou jíškou. Je to děsně nezdravý, ale děsně dobrý.

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 10. 2006 12:14
od iva
Caddy: tak jsem to konecne taky zkusila.... :) po 10 mesicich uz bylo na case, co? dnes jsem totiz sama doma a nechtelo se mi sama pro sebe varit neco slozityho... objevila jsem totiz doma zapomenutou pixlu fazoli + drahy si koupil nekdy v utery salam a ani se ho nedotkl, tak jsem se rozhodla to oboje zužitkovat a tvuj receptik se mi na to zdal neskutecne idealni... :) musela jsem si to ale upravit podle sebe. zacinala jsem tim, ze jsem nejprve osmahla cibuli + cesnek, toho jsem tam dala strasne moc, a misto hrasku z konzervy jsem pouzila mrazenou zeleninu. co se tyce koreni, tak jsem tam nahazela vsechno, co jsem doma nasla. jenom u skorice jsem si rikala, ze se tam asi nehodi... :lol: (ta sbirka koreni je pycha myho drahyho, kdyby videl, jak to necitlive a barbarsky pouzivam, tak to prede mnou zamkne :lol: ) jo a udelala jsem to s testovinama....
podobnou mexickou panev jsem si nedavno davala v Bratislave, stalo me to 150 SKK a bylo to nic moc, bez chuti a vubec to nebylo ostry... :(

Re: Fazole na mexicky zpusob

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 10. 2008 11:35
od Swordman
Ja si často robievam podobné jedlá.
Základ je dobre do sklovita opražená cibula ( na troche oleja ju vypražím do sklovita v kvalitnej teflonovej panvici ). Potom pridám fazuľu ( najjlepšie scedenú, môže byť aj z kozervy - opláchnem a scedím preto, lebo býva v nej množstvo soli a konzervantov )
1. Popražím chvíľku tú fazuľu s tou do sklovita popraženou cibuľkou. Pridám aspoň jednu nakrájanú sušenú chili papričku. Z veľkej flaše sójovej omáčky Vitana tam dám tej sójovky ( podľa chuti - cibuľa sa zafarbí a nie je treba nič soliť - soľ je v omáčke )
A teraz môžem pridať nadrobno pokrájanú točenú ( alebo nejaký iný mäkký mäsový výrobok, napr. diétny alebo bratislavský párok ), chvíľku ešte osmahnem. Potom môžem už podávať ako fazuľu na cibuli.
2.Alebo pridám ešte zeleninu mrazenú ( alebo konzervovanú ), napr: kukuricu a hrášok ( alebo mrazenú +trocha kukurice do nej ). Po chvíli pridám vodu a podusím ( dám tam ešte rajčinový pretlak - podľa chuti - a trochu kečupu. Ja tam dávam aj chilli omáčku, ale nie každý to má rád štipľavé. Mierne podusiť, aby zostalo primerane šťavy.
Podávať s kvalitným chlebom, alebo s kukuričnou plackou, alebo s ryžou.

3. Alebo vynechať bod 2. a v bode 1 nedať párok a môžem si urobiť podobné jedlo ako trenčiansky párok s fazuľou. ( len tej fazule treba viac )
Treba ten fazuľovo cibuľový základ zaliať vodou ( vtedy je dobrá tá drobná fazuľa biela, býva aj v konzerve ) , a až teraz vložiť na kúsky nakrájaný kvalitný párok ( ja používam Bratislavské párky firmy Svaman - kvalitný párok poznáte tak, že keď ho varíte, tak vám zostane číra voda mierne mastná - ak je voda farebná, tak je párok z múky a je prifarbovaný- párok pod 90SK/kg nemá cenu tam dávať, skazil by to jedlo - môžte skúsiť napr. aj spišský párok, napr. z mäsokomninátu Krásno ).
Pridám rajčinový pretlak ( vtip je v tom, že tú originál chuť docielite iba pretlakom ), dva alebo tri menšie bobkové listy, troch majoránky, máličko kečupu, a dusím pod pokrievkou na miernom ohni, aby sa kúsky párku uvarili a zobrali trocha chuti z prísad ( radšej aspoň 8 minút, ak chcem skladovať v chladničke ). Pred koncom dochutím chilli omáčkou, prípadne sójovkou.
Na tanieri môžem prizdobiť nadrobno pokrájanou a osmahnutou oravskou slaninkou - nie moc dotvrda osmahnutou, len tak na ľahko osmahnúť ( alebo tú osmahnutú slaninku môžte dať aj na začiatku varenia do jedla aj s párkom, ale bez toho oleja ).
Podávať s chlebom a lebo s rohlíkmi, dobré sú k tomu a celozrnné chleby alebo pečivá.

Pomer pretlaku a kečupu treba nájsť správny experimentovaním, čo vám chutí.
Ja varím tak, že tam dám, to čo mám, ale v rozumnej miere.

Re: Fazole na mexicky zpusob

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 1. 2011 13:26
od animatorka
mňam, budem hladná..nie, už som. Nevadí, už viem čo varím na večeru, asi aj pozvem zopár kamarátov, vypijeme k tomu troška vína, bude to fun :)