Fazole na mexicky zpusob

Mám hlad a nemám čas. Co uvařit? Recepty vhodné pro začátečníky

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod fantastic12 3. 2. 2011 10:55

hmm, vyzerá to skvele, ale neviem či by som to zvádol. Teraz som odsťahoval od rodičov, musím sa naučiť variť, už je dosť z bagetach :P
fantastic12
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 6. 2. 2011 15:07

To je tak jednoduché, že na tom není ani co pokazit. Postup nemusíš ani dodržet, lze si ho přizpůsobit
Alláh je vždy odpouštějící a milosrdný.
seterwohipikule
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 8. 2. 2011 18:48

presne tak, pro tyhle zacatky uplne ideal jidlo, rekl bych :) Ted s odstupem casu si az rikam, jak jsem neco tak obycejneho z levnych surovin mohl varit :)))
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 9. 2. 2011 03:18

Jako rychlovka stačí furt, suroviny stejně najdeš v každé normální domácnosti. No a ale pravé chilli con carné, to je jiná :) Sem tam si to uděláme, taky je to na přípravu docela sranda
Alláh je vždy odpouštějící a milosrdný.
seterwohipikule
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 10. 2. 2011 18:37

jojo, ja prave uz delam spis to chilli con carne :) Musim si tohle nekdy asi zase udelat, az nebudou prachy a chut varit poradne.... :) Docela jsem chytil slinu :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hobitt 12. 2. 2011 15:45

Tak jsem se dnes do fazolí pustil, nicméně jsem trochu upravil recept i postup (ale základní myšlenka zůstala zachována). Každopádně děkuj, Caddy, bylo to rychlé, chutné a i pro kuchyňského analfabeta jednoduché na přípravu. :)

Takže tady je můj upravený recept (na 4 porce) :

Ingredience

2 plechovky fazolí (já použil červené v nálevu)
malá plechovka kukuřice
2 větší bílé papriky
1 středně velká cibule
5 stroužků česneku
cca. 350g uzeniny
100g uzeného špeku
půl lahvičky kečupu
půl kečupové lahvičky vody
majoránka
černý pepř
cukr

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tipy

Fazole jsem koupil obyčejné a nijak to nevadilo.
Jako uzeninu doporučím šunkový točený salám.
Pokud vyloženě nejste proti špeku, dejte ho tam - krásně jídlo provoní a je v něm příjemně chuťově cítit.
Kečup jsem použil, protože jsem zapomněl koupit protlak a už se mi do sámošky nechtělo :nenapadne . Každopádně když už kečup, tak kvalitní - já jsem použil Hamé ostrý, protože mi chutná a snad až na Hellmann's (a to jenom jestli) nezná dobrý kečup v plastovém obalu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Postup

Špek nakrájený na kostičky hodíme do hrnce, ten podpálíme, mícháme, počkáme, až se začne lehce škvařit. Používáme prudký oheň.

Jakmile lehce škvaří, přidáme směs cibule nakrájené na kostičky a slisovaného česneku, chvíli promícháme

Přidáme nakrájenou uzeninu, necháme lehce prohřát.

Přisypeme nakrájené papriky. Je to dobré pro to, aby změkly a pustily šťávu.

Nasypeme postupně slité plechovky fazolí a kukuřice a promícháváme, dokud nám fazole nezměknou.

Přidáme kečup, promícháme a dolijeme vodu (použil jsem stejné množství vody, jako kečupu)

Promícháme a teď už jen dochutíme. Majoránkou opravdu nešetřit, poté trochu pepře, špetku cukru (zneutralizuje kyselost).

Podáváme s čerstvým chlebem. :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Foto

Před:

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

Hotovo:

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
2016 Škoda Fabia Combi 1.2 TSI
2015 Renault Master 2.3 dCi
hobitt
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 13. 2. 2011 19:44

Teda ten kečup... To je zvěrstvo
Alláh je vždy odpouštějící a milosrdný.
seterwohipikule
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ŽanetaPetrásková 24. 8. 2012 13:26

Vypadá to náramně, někdy to uvařím až budou děti z domu, protože ty se nad tím vždycky ofrnujou. Už se těšim :)
ŽanetaPetrásková
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Caddy 8. 11. 2012 21:33

takhle s odstupem clovek az kouka, jaka delal studentska jidla :)) Z tohoto jsme plynule presel do vareni Chilli con carne :)))
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 8. 11. 2012 22:19

Na začátek ok a jako rychlovka, proč ne, že? Taky ale teď vařím spíš z čerstvých věcí, ne tady z toho zástupu konzerv :-)
Alláh je vždy odpouštějící a milosrdný.
seterwohipikule
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vrtosik 12. 1. 2016 18:35

Nevím kde v Mexiku ale tohle jsem tam nikdy neviděl.. nicméně i občas doma to spáchám. Lze tam nas.at téměř cokoliv.
Vrtosik
Kolemjdoucí

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník