Fazole na mexicky zpusob

Mám hlad a nemám čas. Co uvařit? Recepty vhodné pro začátečníky

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Caddy 14. 1. 2006 17:25

zamis: klidne :)) Ale dneska byl obed jiny, viz hlavni jidla :)))
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod filomena 14. 1. 2006 18:06

Caddy!!!!!!! Tlieskam ti :-) Toto je super, ze to dokumentujes aj fotkami :-) Parada, ja sa tesim na tu tvoju cinu :-))))))
filomena
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 14. 1. 2006 18:42

filomena: uz tam je :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hondaq 30. 1. 2006 20:36

Caddy: Obrázekteda ted sem to dojedl a nemělo to chybu ... fakt výborný
akorát sem to neměl tak červený jako ty na tý fotce ... jestli málo kečupu... každopádně to má skvělou a vyváženou chuť ... myslim že to budu dělat častěji .... díky
Válka je mír. Svoboda je otroctví. Nevědomost je síla...
Hondaq
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 30. 1. 2006 23:33

Hondaq: o, diky, ja se snad zase budu cervenat :)) Mam hroznou radsot, kdyz nekomu taky chutna... :) A to jsme si rikal, ze neprinesu nic noveho, ze othle musi kazdy znat :)))
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod daraj 31. 1. 2006 10:33

no ne, je to vážně perfektní. Já to taky neznal, ale teď se tohle stalo mým oblíbeným jídlem. Příprava je velmi rychlá a hlavně použité ingredience jsou poměrně levné ... takové studentské jídlo (přesně pro mě) :-)
daraj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caddy 31. 1. 2006 13:59

ja se picnu, me tu fakt privedete do rozpaku :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod daraj 31. 1. 2006 15:14

Caddy: nikam te nechceme privadet. Clovek by mel snaset jak pochvalu tak kritiku :D ted bud rad, ze jsi chvalen, nemusi tak tomu byt vzdy ... :D
daraj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caddy 31. 1. 2006 16:53

daraj: ono taky neni...si to patricne vychutnavam, neboj :-D
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bungo 5. 2. 2006 19:05

recept jsem opsal a dam vedet. Vypada to naramne :o)
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 0ndra 29. 6. 2006 13:20

já to dělám podobně s tím, že jenom osmahnu cibulku a česnek a pak do toho dám konzervu Bonduelle fazole s kukuřicí v rajčatové omáčce, pak jenom dochutím chilli + sůl a pepř. ideální podávat s chlebem a vychlazeným pivem
0ndra
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ma.krtek 29. 9. 2006 00:28

Já si fazole buď namočím a uvařím, nebo plechovkový. Pak osmažim cibulku, česnek a MASO nebo slaninu - ježiš nejsem teď u vegetariánů? - kečup, koření, popř. zahustit tmavou jíškou. Je to děsně nezdravý, ale děsně dobrý.
ma.krtek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iva 29. 10. 2006 12:14

Caddy: tak jsem to konecne taky zkusila.... :) po 10 mesicich uz bylo na case, co? dnes jsem totiz sama doma a nechtelo se mi sama pro sebe varit neco slozityho... objevila jsem totiz doma zapomenutou pixlu fazoli + drahy si koupil nekdy v utery salam a ani se ho nedotkl, tak jsem se rozhodla to oboje zužitkovat a tvuj receptik se mi na to zdal neskutecne idealni... :) musela jsem si to ale upravit podle sebe. zacinala jsem tim, ze jsem nejprve osmahla cibuli + cesnek, toho jsem tam dala strasne moc, a misto hrasku z konzervy jsem pouzila mrazenou zeleninu. co se tyce koreni, tak jsem tam nahazela vsechno, co jsem doma nasla. jenom u skorice jsem si rikala, ze se tam asi nehodi... :lol: (ta sbirka koreni je pycha myho drahyho, kdyby videl, jak to necitlive a barbarsky pouzivam, tak to prede mnou zamkne :lol: ) jo a udelala jsem to s testovinama....
podobnou mexickou panev jsem si nedavno davala v Bratislave, stalo me to 150 SKK a bylo to nic moc, bez chuti a vubec to nebylo ostry... :(
iva
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Swordman 19. 10. 2008 11:35

Ja si často robievam podobné jedlá.
Základ je dobre do sklovita opražená cibula ( na troche oleja ju vypražím do sklovita v kvalitnej teflonovej panvici ). Potom pridám fazuľu ( najjlepšie scedenú, môže byť aj z kozervy - opláchnem a scedím preto, lebo býva v nej množstvo soli a konzervantov )
1. Popražím chvíľku tú fazuľu s tou do sklovita popraženou cibuľkou. Pridám aspoň jednu nakrájanú sušenú chili papričku. Z veľkej flaše sójovej omáčky Vitana tam dám tej sójovky ( podľa chuti - cibuľa sa zafarbí a nie je treba nič soliť - soľ je v omáčke )
A teraz môžem pridať nadrobno pokrájanú točenú ( alebo nejaký iný mäkký mäsový výrobok, napr. diétny alebo bratislavský párok ), chvíľku ešte osmahnem. Potom môžem už podávať ako fazuľu na cibuli.
2.Alebo pridám ešte zeleninu mrazenú ( alebo konzervovanú ), napr: kukuricu a hrášok ( alebo mrazenú +trocha kukurice do nej ). Po chvíli pridám vodu a podusím ( dám tam ešte rajčinový pretlak - podľa chuti - a trochu kečupu. Ja tam dávam aj chilli omáčku, ale nie každý to má rád štipľavé. Mierne podusiť, aby zostalo primerane šťavy.
Podávať s kvalitným chlebom, alebo s kukuričnou plackou, alebo s ryžou.

3. Alebo vynechať bod 2. a v bode 1 nedať párok a môžem si urobiť podobné jedlo ako trenčiansky párok s fazuľou. ( len tej fazule treba viac )
Treba ten fazuľovo cibuľový základ zaliať vodou ( vtedy je dobrá tá drobná fazuľa biela, býva aj v konzerve ) , a až teraz vložiť na kúsky nakrájaný kvalitný párok ( ja používam Bratislavské párky firmy Svaman - kvalitný párok poznáte tak, že keď ho varíte, tak vám zostane číra voda mierne mastná - ak je voda farebná, tak je párok z múky a je prifarbovaný- párok pod 90SK/kg nemá cenu tam dávať, skazil by to jedlo - môžte skúsiť napr. aj spišský párok, napr. z mäsokomninátu Krásno ).
Pridám rajčinový pretlak ( vtip je v tom, že tú originál chuť docielite iba pretlakom ), dva alebo tri menšie bobkové listy, troch majoránky, máličko kečupu, a dusím pod pokrievkou na miernom ohni, aby sa kúsky párku uvarili a zobrali trocha chuti z prísad ( radšej aspoň 8 minút, ak chcem skladovať v chladničke ). Pred koncom dochutím chilli omáčkou, prípadne sójovkou.
Na tanieri môžem prizdobiť nadrobno pokrájanou a osmahnutou oravskou slaninkou - nie moc dotvrda osmahnutou, len tak na ľahko osmahnúť ( alebo tú osmahnutú slaninku môžte dať aj na začiatku varenia do jedla aj s párkom, ale bez toho oleja ).
Podávať s chlebom a lebo s rohlíkmi, dobré sú k tomu a celozrnné chleby alebo pečivá.

Pomer pretlaku a kečupu treba nájsť správny experimentovaním, čo vám chutí.
Ja varím tak, že tam dám, to čo mám, ale v rozumnej miere.
MB ASUS A7V600-X,Athlon XP 2500+ Barton , 1791 MB RAM ,Radeon 9200SE 128MB, Audigy 2, LG GSA 4163B,LG GSA 4081B, HDD: WD500GB PATA,Seagate Baracuda 80GB SATA,WD200GB SATA,
CRT Belinea 17", Zdroj CHIEFTEC CFP-400-12G
Swordman
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod animatorka 28. 1. 2011 13:26

mňam, budem hladná..nie, už som. Nevadí, už viem čo varím na večeru, asi aj pozvem zopár kamarátov, vypijeme k tomu troška vína, bude to fun :)
animatorka
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník