Fazole na mexicky zpusob

Mám hlad a nemám čas. Co uvařit? Recepty vhodné pro začátečníky

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Caddy 13. 1. 2006 21:53

Tak ja to dam teda i sem :)

Jedná se o jednoduché jídlo, spíše z kategorie studentskych. Zvladne to fakt kazdy, neni to drahe a chutna mi to:

potrebujeme dve konzervy fazoli (lze v kecupu nebo i bez, cervene i bile, je to fuk, jak kdo ma rad), jedna konzerva hrasku, super je i konzerva "Mexiko" od bonduelle, nejaka uzenina dle chuti, cerstva paprika (2x), kecup, cesnek (volitelne), HODNE majoranky, trocha oregana, pepr, chilli

osmahnete uzeninu (staci kabanos nebo jakakoliv klobasa, dobre je to i s kurecimi kousky, nejchudsi a vegetariani muzou vypustit uplne), pak tam vysypte obsah vsech konzerv, pridejte nakrajenou papriku, zalijte kecupem a prolisujte cesnek (byt fakt nemusi, stridam to podle nalady). Pak okorente dle chuti, hlavne hodne majoranky, nebojte se toho. Podavame s chlebem
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 13. 1. 2006 21:53

jeste par tipu:
1) fazole nekupovat ty nejlevnejsi...netvrdim, ze musi byt heinz, ale takove ty skoro krupave fakt vhodne nejsou...chce to mekkoucke
2) to same plati o hrasku, osvedcil se mi Hame nebo Bonduelle, ty levne sjou tvrde a chuti nevalne...proste ten hrasek musi chutnat i jen tak samotny...
3) na prudsim ohni pouze osmahnout maso/uzeninu, pred vysypanim konzerv trochu zmirnit, at se to neskvari...kdyz uz je tam vsechni, muze se torchu opet pridat, aby se dobre prohralo a odparila prebytecna voda
4) majoranky neni nikdy dost
5) chilli dle chuti, ale pozor na manzelky, ta moje dneska pila po kazdem souste....
6) da se to jist i s testovinama
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 13. 1. 2006 21:55

myslim, ze do dvaceti minut se to vejde s prehledem

no a takhle to vypada pred:
Obrázek

a takhle po:
Obrázek
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 13. 1. 2006 21:58

Díky, tohle jsem potřeboval - ještě před tím, než si troufnu na pravé Chilli con carne.

Zmenšujme prosím obrázky na nějakou rozumnější velikost. Případně lze použít ImageShack.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 13. 1. 2006 22:07

Marek L.: OK, ja muzu obrazek udelat velikostne jakykoliv...myslel jsem, ze 800x600 je takova rozumna velikost, aby nikomu nerozhodila text a zaroven abych ho nemusel na monitoru moc hledat :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kukin 14. 1. 2006 10:03

Caddy: a ten Jelzin do toho taky patří? :mrgreen: co takhle to zkusit flambovat;))
Po nás potopa.

na doma: foobar2000 + Carat RUBY2 / NAD C545BEE + C352BEE + KEF iQ30 + Audio-Technica ATH-A900X
do práce: HRT microStreamer + Audio-Technica ATH-A500X
kukin
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 14. 1. 2006 10:11

kukin: ne, Jelzin je pro kuchare :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Merlin 14. 1. 2006 10:42

dnes to idem skusit uvarit, potom sa ozvem ako to chutilo rodinke...
Merlin
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 14. 1. 2006 11:27

Merlin: tak preji, at to prezijete :-D
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Merlin 14. 1. 2006 14:51

Uz sme to zjedli s cestovinou, rodinka sa usmievala co znamena ze to bud chutilo alebo mi chceli urobit radost :-) Mne to chutilo, tak som si nechal aj na rano.

Previedol som drobne upravy:

- fazule som pouzil mix vecsie biele a mensie cervene, kukuricu, hrasok som vyhechal
- kecup ( toto barbarstvo mi nesmie do domu) som nahradil pretlakom
- pridal som trochu sojovej omacky (chut ciny neuskodi)

Caddy manzelka ti dakuje a odkazuje ze tu urcite budema varit v roznych obmenach.
Merlin
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 14. 1. 2006 15:49

Merlin: takze jsi z toho udelal uplne neco jineho :-D Ale i tak super, ze to pomohlo :)
Jinak ja protlak pouzivam taky, ale i do testovin ho micham pul napul s kecupem, preci jen samotny je takovy divny.
To kdyz uz jo chci, tak delam testoviny tak, ze tam nakrajim rajcata a necham je v tom rozpustit :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MobilerxXx 14. 1. 2006 16:03

Caddy: tady nejde tak o rozhozeni textu jako o to, ze se muze pripojit nekdo, kdo jede na modemu nebo GPRS a ten se z tahani takovyhohle obrazku musi zakonite vyskocit z kuze...

Jinak koukam zajimavej recept, az se vratim z hor tak bude jedna z prvnich veceri co vytvorim :)
MobilerxXx
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Merlin 14. 1. 2006 16:36

caddy: musim sa priznat varila to manzelka, ja som len asistoval :-) Ja vzdy upravujem recept, original sluzi len na ispiraciu.
Merlin
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 14. 1. 2006 16:50

mobilerxXx: no, ja jeste nedavno mel doma jedine pripojeni GPRS, takze to znam....tyhle obrazky ale nejsou tak velike, aby delaly nejaky problem...do noveho receptu jsem dal uz trochu mensi :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zamis 14. 1. 2006 17:13

no caddy, musim te pochvalit. vypada to naramne. delam neco podobnyho, akorat tam necpu tu zeleninu a davam tam hoooodne cibule. asi se za tebou stavim na obed :wink:
Když spočítat znáš hromadu svých zisků a na jediný hod vše riskovat, zas po prohře se vracet k východisku a nezavzdychnout nad mořem svých ztrát, pak vítěz na širé jsi zemi.

Já jsem ten člověk, před kterým Vás rodiče varovali.
zamis
Návštěvník
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník