Tak jsem se dnes do fazolí pustil, nicméně jsem trochu upravil recept i postup (ale základní myšlenka zůstala zachována). Každopádně děkuj, Caddy, bylo to rychlé, chutné a i pro kuchyňského analfabeta jednoduché na přípravu.
Takže tady je můj upravený recept (na 4 porce) :
Ingredience2 plechovky fazolí (já použil červené v nálevu)
malá plechovka kukuřice
2 větší bílé papriky
1 středně velká cibule
5 stroužků česneku
cca. 350g uzeniny
100g uzeného špeku
půl lahvičky kečupu
půl kečupové lahvičky vody
majoránka
černý pepř
cukr
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TipyFazole jsem koupil obyčejné a nijak to nevadilo.
Jako uzeninu doporučím šunkový točený salám.
Pokud vyloženě nejste proti špeku, dejte ho tam - krásně jídlo provoní a je v něm příjemně chuťově cítit.
Kečup jsem použil, protože jsem zapomněl koupit protlak a už se mi do sámošky nechtělo
. Každopádně když už kečup, tak kvalitní - já jsem použil Hamé ostrý, protože mi chutná a snad až na Hellmann's (a to jenom jestli) nezná dobrý kečup v plastovém obalu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PostupŠpek nakrájený na kostičky hodíme do hrnce, ten podpálíme, mícháme, počkáme, až se začne lehce škvařit. Používáme prudký oheň.
Jakmile lehce škvaří, přidáme směs cibule nakrájené na kostičky a slisovaného česneku, chvíli promícháme
Přidáme nakrájenou uzeninu, necháme lehce prohřát.
Přisypeme nakrájené papriky. Je to dobré pro to, aby změkly a pustily šťávu.
Nasypeme postupně slité plechovky fazolí a kukuřice a promícháváme, dokud nám fazole nezměknou.
Přidáme kečup, promícháme a dolijeme vodu (použil jsem stejné množství vody, jako kečupu)
Promícháme a teď už jen dochutíme. Majoránkou opravdu nešetřit, poté trochu pepře, špetku cukru (zneutralizuje kyselost).
Podáváme s čerstvým chlebem.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FotoPřed:
Uploaded with
ImageShack.usHotovo:
Uploaded with
ImageShack.us