Burgery

Mám hlad a nemám čas. Co uvařit? Recepty vhodné pro začátečníky

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Banny 1. 7. 2009 11:39

nějak jsem tady nezaznamenal téma o módě posledních 10 let v ČR - různých burgerech, hamburgerech, cheeseburgerech.

tady pár tipů mi přijde zajímavých, třeba já do burgerů nikdy nedával rajčata. může mi někdo přeložit větu "No matter how big the patty is, one small shaping trick will help it cook better: take your thumb and make a well in the burger."? jako že se má udělat díra uprostřed masové placky?

já osobně mám problém s tím, že když placku udělám velkou a tenkou, tak se mi na pánvi zcvrkne a ztloustne. nějaká rada?
Banny
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 1. 7. 2009 12:22

Kontaktní gril
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sauron 1. 7. 2009 18:17

Jedně to maso něčím zatížit, jak píše Slonik. Jinak to maso dycky ztlůstne.
...I'm in love with my car, the machine of a dream, such a clean machine, with the pistons a pumpin' and the hub caps all gleam...
Sauron
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 1. 7. 2009 19:02

jojo, ten grill uz mam vyhledly dlouho, doufam, ze mi na nej nejak zbyde v dohledne dobe....bez toho to nikdy nebude ono, i kdyz se snazim....
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ŽanetaPetrásková 24. 7. 2012 13:54

Chce to dobrý grill a dobrý recept :) Jinak nevíte někdo, kde koupit pravé americké burgry už předpřipravené?
ŽanetaPetrásková
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Honza CZ 28. 7. 2012 09:36

Banny píše:jako že se má udělat díra uprostřed masové placky?

já osobně mám problém s tím, že když placku udělám velkou a tenkou, tak se mi na pánvi zcvrkne a ztloustne. nějaká rada?
Ne díra ale prohlubeň, po okraji 1 cm, uprostřed pod půl centimetru. Je to právě proto aby neztloust.
Honza CZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod michee 31. 7. 2012 19:51

Na klasickym grilu staci udelat uprostred takovou prohluben, nevypoukne a bude rovnomerne propecen.
Minuly vikend jsme delali vyborne kruti burgry a nedavno klasiku hovezi burgry. Oboji super a diky dulku uprostred se nazdeformovaly a dobre propekly :)
Jinak v domacich podminkach je nejlepsi kontaktni gril. Zrovna pred chvilkou jsem si pripravovala kruti burgr :-D
Kick the baboon....
michee
Návštěvník
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník