Stránka 1 z 2
A co mexická kuchyně a mexické restaurace?
Napsal:
18. 3. 2006 21:59
od iva
Znate mexickou kuchyni? Nachos, enchiladas, burritos, tortilly... Jite? Varite je doma? Navstevujete mexicke restaurace? Dejte sem svoje tipy na dobrou mexickou restauraci, anebo recept....
Ja doma nic mexickeho nevarim (maximalne mexicky fazole
), takze sem zadne recepty nedam, ale dam tady svoje tipy na dobre mexicke restaurace v Praze...
CANTINA na Újezdě 38
HOMBRE DEL MUNDO na Andelu
http://www.hombredelmundo.cz/uvodni_stranka.html?PHPSESSID=92c210775336b8b252903e9c0d561b79
a moje nejoblibenejsi CAFE FIESTA, Mexicka restaurace na Dejvicky ul. (je na rohu s Vaclavkovou ulici), Praha 6 - jsou tam velky porce a je to tam strasne dobry.... tam chodime nejradeji...
Napsal:
19. 3. 2006 10:50
od Caddy
j avelmi rad, restaurace, i doma nejake pokusy delam
Napsal:
29. 6. 2006 10:08
od 0ndra
dobrý recept je "Mexické kuře s indiánským chlebem" -- nevím proč tak blbej název, ale jídlo je to dobrý:
Kousky kuřete se zprudka osmahnout na oleji, pak se nechají okapat na papíru, do pánve se dá na kostičky nakrájená cibulka a česnek a osmahne než zesklovatí, pak přidám plechovku krájených rajčat a kukuřici, vše chvíli povařím, přidám mletý koriandr, chili dle chuti a sůl, nakonec do toho vmíchám maso a nechám prohřát.
"Indiánský chléb" si asi nebude vůbec indiánský, ale... mouku, trochu prášku do pečení, soli a oleje smícháme do hladkého těsta, rozválíme do placky cca 0,5 cm vysoké (může být i nižší, dělá se to pak kratší dobu) a nakrájíme na čtverečky cca 5 x 5 cm (může být i jinak), do prostředku toho čtverečku uděláme křížek (jako že zářez skrz) a postupně smažíme ve vysoké vrstvě oleje (jako na koblihy). pak necháme okapat na papír...
jídlo je to fakt fantastický
Fajitas
Napsal:
4. 1. 2007 12:08
od Sporťák
Já mám zase strašně rád kuřecí fajitas. Je to rychlý a jednoduchý, třeba i pro návštšvu. Kuřecí maso, cca. 400g nakrájím, na nudličky, vymačkám šťávu ze dvou limetek, a ostrouhám z nich kůru, pak přidám 2 lžíce krupicového cukru, 1 lžičku mleté skořice, 2 lžičky sušeného oregana a půl lžičky mletých chili papriček nebo dle chuti. Tohle se zamíchá a nechá odležet alespoň hodinku, ale klidně i pře noc. Pak jen nakrájím na půlkolečka 2 velké cibule a 2 papriky na proužky, ideálně barevné-červenou, oranžovou, žlutou, zelenou. V hlubší pánvi rozehřeju olej, naložené maso před smažením sliju a pak ho zprudka opeču, ten cukr v marinádě by měl správně zkaramelizovat, asi po 5-6 minutách k masu přidám cibuli a papriku a ještě asi 3-4 minutky podusím až ta zelenina změkne. Ideální je to podávat s pšeničnou tortilou, třeba kupovanou a doplnit kysanou smetanou a mexickou omáčkou nebo dipem. Nepoužívá se ani sůl ani pepř !
Napsal:
6. 1. 2007 14:19
od tessie
Já vařím Burritos a dělám je následovně (pro 2 až 3 osoby)
Suroviny: Olej, malá cibule, 3 st česneku, červené fazole v rajčatovém chilli nálevu, trocha kečupu nebo rajčatové drti, mražená kukuřice, mexické koření, vařená rýže, pšeničné tortily, Eidam.
Na olej dám jednu malou cibuli (stačí málo, protože v konzervě fazolí cibule již je - pokud si koupíte pouze červené fazole ve slaném nálevu, tak je lepší dát více cibule a více rajské omáčky dle chuti - kečup, protlak, cikánskou omáčku, pasírovaná rajčata), přidám na kousky nakrájený česnek (ne protlačený), fazole (pro dva lidi dám půlku 250g konzervy), podle potřeby kečup a rajské pyré, dvě hrsti kukuřice, okořením směsí mexické koření, opepřím, osolím, přidám půl pytlíku zpola uvařené rýže (spíše méně) a vše zamíchám.
Na tortilu (kupuju příchuť rajčatové z bazalkou) rozložím tuto směs - ne moc, jen takový obdélníček. Tortilu zabalím - nejprve složím levou a pravou stranu, pak přes to přehnu horní a dolní a otočím na olejem pomazanou zapékací misku. Posypu sýrem a nechám zapéct tak 15 minut, až sýr znědne.
PS: nedávno jsem objevila konzervu červené fazole a kukuřice v chilli od bonduelle - to je ještě lepší základ:)
Napsal:
6. 2. 2007 10:05
od 0ndra
nebo fazolový burritos: osmahneme cibulku, přidáme konzervu fazolí a rajčat, chili, koriandr a česnek, povaříme, dochutíme solí a pepřem, pak rozmixujem na takovou hrubší kaši, tím naplníme připravené tortily, dáme na pekáč, posypeme sýrem (nejlepší je čedar) a zapečeme.... náplň lze obměnit, dobrá je i špenátová, tj. cibule, česnek, listový špenát (nejlepší mě přijde bonduelle), může se to lehce zahustit moukou, dochutíme a naplníme tortily
Napsal:
14. 3. 2007 19:03
od Jeffe
Aj ja mam velmi rad mexicku kuchynu a aj Tex-Mex. V USA bol moj oblubeny fastfood Taco Bell. Vdaka za recepty.
Napsal:
17. 3. 2007 21:54
od Skinny
mexická kuchyně je výborná, osobně ji spolu s asijskou považuji za to nejlepší, např. po tortilách se můžu utlouct : )
Napsal:
26. 5. 2007 18:28
od tark
Re: A co mexická kuchyně a mexické restaurace?
Napsal:
30. 8. 2009 23:15
od seterwohipikule
My chodíme sem
http://www.mexicka-restaurace.cz/index.php?exe=4Vaří tam výborně, ceny jdou, je to tam hezké. Příští měsíc se tam s přítelkyní chystáme na stejk, měl jsem ho tak zatím jen jednou - dokonalost sama.
Re: A co mexická kuchyně a mexické restaurace?
Napsal:
17. 9. 2009 12:02
od Slonik
Zase mám nutkání dělat chilli con carne
Re: A co mexická kuchyně a mexické restaurace?
Napsal:
17. 9. 2009 13:14
od Kirkwood
Jj nedávno jsem dělala (Martinovi jsem dala hooodně masa a já si naložila hooodně fazolí
)
Re: A co mexická kuchyně a mexické restaurace?
Napsal:
17. 9. 2009 17:46
od Slonik
Já bych si dal něco mezi Tvojí a jeho porcí. To znamená hooooooooodně masa a hooooooooodně fazolí. Dělám ho ne z mletého, ale z najemno nakrájeného masa a můžu se jím doslova a do písmene užrat
Re: A co mexická kuchyně a mexické restaurace?
Napsal:
17. 9. 2009 18:43
od Kirkwood
Jj s kupovaným mletým už jsem skončila, poslední dobou mi nedělalo dobře
Re: A co mexická kuchyně a mexické restaurace?
Napsal:
19. 9. 2009 13:17
od Tomáš Marný
To se ani nedivím, nějak přece to prošlé maslo v super-hyper- zlikvidovat musí, když po testu na iDěsu poklesl prodej nakládaných mas pro grilování, že
.