A co mexická kuchyně a mexické restaurace?

Suši, kimchi, enchiladas, sač-cha, ale klidně i boršč

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod iva 18. 3. 2006 21:59

Znate mexickou kuchyni? Nachos, enchiladas, burritos, tortilly... Jite? Varite je doma? Navstevujete mexicke restaurace? Dejte sem svoje tipy na dobrou mexickou restauraci, anebo recept.... :)

Ja doma nic mexickeho nevarim (maximalne mexicky fazole :) ), takze sem zadne recepty nedam, ale dam tady svoje tipy na dobre mexicke restaurace v Praze...

CANTINA na Újezdě 38

HOMBRE DEL MUNDO na Andelu
http://www.hombredelmundo.cz/uvodni_stranka.html?PHPSESSID=92c210775336b8b252903e9c0d561b79

a moje nejoblibenejsi CAFE FIESTA, Mexicka restaurace na Dejvicky ul. (je na rohu s Vaclavkovou ulici), Praha 6 - jsou tam velky porce a je to tam strasne dobry.... tam chodime nejradeji... :)
iva
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Caddy 19. 3. 2006 10:50

j avelmi rad, restaurace, i doma nejake pokusy delam :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 0ndra 29. 6. 2006 10:08

dobrý recept je "Mexické kuře s indiánským chlebem" -- nevím proč tak blbej název, ale jídlo je to dobrý:
Kousky kuřete se zprudka osmahnout na oleji, pak se nechají okapat na papíru, do pánve se dá na kostičky nakrájená cibulka a česnek a osmahne než zesklovatí, pak přidám plechovku krájených rajčat a kukuřici, vše chvíli povařím, přidám mletý koriandr, chili dle chuti a sůl, nakonec do toho vmíchám maso a nechám prohřát.

"Indiánský chléb" si asi nebude vůbec indiánský, ale... mouku, trochu prášku do pečení, soli a oleje smícháme do hladkého těsta, rozválíme do placky cca 0,5 cm vysoké (může být i nižší, dělá se to pak kratší dobu) a nakrájíme na čtverečky cca 5 x 5 cm (může být i jinak), do prostředku toho čtverečku uděláme křížek (jako že zářez skrz) a postupně smažíme ve vysoké vrstvě oleje (jako na koblihy). pak necháme okapat na papír...

jídlo je to fakt fantastický
0ndra
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Sporťák 4. 1. 2007 12:08

Já mám zase strašně rád kuřecí fajitas. Je to rychlý a jednoduchý, třeba i pro návštšvu. Kuřecí maso, cca. 400g nakrájím, na nudličky, vymačkám šťávu ze dvou limetek, a ostrouhám z nich kůru, pak přidám 2 lžíce krupicového cukru, 1 lžičku mleté skořice, 2 lžičky sušeného oregana a půl lžičky mletých chili papriček nebo dle chuti. Tohle se zamíchá a nechá odležet alespoň hodinku, ale klidně i pře noc. Pak jen nakrájím na půlkolečka 2 velké cibule a 2 papriky na proužky, ideálně barevné-červenou, oranžovou, žlutou, zelenou. V hlubší pánvi rozehřeju olej, naložené maso před smažením sliju a pak ho zprudka opeču, ten cukr v marinádě by měl správně zkaramelizovat, asi po 5-6 minutách k masu přidám cibuli a papriku a ještě asi 3-4 minutky podusím až ta zelenina změkne. Ideální je to podávat s pšeničnou tortilou, třeba kupovanou a doplnit kysanou smetanou a mexickou omáčkou nebo dipem. Nepoužívá se ani sůl ani pepř !
Sporťák
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tessie 6. 1. 2007 14:19

Já vařím Burritos a dělám je následovně (pro 2 až 3 osoby)

Suroviny: Olej, malá cibule, 3 st česneku, červené fazole v rajčatovém chilli nálevu, trocha kečupu nebo rajčatové drti, mražená kukuřice, mexické koření, vařená rýže, pšeničné tortily, Eidam.
Na olej dám jednu malou cibuli (stačí málo, protože v konzervě fazolí cibule již je - pokud si koupíte pouze červené fazole ve slaném nálevu, tak je lepší dát více cibule a více rajské omáčky dle chuti - kečup, protlak, cikánskou omáčku, pasírovaná rajčata), přidám na kousky nakrájený česnek (ne protlačený), fazole (pro dva lidi dám půlku 250g konzervy), podle potřeby kečup a rajské pyré, dvě hrsti kukuřice, okořením směsí mexické koření, opepřím, osolím, přidám půl pytlíku zpola uvařené rýže (spíše méně) a vše zamíchám.
Na tortilu (kupuju příchuť rajčatové z bazalkou) rozložím tuto směs - ne moc, jen takový obdélníček. Tortilu zabalím - nejprve složím levou a pravou stranu, pak přes to přehnu horní a dolní a otočím na olejem pomazanou zapékací misku. Posypu sýrem a nechám zapéct tak 15 minut, až sýr znědne.
PS: nedávno jsem objevila konzervu červené fazole a kukuřice v chilli od bonduelle - to je ještě lepší základ:)
tessie
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 0ndra 6. 2. 2007 10:05

nebo fazolový burritos: osmahneme cibulku, přidáme konzervu fazolí a rajčat, chili, koriandr a česnek, povaříme, dochutíme solí a pepřem, pak rozmixujem na takovou hrubší kaši, tím naplníme připravené tortily, dáme na pekáč, posypeme sýrem (nejlepší je čedar) a zapečeme.... náplň lze obměnit, dobrá je i špenátová, tj. cibule, česnek, listový špenát (nejlepší mě přijde bonduelle), může se to lehce zahustit moukou, dochutíme a naplníme tortily
0ndra
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jeffe 14. 3. 2007 19:03

Aj ja mam velmi rad mexicku kuchynu a aj Tex-Mex. V USA bol moj oblubeny fastfood Taco Bell. Vdaka za recepty.
Superforum - v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství :D
Jeffe
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Skinny 17. 3. 2007 21:54

mexická kuchyně je výborná, osobně ji spolu s asijskou považuji za to nejlepší, např. po tortilách se můžu utlouct : )
Skinny
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tark 26. 5. 2007 18:28

tark
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 30. 8. 2009 23:15

My chodíme sem http://www.mexicka-restaurace.cz/index.php?exe=4

Vaří tam výborně, ceny jdou, je to tam hezké. Příští měsíc se tam s přítelkyní chystáme na stejk, měl jsem ho tak zatím jen jednou - dokonalost sama.
Alláh je vždy odpouštějící a milosrdný.
seterwohipikule
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 17. 9. 2009 12:02

Zase mám nutkání dělat chilli con carne :-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kirkwood 17. 9. 2009 13:14

Jj nedávno jsem dělala (Martinovi jsem dala hooodně masa a já si naložila hooodně fazolí :-D )
Kirkwood
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 17. 9. 2009 17:46

Já bych si dal něco mezi Tvojí a jeho porcí. To znamená hooooooooodně masa a hooooooooodně fazolí. Dělám ho ne z mletého, ale z najemno nakrájeného masa a můžu se jím doslova a do písmene užrat :D
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kirkwood 17. 9. 2009 18:43

Jj s kupovaným mletým už jsem skončila, poslední dobou mi nedělalo dobře :-(
Kirkwood
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 19. 9. 2009 13:17

To se ani nedivím, nějak přece to prošlé maslo v super-hyper- zlikvidovat musí, když po testu na iDěsu poklesl prodej nakládaných mas pro grilování, že :D .
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Návštěvník
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník