Fondue: instatní, ale přesto výborné

Suši, kimchi, enchiladas, sač-cha, ale klidně i boršč

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 15. 1. 2006 21:03

Dnes jsme v Globusu objevili instantní fondue v krabičce. Balení se 400 g pro dvě osoby stálo 119 Kč, výrobcem je švýcarská firma Emmi (web produktu).

Obrázek

K tomuto výrobku jsem neměl zcela stoprocentní důvěru, chuťově ale byl nerozeznatelný od pravých domácích fondue, které jsme si dávali ve švýcarském Zermattu.

Příprava je jednoduchá: stačí sáček chvíli ohřát pod tekoucí vodou, potom obsah vyjmout do nádoby a za stálého míchání čekat, až se všechno dokonale rozpustí. Potom se přidá trocha pepře, muškátového oříšku, papriky. Nádoba by i na stole měla být stále zahřívaná, jinak sýr ztuhne, stejně ale posloužil hrnec s teplou vodou.

Do sýra se namáčejí kousky chleba nebo housky, ve Švýcarsku jsme dostali i vařenou bramboru.

Instanční fondue mohu doporučit. Jsou rychlé a dobré.

//Caddy: dovolil jsme si editovat web produktu, ktery nefungoval
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Merlin 29. 1. 2006 18:18

To je vyborne, skusim to zohnat na slovensku. Niekde som pocul o takom fondue, ze v mise je rozhoruceny olej a v malych miskach nakrajane kusky rozneho masa. Kazdy si vlastne svoj kusok masa na dlhej vydlicke "frituje".
Merlin
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iva 29. 1. 2006 20:31

ja znam fondue jenom tak jak popisuje Merlin, ze jsme v oleji si "smazili" kousky masa, s tim syrem to vubec neznam...., nedokazu si to ani chutove predstavit... Nabizi se to u nas v nejake restauraci?
iva
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lehtinen 29. 1. 2006 20:48

Je masové fundue a sýrové. Masové popsal merlin, sýrové Marek.
Jsem měl obé a sýrový mi chutí více
Renault Twingo 1,2, r.v. 93 - rád na tebe vzpomínám, 5 let, 60 tisíc km
Citroen C4 1,4i 16V, SX r.v. 2009
lehtinen
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bigdoc 29. 1. 2006 20:55

Potvrzuji, máme to samé a taky jsme to jedli = výborné. Jinak: stojí to asi 130 korun, mají to v Cafourkovi a dva lidé se z toho nají zcela bohapustě, i tři.

Jinak na pravý fondue se dá snadno na Internetu najít recept, nebudu opisovat, jen z hlavy: jde o to, že fór je ve směsi dvou sýrů. Jeden je úplně obyčejný ementál, druhý pak sýr s názvem gruyere nebo se mu říká grazzer (a podobné patvary). Ten je hůř k sehnání a je dost drahý; ale dá se dělat i taková jednodušší fondue jen z ementálu, + různé koření. (viz recepty na internetu, jsou jich qanta)
bigdoc
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tessie 9. 2. 2006 21:39

Bigdoc: kdeze to maji?
tessie
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Banny 9. 2. 2006 22:49

Asi v Carefouru?
Banny
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bigdoc 10. 2. 2006 10:12

tessie píše:Bigdoc: kdeze to maji?


V Cafourkovi, alias Carrefouru :)
bigdoc
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alexandra 16. 11. 2006 15:32

maji to i v Tescu a ve vetsine hypermarketu.

jeste existuje fondue cokoladove, do ktereho si namacis kousky ovoce.
jeste taky existuje fondue "cinske" kde se vari vyvar a namacis si tam zeleninu a na tenounke platky nakrajene maso a jis s omackami. na konci, az se hodne tekutiny vypari, se do zbytku zamichaji instantni nudle a serviruje se to jako polevka.

je dobre mit na fondue zvlastni nadobu. syrove muzes delat jen v kameninove nadobe (jinde by se syr pripaloval) a masove (s olejem i vyvarem) zase pouze v nerezove (aby se dosahlo vyssi teploty). jeste existuji nadoby "pod oboji", ktere maji vnitrek z teflonu, ale moc bych tomu neverila. Na cokoladove fondue se prodavaji male keramicke nadobky ohrivane cajovou svickou.
Alexandra
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 16. 11. 2006 23:56

Zmiňovaný produkt jsem už několikrát viděl v marketu, jednou dokonce v nějaké akci za 99,-, ale neměl jsem k tomu důvěru. Nicméně po této referenci jej zkusím
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 17. 11. 2006 00:24

Zkuste. Vždycky, když jdu do Globusu (jinde jsem je u nás opravdu neviděl), musím přikoupit. Manželce tyto fondue tolik nechutnají, asi kvůli dosti silné chuti vína, já je ale mohu kdykoli :)

Ohříváme to ve skleněné misce umístěné ve vodní lázni. Sýr jde potom dost špatně dolů. Ale nepřipaluje se.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bombul 14. 5. 2007 14:12

ja som zazila originalne foundu vo francuzskej rodine no a podla mna je to skvela pochutka oni to jedli tak trochu zvlastne rozne druhy syra rozpusteneho s olejom,tajnou zmesou korenia a maslom to cele v kotliku nad plamemon aby to stale drzalo konzistenciu a na take dlhe vidlicky si napichavali kusky bagety ktore potom do toho namacali a jedli
no bolo to celkom hmmmm :mrgreen:
Admin na pauze
bombul
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ŽanetaPetrásková 31. 8. 2012 13:53

Právě, že klasické fondue je to sýrové! Děláme doma toto instantní a je to výborné! Akorát nedoporučuju v teplém počasí, je to moc těžké!
ŽanetaPetrásková
Návštěvník


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník