Hmyz

Suši, kimchi, enchiladas, sač-cha, ale klidně i boršč

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod AiR 26. 7. 2008 22:04

Ahoj, jak jste na tom s pokrmy z hmyzu?
Co je dobré a co ne?
Kamarad nedavno privezl z afriky nejake larvy nakladane v solnem nalevu, bylo to takove scvrkle cerne nic, akorat pri pohledu z blizka bylo rozeznat nektere hmyzi soucasti, tak to mi moc odvahy nepridalo. Myslim, ze to byly takovy ty velky housenky, jak je v africe vyhrabavaji z pod korenu stormu a jedi za ziva. Tyto nalozene uz samozrejme nebyly tak velke. No proste jsem neodolal. Konzistence vcelku normalni, problem byl s nekterymi tvrdsimi partiemi, jako byste chroupali nejaky krovky, ale dalo se to. Chutove mi to nejvic pripominalo slane pistacie, teda tem bych dal asi prednost. Pomerne dlouho zustala v puse ta slana chut.
Jako umim si predstavit, ze kdyby nebylo co jist, tak bych asi hlady diky hmyzu neposel, ale ze bych to vyhledaval, tak to asi nehrozi ;)
AiR
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kateřina Hradová 28. 7. 2008 09:49

Já jsem nedávno měla na oběd opékané cvrčky s česnekem, jako přílohu toustíky. Zapíjeli jsme to pivem a bílým rumem a chutnalo mně to moc. :-P Něco k zapití je potřeba, občas se nožka zastaví v krku, tak se musí spláchnout.
Kateřina Hradová
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod CherryAnn 26. 10. 2016 10:01

Ahoj, mně chutnali cvrčci opékaní v česnekovém másle na přednášce jedné profesorky, co se tím živí. Jako česnekový popkorn.
V Brně na Olomoucké jsem teď ochutnávala jakési larvy v sojovce (?) a to už tak dobré nebylo, ale dalo se to. Všechno to chutí jako oříšky :D
CherryAnn
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Moravanda 16. 11. 2016 11:47

Velebnosti držte mě, jdu blejt 8-S
Moravanda
Návštěvník
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník