Stránka 1 z 1

Tuniská kuchyně

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 4. 2008 07:16
od Pariskaaa
Nevíte někdo náhodou, kde sehnat v CZ briky? Vozím si je z Tuniska, ale jsou tak výborný, že jich nikdy není dost :-) A co kus kus? Nějaký tip na přípravu??? Díky

Re: Tuniská kuchyně

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2008 15:53
od seterwohipikule
Zkus trochu přiblížit, co to je?

Re: Tuniská kuchyně

Odeslat příspěvekNapsal: 31. 5. 2008 23:28
od Pariskaaa
Briky jsou takový placky z neurčitýho těsta. Velice tenké. Doprostřed se dá směs (většinou tuňák, vejce, artyčoky, petržel, vařená strouhaná brambora, ale jsou i jiné náplně), přeloží se napůl a smaží po obou stranách. Zkoušela jsem to s hodně tence vyváleným listovým těstem, ale bez šance, listové těsto smažením nabývá, briky naopak zůstávaj tenké a po osmažení je těsto křupavé, jako hodně jemné chipsy...

Re: Tuniská kuchyně

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 7. 2008 22:07
od viktor129
Ja by som vyskusal lokše, neviem ake je to cesto, ale skus niekde najst recept na lokše a s tymi by to mohlo fungovat....prajem vela stastia aj pri hladani receptu aj pri experimentovani...:))

Re: Tuniská kuchyně

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 8. 2008 17:48
od Pariskaaa
Dekuju za tip :-) To me nenapadlo... Zkousela jsem to zatim s ryzovyma plackama, ale neni to ono, i kdyz zase lepsi nez nic... :-D