Tuniská kuchyně

Suši, kimchi, enchiladas, sač-cha, ale klidně i boršč

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Pariskaaa 10. 4. 2008 07:16

Nevíte někdo náhodou, kde sehnat v CZ briky? Vozím si je z Tuniska, ale jsou tak výborný, že jich nikdy není dost :-) A co kus kus? Nějaký tip na přípravu??? Díky
Pariskaaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 28. 5. 2008 15:53

Zkus trochu přiblížit, co to je?
Alláh je vždy odpouštějící a milosrdný.
seterwohipikule
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pariskaaa 31. 5. 2008 23:28

Briky jsou takový placky z neurčitýho těsta. Velice tenké. Doprostřed se dá směs (většinou tuňák, vejce, artyčoky, petržel, vařená strouhaná brambora, ale jsou i jiné náplně), přeloží se napůl a smaží po obou stranách. Zkoušela jsem to s hodně tence vyváleným listovým těstem, ale bez šance, listové těsto smažením nabývá, briky naopak zůstávaj tenké a po osmažení je těsto křupavé, jako hodně jemné chipsy...
Pariskaaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod viktor129 18. 7. 2008 22:07

Ja by som vyskusal lokše, neviem ake je to cesto, ale skus niekde najst recept na lokše a s tymi by to mohlo fungovat....prajem vela stastia aj pri hladani receptu aj pri experimentovani...:))
viktor129
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pariskaaa 3. 8. 2008 17:48

Dekuju za tip :-) To me nenapadlo... Zkousela jsem to zatim s ryzovyma plackama, ale neni to ono, i kdyz zase lepsi nez nic... :-D
Pariskaaa
Kolemjdoucí


  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník