Krevety

Suši, kimchi, enchiladas, sač-cha, ale klidně i boršč

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod ra.cermak 17. 1. 2009 16:35

Jak jednoduše a rychle upravit krevety? ne na studeno dík. :?:
ra.cermak
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 18. 1. 2009 17:12

Apetit 1/2009 je z velké části věnován Tapas. Mimo jiného je tam recept na vepřové won-ton, kde se krevety používají. Ale nebál bych se je dát třeba i fo fritaty nebo je jen ogrilovat a podávat s koktejlovou omáčkou
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ra.cermak 19. 1. 2009 11:49

Dík já jednou vyzkoušel jen tak v jakémsi koktejlu ale nee ty smaž. vyzkouším
ra.cermak
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 19. 1. 2009 13:41

Pravda - nebo obalit a osmažit. Taky se dá.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gomanek 5. 5. 2009 10:11

Smažený krevety je největší pochoutka .. jako uplnej luxus .. naopak vařený jsou pěkně hnusný :-)
gomanek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Moravanda 13. 5. 2009 19:54

Ty nepapám :-/ .
Moravanda
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 26. 8. 2009 11:47

My je děláme úplně jednoduše: olivovej olej, do něj dát nějaký koření a na plátky nakrájený česnek, chvíli dělat, pak přihodit krevety a k tomu bagetu nebo rýži jako rizoto. Lehká výborná večeře :)
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Swordman 14. 3. 2018 16:02

Krevety sa varia alebo smažia podľa veľkosti.
Veľkosť sa označuje počtom na 1 kg ( napr. číslo 32/40 znamená 32 až 40 kreviet na 1 kg ).
Táto veľkosť sa varí max. 3 minúty ( najlepšie v riadne ochutenom vývare ) , potom sa vyberie. Keď začína ísť trocha do ružova, treba už vybrať, celé zružovené už gumovatia, čiže predlžovanie varenia a iného tepelného spracovania zhoršuje chuť a kvalitu.
Na panvici sa robia cca 1 minúta až 100 sekúnd . Predtým sa aspoň namarinujú cca 20-30 minút ( trebárs v sambal oelek ).
Môžu byť uvarené vo vývare a vmiešané do rizota a to dochutené šafranom.
Grilované na špajlíku podávané na lôžku zo zmesi listových šalátov.
Grilované, uvarené alebo osmažené a podávané s kuskusom.
Úplne najlepšie sú pre mňa v Tom Yum polievke.
Alebo vynikajúce nakoniec do akejkoľvek polievky z rýb.
MB ASUS A7V600-X,Athlon XP 2500+ Barton , 1791 MB RAM ,Radeon 9200SE 128MB, Audigy 2, LG GSA 4163B,LG GSA 4081B, HDD: WD500GB PATA,Seagate Baracuda 80GB SATA,WD200GB SATA,
CRT Belinea 17", Zdroj CHIEFTEC CFP-400-12G
Swordman
Návštěvník
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků