Co je vaše nejoblíbenější buchta/zákusek...?

Kdo by odolal sladkostem? Zvláš?, když je umí připravit sám

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod mokus 26. 6. 2007 18:50

mala kavicka se smetanou anebo v kombinaci s creme brulee, tiramisu. jeste je dobra posirovana hruska s fikovou omackou.
2,0 TDI, haldex, 7DSG ... 140PS
2,0 TSI, torsen, 6man. ... 211PS
EX A4 2,0 TFSI torsen, 6man. ... 200PS
EX EOS 2,0 TSI 6DSG ... 211PS
Polomrtvý, ale po nahrání nového bootloaderu živý :) Genovo One, pomalý iP6
Stále ostrý GEKKO GE-1
mokus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aleana 26. 9. 2007 20:05

vsetko co je kokosove a potom strudlu-aj tu kokosovu prip tvarohovu.dobre je v bielom plasti-kokosovo kavovy zakusok oblepeny susenym mliekom.mnam
aleana
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cumel30 4. 6. 2008 14:39

Milujem buchty,hlavne v lete chodia sporo oblečené no mňááámušóó.
Je ťažké byť pako,konkurencia je veľká.
Nad alkoholom ešte nikto nevyhral,len ja som remizoval.
cumel30
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ally 5. 6. 2008 15:17

Tažený jablkový štrúdl s ořechy, jaký dělával můj tatínek. A pak bublaniny s ovocem nebo koláče s tvarohem.
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Aneta17 13. 6. 2008 13:41

tiramisa. Mám jednoduchý recept. Tu dělají i moje děti:

2 velké balíčky piškotů (cukrářské používám, jen když tiramisu dělám do dortové formy na narozeniny)
2 šlehačky
2 pomazánková másla
cukr
rum
instantní káva
kakao

1.uvařím silný kafe, přidám rum.
2. na dno plechu dám piškoty, pocákám tím kafem ochuceným rumem.
3. vyšlehám šlehačku, pom.máslo, cukr, rum, trochu kafe. Vše najednou.
4. krém dám na piškoty, potom zase vrstva piškotů pocákaných tou kávou. končím krémem. Posypu kakaem. Klidně až před podáváním. hlavně to dejte chladit. Já sladím od oka....nevím kolik cukru a nebojte se, i když je máslo slané, vůbec sůl nebudete cítit.
Všem oznamuji, že mi není 17. Jen je 17 moje šťastné číslo.

Jsem cholerička, obdivuji sangviniky. Dobře se mi žije s flegmatikem a melancholika bych jistě tloukla…
Aneta17
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 4. 10. 2008 23:22

Je čas štrůdlů, ale nezapomeňte na pečené hrušky. Dělám je loupané, obalené v hořkém kakau, nebo s čokoládou na vaření a podle druhu trochu sladím. Důležité je terinu vymazat bohatě máslem a ještě trochu přihodit. Maloulinko vody. Peču a netrpělivě kontroluji, přitom přelévám hrušky šťávou s máslem. Šlehačkomilové mají připravenou šlehačku navrch.
Někdo dá přednost skořici a namočeným rozinkám. Ale to hořké kakao a sladké hrušky, ňam.
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod caprighia 12. 10. 2008 21:56

No jo. Takový nešizený domácí tažený štrůdl....a z komerčních, teď jsem na Moravě kupoval takový velký čtyřbarevný koláč, mňam, nebyl suchý - naopak vrstvy (střídavě výseče) máku, povidel, tvarohu vyšší než těsto. Asi za devět pětek, průměr jako sportovní volant :-)
Tazio Nuvolari
Umělá Hmota
Pátá Míle
kácovský ležák
caprighia
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dix_ 15. 10. 2008 21:10

Tiramisu,pak ještě Marlenka-světlá a medovník.
Bez bodů
FI 1.4 44 KW
FIIC 1.2 51 KW Sport
Auto jedině s automatem
Dix_
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michee 16. 10. 2008 12:59

krom již zmíněných perníčků a medovníků si ještě občas dám štrůdl a kdyý jsem na návštěvě a mají nějakou nekynutou vláčnou buchtu, tak tu si také dám, ale nevyhledávám to.
Kick the baboon....
michee
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wentura 29. 10. 2008 16:43

Řízek s hranolkama :-D
Wentura
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 11. 11. 2008 20:05

Můj bratr jen řízek, do ruky. Skromnost sama. :-D
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 12. 11. 2008 00:05

Stran dezertů se chystám na totálně provařenou klasiku - čokoládové suflé. Bude to jeden z chodů chystaného vánočního menu a protože jsem ho nikdy nedělal, musím se to naučit. Hlavně vůbec netuším jak odhadnout dobu pečení, aby to zůstalo uvnitř polotekuté ... Prý je to dost alchymie a také právě na dobu pečení.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 20. 11. 2008 15:45

Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hanysek007 24. 11. 2008 18:47

Já si zamiloval Hraběnčiny řezy z Hravé kuchařky. Kdo chce vyzkoušet, tak recept ke stažení v PDF je na adrese http://www.icenakladatelstvi.cz/hrava-kucharka.htm
hanysek007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 1. 12. 2008 19:25

To je stará klasika. To taky můžu, nejlépe rozležené.
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků