Stránka 1 z 1

Ricottový krém s mangovou pěnou

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 6. 2018 17:05
od Slonik
Suroviny: (na 4 porce)
250g Ricotta
250g Bílý jogurt
2 PL moučkového cukru
1-1,5 PL krupicového cukru
1 větší zralé mango
1 menší citron
3 cm kousek zázvoru
4 "dvojlístky" máty na ozdobu

Postup:
Ricottu spolu s bílým jogurtem a cukrem vyšleháme metličkou (nejlépe tzv. kopretinkou) do hladkého nadýchaného krému. Krém rovnoměrně rozdělíme do skleniček a zaparkujeme na hodinu do lednice.

Zázvor oloupeme, nastrouháme a vymačkáme z něj šťávu. Oloupané na kostky nakrájené mango dáme do mixéru, přidáme šťávu ze zázvoru, šťávu z citronu a podle sladkosti manga cukr. Vše vymixujeme do napěněné hmoty,kterou navrstvíme na ricottový krém. Necháme ještě nejméně půl hodiny vychladit, poté ozdobíme mátovými lístky a podáváme.