Taštičky s rybízovou marmeládou

Kdo by odolal sladkostem? Zvláš?, když je umí připravit sám

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod bt.cz 1. 11. 2010 12:09

Tip na recept do podzimních dnů:

Ingredience:
1 balení bramborového těsta (když použijete bramborové těsto v prášku, je to rychlovka)
rybízová marmeláda
350 ml vody
olej
1 vejce
moučkový cukr
hladká mouka

Těsto:
Směs na přípravu bramborového těsta vsypeme do mísy, přilijeme 350 mililitrů studené vody, přidáme vejce a vypracujeme v hladké tuhé těsto, které necháme v chladu několik minut odpočinout. Těsto si poté rozválíme na pomoučeném válu na půl centimetru tenkou placku, z níž pomocí skleničky vykrajujeme kolečka.

Místo skleničky lze použít také kulaté vykrajovátko na vánoční cukroví.

Každé kolečko naplníme malou lžičkou rybízové marmelády, přehneme na polovinu a okraje pevně přitlačíme k sobě. Pokud u sebe okraje nedrží, zkuste je nejprve pomazat rozšlehaným vajíčkem.

Sladké taštičky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Ještě horké je obalujeme v moučkovém cukru. Křupavé taštičky můžete podávat vlažné nebo úplně vychlazené. Na talíři je vždy dozdobte čerstvými bylinkami, mátou nebo meduňkou, nebo ovocem, například kuličkami červeného rybízu.

Tip:
Rybízová marmeláda je pro výrobu taštiček díky své pikantní, výrazné chuti ideální. Můžete ji ale nahradit také malinovým nebo meruňkovým džemem, které jsou však o trochu sladší. S moučkovým cukrem na obalování byste proto měli zacházet opatrněji.

Dobrou chuť!

Inspiraci jsem čerpala ze stránek Amylonu.
bt.cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michee 1. 11. 2010 23:19

to smažení se mi nelíbí, ta rybízová marmeláda by ještě šla....ale to těsto z prášku, to radši ne.....to je typický reklamní recept a ty já prostě nerada, navíc s odkazem na konkrétní sypký blafík.
Ale jistěže to někomu, kdo má rád sladké, může chutnat!
Kick the baboon....
michee
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 3. 11. 2010 17:15

souhlas .... smažit bramborové těsto považuji za mírně řečeno úchylnost. Pokud by byly taštičky z poctivého doma dělaného těsta, vařené a doplněné buď strouhaným tvarohem nebo třeba zakysankou nebo skořicí a máslem, tak jako moučník proč ne ... z prášku a smažené by mi to na talíř nesmělo
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mikicz 3. 11. 2010 19:08

michee a slonik: no na druhou stranu, pokud tak nějak podobně dělají ty taštičky co maji v McD, tak u mě dobrý. To je jedna z mála věcí, co z McD můžu
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DoubleSix 5. 11. 2010 12:50

Slonik píše:souhlas .... smažit bramborové těsto považuji za mírně řečeno úchylnost. Pokud by byly taštičky z poctivého doma dělaného těsta, vařené a doplněné buď strouhaným tvarohem nebo třeba zakysankou nebo skořicí a máslem, tak jako moučník proč ne ... z prášku a smažené by mi to na talíř nesmělo
Promiň, ale mně na smažení bramborového těsta nepřijde nic úchylného. Normálně smažím plněné bramborové koblížky (masem nebo uzeninou) a je to v pohodě. Lepší, než když to vařím ve vroucí vodě ;-)
DoubleSix
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Azeret 8. 11. 2011 16:18

Mě na tom nic šíleného nepřijde. Vždyť v mekáči to jíte všichni a jak si mlaskáte:))
Ale lepší recept mi přijde http://www.amylon.cz/index.php/recepty? ... jidla/id16, to už jsem zkoušela a moc dobrý...
Azeret
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kirkwood 8. 11. 2011 19:59

Pro ty co nejí v mekáči, to šílené je ;-) :-D
Kirkwood
Návštěvník
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků