Přibližně 6-9 porcí (dle žroutů)
Suroviny:
a) Suroviny na těsto
200g krupicového cukru
1 ks vanilínového cukru
1 ks vejce (celé)
1 PL jedlé sody nebo 1 ks prášku do pečiva
350g polohrubé mouky
1 bal kefíru (0,5 l)
3 PL kakaového prášku
1 PL (zarovnaná) mleté skořice
0,2 l kvalitního rostlinného oleje (slunečnicového)
b) Suroviny na krém
0,4 l mléka
1,5 balení vanilkového pudingu
150g másla
0,2 l šlehačky (nejlépe Kunín De Luxe 40%)
1 ks vanilínový cukr
c) Suroviny na posyp
100g strouhaného kokosu
100g másla
70g moučkového cukru
Postup:
1) V míse promícháme všechny suroviny na těsto a vzniklou hmotu (pozor na hrudky) nalijeme na vymazaný plech (alternativně vyložený pečícím papírem). Pečeme při 180°C asi 25 minut, dáme vychladnout.
2) Uvaříme hustý pudink do kterého vmícháme máslo a smetanu a vyšleháme na hladký jemný krém. Doporučuji krém připravovat až téměř těsně před použitím - má tendenci tuhnout.
3) Posyp připravíme na pánvi (nejlépe wok). Rozpustíme máslo, přidáme moučkový cukr a přisypeme strouhaný kokos, který za stálého míchání na mírném plameni (má tendenci se připalovat) smažíme dokud nezíská nahnědlou barvu (bude připomínat piliny).
4) Na vychladlý korpus naneseme krém a následně posypeme osmaženým kokosem. Necháme krém zchladnout a dáme ztuhnout do lednice.
Fotky budou .... první experimentální várku jsem nefotil, druhou už fotit budu
Jo, cukr je už docela zredukovaný, takže kdo má tendenci umenšovat oproti receptům množství cukru o třetinu, tak jsem to už udělal