Zvěřina

Nevíte, co uvařit k obědu? Tady je kategorie, kde hledat inspiraci

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod keckas 16. 9. 2007 23:18

Potřebuju uvařit neco moc dobreho, nejlepe z kančí kýty. Receptem na srnku taky nepohrdnu.

Guláš zvládám, chtělo by to neco jineho.
Proč? Protoč!
keckas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slonik 17. 9. 2007 10:34

naprosto famózní je kančí kýta se šípkovou omáčkou. Nikdy jsem jí nedělal, takže mohu dát jen link na recept http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_r ... e=JNLMMNO3 a neprozradím ti k tomu žádné fígle.

Další variantou jsou kančí řízečky (medailonky, decentně ochucené utřeným česnekem, obalené v trojobalu a osmažené.

Ze zvěřiny příliš (=skoro vůbec) nevařím. Pokud by mě něco takového potkalo, tak bych asi improvizoval.

Srnčí bych proklínal a buď zoufale hledal na netu nebo ho udělal jako svíčkovou, možná méně smetanovou a s lehkou chutí jalovce; jako přílohu bych volil variaci knedlíků (houskové, karlovarské, možná i špekové)

Pro inspiraci může posloužit jeden díl seriálu Kluci v akci - Myslivecká - dělali tam bažanta a srnčí.

Textově zde: http://www.ceskatelevize.cz/program/det ... premiera=1
Video: http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/29 ... vecka.html
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 0ndra 17. 9. 2007 15:43

bych ji udělal se šípkovou omáčku nebo upečené se "zvěřinovým" kořením - tymián, jalovec...
0ndra
Návštěvník

Odeslat příspěvekod keckas 17. 9. 2007 19:35

zatim mám jenom kance. uvažuju o naložení na dva dny do marinády z koření jako je jalovec atd.

ale předpokládám, že srnečka taky přistane v mojí kuchyni brzo :mrgreen: , zatím jsem z ní dělala jenom guláš, případně srnčí medailonky na víně. To je lahoda
Proč? Protoč!
keckas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Honza CZ 21. 9. 2007 23:26

Nějakým nedopatřením :wink: se mi objevily v mrazáku divoké kachny. Jak na ně?
Honza CZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 22. 9. 2007 11:30

Honza CZ: divokou kachnu jsem nikdy nedělal. slyšel jsem, že to není nic moc dobrého, takže, pokud bych měl psa, zkusil bych to ní něco udělat psovi. Další možnost ze zkusit tohle: http://recepty.vareni.cz/pecena-divoka-kachna-s-naplni/
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 5. 10. 2008 00:54

Já už se lekl, že kdybys měl psa, zkusil bys něco udělat z něj. Ze začátku té věty šla hrůza :-)
Vzhledem k nárůstu náctileté pubertální komunity a nedostatku nebo nezájmu správců fóra se již zúčastňuji pouze diskusních vláken na úrovni. Urážlivé a jinak nevhodné příspěvky tedy ignoruji. Děkuji za pochopení.
Raziel-CZ
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod barumka 14. 2. 2011 15:44

Já zvěřinu zatím jedla jen jednou a byla to naprostá delikatesa. Měli jsme kance se šípkovou omáčkou a navíc jsme dostali zajímavou přednášku o tom, jak se maso i omáčka připravovala. Fakt dobrota. :)
A až mi nějaký hodný myslivec uloví nějaké zviřátko, mám v záloze připravený odkaz na recepty ze zveřiny.
:)
barumka
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník