Paradajková (rajčatová) omáčka

Nevíte, co uvařit k obědu? Tady je kategorie, kde hledat inspiraci

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod madeleine 24. 2. 2007 13:20

Máte nejaký dobrý domáci tip?
Zrušme sáčky! Slobodu gumeným medvedíkom!
Smrť katastru!
madeleine
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod myndel 24. 2. 2007 14:59

Jen klasicky... jíšku, zředit, do toho protlak, hřebíček a trochu cukru podle chuti...
myndel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 24. 2. 2007 20:38

Já jí dělám radši "společně s masem" kořenění celým pepřem a novým kořením (střídmě). Je to jedna z nejjednodušších omáček jakou znám
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod madeleine 24. 2. 2007 21:24

slonik, ved prave, az taka jednoducha, ze ked som si ju chcela spravit, zistila som, ze vlastne nemam ziaden recept... :D Tu Marekovu by som urobila aj ja, prave som hladala, ci niekde nie je nejaky zadrhel... ;)
Zrušme sáčky! Slobodu gumeným medvedíkom!
Smrť katastru!
madeleine
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod myndel 25. 2. 2007 03:17

Jak píše slonik - pokud s tím vaříš nějaký maso, tak ředením vývarem, třeba jednom troškou, tomu vůbec neuškodíš, naopak.
myndel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sous chef 5. 12. 2009 15:43

asi najlepsia domaca paradajkova omacka, ktorej nevyrovna nic je len a len z paradajok. Ziadny pretlak, muka, zaprazky.. :)
orestujem si cibulu s cesnakom, pridam na 1/4 nakrajane paradajky bez stopky. a varim a varim asi 2-3 hod. Takuto zmes prepasirujem na cistu stavicku. Do takto hotovej zmesy si pridam cele cierne korenie, sol, bobkovy list. a :) najlepsia omacka je na svete
sous chef
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 5. 12. 2009 17:58

Uvařit ji neumím, mamka umí výbornou. Žádný protlak, s tím je to blvat. Zeptám se jí.
Alláh je vždy odpouštějící a milosrdný.
seterwohipikule
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sheeana 9. 1. 2012 08:02

Promíchávám protlak s cherry rajčátkama a chutná to daleko líp než jen z protlaku. Můžete použít jakákoliv jiná rajčata, hlavně by měla být uzrálá a masitá. Co jíte častěji k rajské hovězí maso, párek nebo vejce? Příloha je jasná, každý si asi dá knedlíky.

//Caddy: URL odstranen a trpelivost vycerpana
sheeana
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 11. 1. 2012 12:54

Jedině s domácí sekanou. Vajco s rajskou slyším poprvé :-! S párkem... To tě kdo učil, Babica?
Alláh je vždy odpouštějící a milosrdný.
seterwohipikule
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 22. 1. 2012 12:07

K rajské si dám raději kolínka, případně rýži. A samozřejmě hovězí... max. vepřové. Ale vejce a párek slyším prvně. To si dám spíš k čočce.
Vejce se dává občas ke koprovce, ale není to nic moc.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 22. 1. 2012 18:48

Já slyším zas kolínka poprvé. Knedlu, nic jiného jsem nikde ani neviděl. Ve škole, v hospodě.. Všude knedla. A buď sekaná nebo hovězí.
Alláh je vždy odpouštějící a milosrdný.
seterwohipikule
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Fredddie 23. 1. 2012 04:31

Já mám nejradši k rajské buď klasiku hovězí a rýži, či těstoviny. Nebo plněnou papriku mletým masem a zase s rýží či těstovinami. S knedlíkem rajskou nějak nemusím a vlastně ani si nepamatuji, že bych ji někdy s knedlíkem měla.
Fredddie
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 23. 1. 2012 22:44

No jo, jiný kraj asi. U nás se tak nepodává, aspoň jsem to nikdy neviděl :)
Alláh je vždy odpouštějící a milosrdný.
seterwohipikule
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 25. 1. 2012 19:00

ja teda tayk rajskou s kolinkama asi radsi, i kdyz je to takova pripominka skolni jidelny spis...my doma snad rajskou stejne jeste nedelali :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kniter 25. 1. 2012 21:06

Paradajkove omacky na rozne sposoby je asi najlepsie co sa pridava k jedlu. Chuti mi aj s parenou knedlou, v sardinkovej konzerve(v oleji nemam rad), s kolienkami, k plnenej paprike, do salatov, na langosi(kecup) na chleba, alebo len tak za surova(pretlak), alebo cerstva paradajka. Mnam. Len tazko sa zhanaju kvalitne paradajky. Velmi casto tie cerstve paradajky v obchode su sice pekne, ale vobec to nema chut paradajky, alebo su kysle vnutri tvrde (akoby nedozrete) a na povrchu makke.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB
T♥-Telekom
Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Návštěvník
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník