Pouzivate ryzi ve varnych saccich nebo sypanou?

Nevíte, co uvařit k obědu? Tady je kategorie, kde hledat inspiraci

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Slonik 11. 12. 2006 13:57

marek_litzman: No ono je to taky o tom, že sypanou můžeš buď vařit nebo dusit. U sáčkované moc na výběr není. A pokud si mohu vybrat, tak rýži výhradně dušenou. Vařená mi přijde jako rozmáčené "nic" :-/
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alexino 11. 12. 2006 14:00

slonik: ještě se mi nepovedlo vařenou rýži rozmáčet. Já teda většinou používám pytlíkovou, hlavně proto že vím, že sním pytlík :-). U sypané to tak nějak nikdy nejsem schopný odhadnout
Alexino
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 11. 12. 2006 14:02

alexino: zkus někdy udělat rýži v troubě (dušenou) a pokud se ti povede, tak zjistíš rozdíl ;-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alexino 11. 12. 2006 14:11

pokusím se, jsme kuchařští začátečníci, takže poznáváme možnosti, už teď je úspěch, že jsme přešli od pytlíku vitany k sypané basmati. Jinak jaky je zaruceny postup dusene ryze z trouby, pokud to teda uz neni nekde?
Alexino
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 0ndra 23. 12. 2006 20:25

rýži vařím v rýžovaru - takovej hrnec kam se dá rýže + odměřené množství vody a jakmile je rýže hotová, tak to přestane svítit a může se jíst... předtím se musí samozřejmě hodně důkladně proprat vodou
0ndra
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FAN. 23. 12. 2006 20:45

..............varné sáčky,minimal.sypanou.
YETI 1.4 TSI Outdoor elegance green tec - oranž terrakotta.
FAN.
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 24. 12. 2006 09:52

Alexino: rýži velmi důkladně propláchni (několikrát horkou a pak i studenou vodou), odměř vodu (1,5 šálku vody na šálek rýže), opláchnutou rýži orestuj na tuku v kastrolu či pekáči, osol, zalej vodou, ihned krátce promíchej, přiklop a šup s ní do vyhřáté trouby tak na 15-20 min (chce to vyzkoušet). Doporučuji kvalitní značky dlouhozrnné rýže
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Michal P 24. 12. 2006 21:54

varné sáčky - parboiled
...
Michal P
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MgX 9. 1. 2007 09:48

Ahoj,

oba druhy - zhruba stejně. Sypané říkám ,,pro blbečky". Takto jsem to pojmenoval kdysi, v době začátků mého vaření - takže blbečky nemyslím Vás, ale myslel jsem tehdá sebe :wink:
S pozdravem MgX
MgX
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Skinny 15. 1. 2007 07:53

no spíš tu sypanou tedy pro blbečky :D přijde mi taková lepší, když se teda ovšem dobře udělá
Skinny
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod petopalec 6. 4. 2007 13:49

rxžu vo varných sáčkoch. do vody pridávam vegetu - a dosť.má peknú farbu príjemne voní aj chutí(aspoň nám doma
Ľudia, nevešajte hlavy. Zajtra bude HORŠIE!
petopalec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petopalec 6. 4. 2007 13:51

bývalá robievala aj takzvanú "postelovú ryžu". ryža/voda = 1/2. desať minút povariť a potom šup ju pod perinu. dorobí sa sama a zadara
Ľudia, nevešajte hlavy. Zajtra bude HORŠIE!
petopalec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zdendanek 21. 4. 2007 00:01

v teflonovym hrnci s cibuli a hrebickem, po odpareni vody prikryt poklickou a dat do postele pod perinku na 20 minut, koukal sem jak vyjevenej na svou tetinku kdyz vytahla z pod periny hrnec s horkou a bezvadnou ryzi.
Jinak:sadlo, cibule a slanina na drobno,orestovat, pridat sparenou a proplachnutou ryzi, na 1 kg ryze 1.5 l vody, osolit, nechat hladinu klesnout az na ryzi, prikryt, do trouby, 160 na 20 minut, po vytahnuti promichat podavame, a je to mnamka a hlavne netradicni.
Mam ji rad i bez masa :lol:
varim rad
zdendanek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod skoricisko 23. 3. 2008 01:29

ryzu zasadne sypanu,postup presne ako tu popisal slonik,ale da sa to aj v hrnci. Sackove ryze a podobne nahradky skutocnej kvalitnej dusenej ryze rozhodne odmietam.Najlepsia je lagris,ale pouzivam este jednu,je balena podobne ako muka v papierovom sacku,ale znacku si presne nepamatam,dostat ju kupit v bille.Ta je mozno este lepsia ako lagris,netreba ju vobec preplachovat - nelepi sa.
inak Nadja :)
skoricisko
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michee 25. 3. 2008 23:17

Mám raději sypanou, ta ve varných sáčcích mi nechutná (alespoň ta, co kupuje naše maminka - od Vitany či lagris). Já sama kupuji kulatozrnnou (na značku si nevzpomenu - červený sáček s nějakým zvířetem - asi papouškem) a pak ještě rýži basmati - a ty jsou opravdu moc chutné.
Kick the baboon....
michee
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník