Pouzivate ryzi ve varnych saccich nebo sypanou?

Nevíte, co uvařit k obědu? Tady je kategorie, kde hledat inspiraci

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Slonik 14. 1. 2006 23:23

Rýži zásadně sypanou. Dělám jí v troubě, v nouzi na plotně, ale vždy dušenou. Nejlepší výsledky mám s dlouhozrnnou rýží zn. Lagris; ze zahraničních pak španělská SOS. Rýži v sáčcích nemám rád, protože mi přijde taková rozmáčená.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ri.va 14. 1. 2006 23:34

I ze sáčků je dobrá, ale musí se vyzkoušet. Mně vyhovuje třeba Vitana, ta se nerozvaří. Ovšem to co kupujou naši za pár kaček v Kauflandu :\ to se rozvaří snad i ve studené vodě...
ri.va
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wasp 14. 1. 2006 23:43

Sáčky jsou rychlejší,ale dušená rýže to nikdy nebude a srovnat se to nedá.Tady to je:1 díl rýže,2díly vody,do jedné oloupané cibule zapíchané hřebíčky(KOŘENÍ !),cca 6-8 ks a asi 3 lžíce oleje(sádlo).Rozehřát tuk,na něm rýži lehce orestovat,zalít horkou vodou,přidat cibuli a sůl a dusit v troubě na 150 stupňů asi 20-25 minut.Dá se to jíst i samotný,třeba i pokapat sojovkou.
wasp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slonik 15. 1. 2006 00:02

wasp: skoro souhlas, ale:

1) rýži je nutno velmi dobře propláchnout (několikrát horkou a několikrát studenou vodou), aby se z ní omyla část škrobu, který pak způsobuje lepení

2) Poměr rýže/voda mám vyzkoušený na 1,5 dílu vody na 1 díl rýže. Ale ono taky trochu záleží na tom jak široký hrnec používáš a jak máš přiléhající pokličku.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ares952 15. 1. 2006 08:47

ale nelepici se ryze se neda jist hulkama :?
Naděje je motorem duše
Ares952
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 15. 1. 2006 09:43

Ares952: to jistě, ale tady o hůlkách zatím nepadlo ani slovo ;-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod elit 15. 1. 2006 11:23

Doma pouzivam v sacku, ale kdyz jsem se jeste ucil, bylo nutne pouzivat klasickou ryzi, proprat, orestovat kratce na tuku, aby doslo k zatazeni, zalit vodou( na 1kg ryze, litr vody - uz to tu bylo receno), podle mnozstvi ryze vlozit celou cibuli, do ni napichat hrebicek, osolit a dusit. Nejlepe pod poklickou v troube.
elit
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Merlin 15. 1. 2006 12:09

Citam ze tu ma vela ludi rado ochutenu ryzu, ja preferujem cistu bez prichuti.
Merlin
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 15. 1. 2006 12:59

Merlin: ono taky záleží na použití. Nedávno jsem dělal rýži ochucenou šafránem. Bylo to zajímavé a k té masové směsi se to extrémně hodilo.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 15. 1. 2006 14:38

ja udelam maximalne curry ryzi k cine, jinak ji nedochucuji....
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod christian 15. 1. 2006 14:59

Ja taky ryzi neochucuju.. Maximalne pridam trochu vegety..
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod š.ť.á.p.i 15. 1. 2006 17:12

pouzivame sypanou ryzi..
nokia 5110,3310,3510i,philips530,alcatel756, nokia n-gage,6230i,6630,6233,N73ME,6500slide,N78, 5530xm, 5800xm, C7, lumia 820, LG G Flex 2......?
š.ť.á.p.i
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod madeleine 2. 12. 2006 23:34

jednoznacne sypanu.. odmietam platit za sacik, ked si dokazem rovnaku ryzu pripravit aj bez. Pre tych najlenivejsich, staci vziat tak trojnasobne mnozstvo vody ako ryze, nasypat ryzu do vriacej slanej vody a uvarit, precedit, hotovo.

Pre fajnovych podusit na cibulke, pridat hrasok. Mňam.
Zrušme sáčky! Slobodu gumeným medvedíkom!
Smrť katastru!
madeleine
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alexino 10. 12. 2006 22:53

otestovali jsme sáček sypané Basmati a musim říct, proti pytlíkové Vitaně safra rozdíl. Moc dobrá.
Alexino
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod myndel 10. 12. 2006 23:03

Sypaná jest mojí volbou :-)

Ale řekl bych ře problém není v tom jestli je v sáčku nebo ne, ale jak si ji kdo umí připravit...
myndel
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník