Pouzivate ryzi ve varnych saccich nebo sypanou?

Nevíte, co uvařit k obědu? Tady je kategorie, kde hledat inspiraci

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Ally 7. 4. 2008 06:40

1. varné sáčky - parboiled
2. sypaná - kulatozrnná
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ctyrlistek 25. 5. 2008 17:55

tak já jedině v sáčcích(sypanou jsem se nenaučila :-D ) a jedině parboiled.Hodně vody-na sáček 1 litr.Co sáček tak lžička soli a větší cibuli s napíchaným hřebíčkem!!
ctyrlistek
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 25. 5. 2008 23:10

jakou ryzi na nakyp? :)

mimochodem, vcera jsem prolezl cely globus a hledal kratkozrnnou ryzi...a nemozne....pouze dlouhozrnna, z otho polovina parboiled :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michee 26. 5. 2008 06:59

kdybych nákyp jedla, tak bych použila kulatozrnnou rýži - zdá se mi, že se pěkně rozváří a lepí (což se mi u dlouhozrnné nestalo a s krátkozrnnou nemám moc zkušeností), což je u tohoto pokrmu žádané.
Jinak k nákupu rýže, mě se osvědčily menší prodejničky, najdu tam vždy tu rýži, kterou zrovna potřebuji. Ale myslím, že krátkozrnnou jsem viděla v Bille - oni tam mají všeobecně takový zajímavý sortiment, co jsem nikde moc neviděla.
Kick the baboon....
michee
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Aneta17 13. 6. 2008 13:16

O čem to tu mluvíte? Jak rychlejší. Umíte vy uvařit vůbec rýži. Ta v sáčku je hnus.

Rychlá rýže :
hrnek rýže propláchnout (to dělám v tom kastrolku, v kterém ji pak vařím)
1,5-1,75 hrnku vody
sůl
cvrknu trochu oleje
dám na malý plamen na sporák, na nejmenší stupeň. Pod pokličkou dusím. Kdo má elektrický, počká na bod varu a strčí do trouby. Trvá to stejně rychle, jako ta v sáčku. Minimálně proto, že ohříváte jen trochu vody....a chutná líp.
Všem oznamuji, že mi není 17. Jen je 17 moje šťastné číslo.

Jsem cholerička, obdivuji sangviniky. Dobře se mi žije s flegmatikem a melancholika bych jistě tloukla…
Aneta17
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ctyrlistek 13. 6. 2008 13:26

[quote="Aneta17"]O čem to tu mluvíte? Jak rychlejší. Umíte vy uvařit vůbec rýži. Ta v sáčku je hnus.

jo když jsem ji uvařila poprvé,taky nic moc:o))))))))Nejhorší je,když ju necháte v sáčku-protože ještě dojde a je to bleptanice:o)))
Ale byla to ta obyčejná!!!
-parboiled-to je úplně něco jinýho-mňamka:o)))))))))))))))Když se ochutí dobře voda(cibule,...)!!
ctyrlistek
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Aneta17 13. 6. 2008 13:33

-parboiled tu kupuji.

Cibulůi a hřebíček jsem vynechala.....by někdo mohl říct, moc práce..)))
Všem oznamuji, že mi není 17. Jen je 17 moje šťastné číslo.

Jsem cholerička, obdivuji sangviniky. Dobře se mi žije s flegmatikem a melancholika bych jistě tloukla…
Aneta17
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cumel30 15. 6. 2008 22:51

Sypanú vo varných sáčkoch.
Je ťažké byť pako,konkurencia je veľká.
Nad alkoholom ešte nikto nevyhral,len ja som remizoval.
cumel30
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sheeana 9. 1. 2012 07:08

Rýži vařím sypanou Parboiled - nebělenou. Nepřipaluje se a chutná dobře. Se sáčky zkušenost nemám, ale neodsuzuju je, každého věc. Mě zase nebaví dělat knedlíky, tak si je kupuju.

//Caddy: jeste jednou tu uvidim knedlikovy odkaz a uz se fakt nastvu :)
sheeana
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sarli 28. 5. 2012 21:28

Rýži určitě Basmati.V sáčcích chybí kvalita :)
sarli
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 29. 5. 2012 06:40

Ja vyhradne sypanou.
1. je levnejsi :)
2. nesnim cely sacek
Proste dam varit osolenou vodu. Kdyz se zacne varit, dam do ni 1 naberacku ryze (vyzkouseno, ze je to pro me akorat), zamicham a necham 18 minut na mirnem ohni varit. Pak scedim (uz si umim poradit i bez cedniku, proste opatrne vyleju vodu z hrnce) a jim. Zadne proplachovani. Nikdy se mi nerozvari ani neprilepi (a to pouzivam nerez hrnec, ktery je na to nachylnejsi, nez smalt nebo dokonce teflon).
PatrikChrz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ŽanetaPetrásková 17. 7. 2012 21:56

Já používám sypanou a kupuji bud jasmínovou nebo basmati ;)
ŽanetaPetrásková
Návštěvník

Předchozí stránka

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník