Pouzivate ryzi ve varnych saccich nebo sypanou?

Nevíte, co uvařit k obědu? Tady je kategorie, kde hledat inspiraci

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Ares952 14. 1. 2006 13:51

A pripadne proc?
Ja pouzivam v saccich, je to jednodussi na vareni (alespon mi to tak pripada, pac se nic nepripali)
Naděje je motorem duše
Ares952
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 14. 1. 2006 13:53

taktez
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod christian 14. 1. 2006 13:53

Pouzivame doma v saccich.. Je to rychleji udelane a neni na tom moc co zkazit.. :-)
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MobilerxXx 14. 1. 2006 13:56

Sáčky, na rychlost a jednoduchost je to nej, ovšem pokus chci nějaký extra jídlo podtrhnout rýží, používám rýži Bismati, ta je fakt mňam.. Ale je dost drahá a musí se vařit dýl a dávat na ní větší pozor... ale co bych jídlo nevěnoval že :)

EDIT? tak ne bismati ale basmati, dalmacie jako decimalka obcas no :)
Naposledy upravil MobilerxXx dne 14. 1. 2006 16:05, celkově upraveno 1
MobilerxXx
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Merlin 14. 1. 2006 14:00

Nikdy, to sa neda jest. Ryza je jedina vec ktoru varim vzdy v mikrovlnke, je to rychlejsie. Sme taka ryzova rodina, rocne jeme kvantum ryze, pouzivajte len kvalitne znacky.
Merlin
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Howard 14. 1. 2006 14:17

Sypanou - basmati.
Have you tried to turn it off and on again?
Windows je ... nikoliv Windows jsou (Windows is ...)
Howard
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kosch 14. 1. 2006 14:55

sáčky, pohodlný a chuť zcela vyhovující..
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Merlin 14. 1. 2006 15:02

kosch: v mikrovlnke to mas skoro rovnako rychlo uvarene a chut je niekte uplne inde...
Merlin
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 14. 1. 2006 15:52

v mikrovlnce se da varit ryze??
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Merlin 14. 1. 2006 16:27

caddy: varim tak uz ryzu roky, je to uplne jednoduche a hlavne vysledok je vzdy rovnaky. Potrebujes varnu nadobu zo skla, potom das v pomere 2:3 ryzu a vodu, trochu oleja, sol.
10 min - 1000W
20-35 min - 650W (zalezi od mnozstva ryze)
10 min odlezat

Najlepsie na tom je ze vysledok je vzdy rovnaky, ked som varil ryzu klasicky na sporaku bola pokazde ina :-)
Merlin
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MobilerxXx 14. 1. 2006 16:29

Rejže z mikrovlnky je dobrá, ale přece jenom hození pytlíku do osolené vody z kousem řebíčeku a cibule to není
MobilerxXx
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod filomena 14. 1. 2006 18:04

sypanu, v hrnci.

Pretoze tak sme to vaili aj doma a som na to zvyknuty. Nerozlisujem znacky, pre mna je ryza ako ryza :-)
filomena
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iwigirl 14. 1. 2006 19:45

varne sacky. nemusi se michat a nepripali se (vetsinou :) )
iwigirl
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod filomena 14. 1. 2006 22:22

iwigirl píše:varne sacky. nemusi se michat a nepripali se (vetsinou :) )


aby sa nepripalila, treba pouzit teflonovy hrniec.
filomena
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iwigirl 14. 1. 2006 23:20

filomena píše:
iwigirl píše:varne sacky. nemusi se michat a nepripali se (vetsinou :) )


aby sa nepripalila, treba pouzit teflonovy hrniec.


my profici zvladneme pripalit ryzi i v Zepteru :lol:
iwigirl
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 14. 1. 2006 23:23

Rýži zásadně sypanou. Dělám jí v troubě, v nouzi na plotně, ale vždy dušenou. Nejlepší výsledky mám s dlouhozrnnou rýží zn. Lagris; ze zahraničních pak španělská SOS. Rýži v sáčcích nemám rád, protože mi přijde taková rozmáčená.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ri.va 14. 1. 2006 23:34

I ze sáčků je dobrá, ale musí se vyzkoušet. Mně vyhovuje třeba Vitana, ta se nerozvaří. Ovšem to co kupujou naši za pár kaček v Kauflandu :\ to se rozvaří snad i ve studené vodě...
ri.va
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wasp 14. 1. 2006 23:43

Sáčky jsou rychlejší,ale dušená rýže to nikdy nebude a srovnat se to nedá.Tady to je:1 díl rýže,2díly vody,do jedné oloupané cibule zapíchané hřebíčky(KOŘENÍ !),cca 6-8 ks a asi 3 lžíce oleje(sádlo).Rozehřát tuk,na něm rýži lehce orestovat,zalít horkou vodou,přidat cibuli a sůl a dusit v troubě na 150 stupňů asi 20-25 minut.Dá se to jíst i samotný,třeba i pokapat sojovkou.
wasp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slonik 15. 1. 2006 00:02

wasp: skoro souhlas, ale:

1) rýži je nutno velmi dobře propláchnout (několikrát horkou a několikrát studenou vodou), aby se z ní omyla část škrobu, který pak způsobuje lepení

2) Poměr rýže/voda mám vyzkoušený na 1,5 dílu vody na 1 díl rýže. Ale ono taky trochu záleží na tom jak široký hrnec používáš a jak máš přiléhající pokličku.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ares952 15. 1. 2006 08:47

ale nelepici se ryze se neda jist hulkama :?
Naděje je motorem duše
Ares952
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 15. 1. 2006 09:43

Ares952: to jistě, ale tady o hůlkách zatím nepadlo ani slovo ;-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod elit 15. 1. 2006 11:23

Doma pouzivam v sacku, ale kdyz jsem se jeste ucil, bylo nutne pouzivat klasickou ryzi, proprat, orestovat kratce na tuku, aby doslo k zatazeni, zalit vodou( na 1kg ryze, litr vody - uz to tu bylo receno), podle mnozstvi ryze vlozit celou cibuli, do ni napichat hrebicek, osolit a dusit. Nejlepe pod poklickou v troube.
elit
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Merlin 15. 1. 2006 12:09

Citam ze tu ma vela ludi rado ochutenu ryzu, ja preferujem cistu bez prichuti.
Merlin
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 15. 1. 2006 12:59

Merlin: ono taky záleží na použití. Nedávno jsem dělal rýži ochucenou šafránem. Bylo to zajímavé a k té masové směsi se to extrémně hodilo.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 15. 1. 2006 14:38

ja udelam maximalne curry ryzi k cine, jinak ji nedochucuji....
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod christian 15. 1. 2006 14:59

Ja taky ryzi neochucuju.. Maximalne pridam trochu vegety..
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod š.ť.á.p.i 15. 1. 2006 17:12

pouzivame sypanou ryzi..
nokia 5110,3310,3510i,philips530,alcatel756, nokia n-gage,6230i,6630,6233,N73ME,6500slide,N78, 5530xm, 5800xm, C7, lumia 820, LG G Flex 2......?
š.ť.á.p.i
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod madeleine 2. 12. 2006 23:34

jednoznacne sypanu.. odmietam platit za sacik, ked si dokazem rovnaku ryzu pripravit aj bez. Pre tych najlenivejsich, staci vziat tak trojnasobne mnozstvo vody ako ryze, nasypat ryzu do vriacej slanej vody a uvarit, precedit, hotovo.

Pre fajnovych podusit na cibulke, pridat hrasok. Mňam.
Zrušme sáčky! Slobodu gumeným medvedíkom!
Smrť katastru!
madeleine
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alexino 10. 12. 2006 22:53

otestovali jsme sáček sypané Basmati a musim říct, proti pytlíkové Vitaně safra rozdíl. Moc dobrá.
Alexino
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod myndel 10. 12. 2006 23:03

Sypaná jest mojí volbou :-)

Ale řekl bych ře problém není v tom jestli je v sáčku nebo ne, ale jak si ji kdo umí připravit...
myndel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 11. 12. 2006 13:57

marek_litzman: No ono je to taky o tom, že sypanou můžeš buď vařit nebo dusit. U sáčkované moc na výběr není. A pokud si mohu vybrat, tak rýži výhradně dušenou. Vařená mi přijde jako rozmáčené "nic" :-/
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alexino 11. 12. 2006 14:00

slonik: ještě se mi nepovedlo vařenou rýži rozmáčet. Já teda většinou používám pytlíkovou, hlavně proto že vím, že sním pytlík :-). U sypané to tak nějak nikdy nejsem schopný odhadnout
Alexino
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 11. 12. 2006 14:02

alexino: zkus někdy udělat rýži v troubě (dušenou) a pokud se ti povede, tak zjistíš rozdíl ;-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alexino 11. 12. 2006 14:11

pokusím se, jsme kuchařští začátečníci, takže poznáváme možnosti, už teď je úspěch, že jsme přešli od pytlíku vitany k sypané basmati. Jinak jaky je zaruceny postup dusene ryze z trouby, pokud to teda uz neni nekde?
Alexino
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 0ndra 23. 12. 2006 20:25

rýži vařím v rýžovaru - takovej hrnec kam se dá rýže + odměřené množství vody a jakmile je rýže hotová, tak to přestane svítit a může se jíst... předtím se musí samozřejmě hodně důkladně proprat vodou
0ndra
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FAN. 23. 12. 2006 20:45

..............varné sáčky,minimal.sypanou.
YETI 1.4 TSI Outdoor elegance green tec - oranž terrakotta.
FAN.
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 24. 12. 2006 09:52

Alexino: rýži velmi důkladně propláchni (několikrát horkou a pak i studenou vodou), odměř vodu (1,5 šálku vody na šálek rýže), opláchnutou rýži orestuj na tuku v kastrolu či pekáči, osol, zalej vodou, ihned krátce promíchej, přiklop a šup s ní do vyhřáté trouby tak na 15-20 min (chce to vyzkoušet). Doporučuji kvalitní značky dlouhozrnné rýže
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Michal P 24. 12. 2006 21:54

varné sáčky - parboiled
...
Michal P
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MgX 9. 1. 2007 09:48

Ahoj,

oba druhy - zhruba stejně. Sypané říkám ,,pro blbečky". Takto jsem to pojmenoval kdysi, v době začátků mého vaření - takže blbečky nemyslím Vás, ale myslel jsem tehdá sebe :wink:
S pozdravem MgX
MgX
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Skinny 15. 1. 2007 07:53

no spíš tu sypanou tedy pro blbečky :D přijde mi taková lepší, když se teda ovšem dobře udělá
Skinny
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod petopalec 6. 4. 2007 13:49

rxžu vo varných sáčkoch. do vody pridávam vegetu - a dosť.má peknú farbu príjemne voní aj chutí(aspoň nám doma
Ľudia, nevešajte hlavy. Zajtra bude HORŠIE!
petopalec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petopalec 6. 4. 2007 13:51

bývalá robievala aj takzvanú "postelovú ryžu". ryža/voda = 1/2. desať minút povariť a potom šup ju pod perinu. dorobí sa sama a zadara
Ľudia, nevešajte hlavy. Zajtra bude HORŠIE!
petopalec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zdendanek 21. 4. 2007 00:01

v teflonovym hrnci s cibuli a hrebickem, po odpareni vody prikryt poklickou a dat do postele pod perinku na 20 minut, koukal sem jak vyjevenej na svou tetinku kdyz vytahla z pod periny hrnec s horkou a bezvadnou ryzi.
Jinak:sadlo, cibule a slanina na drobno,orestovat, pridat sparenou a proplachnutou ryzi, na 1 kg ryze 1.5 l vody, osolit, nechat hladinu klesnout az na ryzi, prikryt, do trouby, 160 na 20 minut, po vytahnuti promichat podavame, a je to mnamka a hlavne netradicni.
Mam ji rad i bez masa :lol:
varim rad
zdendanek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod skoricisko 23. 3. 2008 01:29

ryzu zasadne sypanu,postup presne ako tu popisal slonik,ale da sa to aj v hrnci. Sackove ryze a podobne nahradky skutocnej kvalitnej dusenej ryze rozhodne odmietam.Najlepsia je lagris,ale pouzivam este jednu,je balena podobne ako muka v papierovom sacku,ale znacku si presne nepamatam,dostat ju kupit v bille.Ta je mozno este lepsia ako lagris,netreba ju vobec preplachovat - nelepi sa.
inak Nadja :)
skoricisko
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michee 25. 3. 2008 23:17

Mám raději sypanou, ta ve varných sáčcích mi nechutná (alespoň ta, co kupuje naše maminka - od Vitany či lagris). Já sama kupuji kulatozrnnou (na značku si nevzpomenu - červený sáček s nějakým zvířetem - asi papouškem) a pak ještě rýži basmati - a ty jsou opravdu moc chutné.
Kick the baboon....
michee
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ally 7. 4. 2008 06:40

1. varné sáčky - parboiled
2. sypaná - kulatozrnná
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ctyrlistek 25. 5. 2008 17:55

tak já jedině v sáčcích(sypanou jsem se nenaučila :-D ) a jedině parboiled.Hodně vody-na sáček 1 litr.Co sáček tak lžička soli a větší cibuli s napíchaným hřebíčkem!!
ctyrlistek
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 25. 5. 2008 23:10

jakou ryzi na nakyp? :)

mimochodem, vcera jsem prolezl cely globus a hledal kratkozrnnou ryzi...a nemozne....pouze dlouhozrnna, z otho polovina parboiled :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michee 26. 5. 2008 06:59

kdybych nákyp jedla, tak bych použila kulatozrnnou rýži - zdá se mi, že se pěkně rozváří a lepí (což se mi u dlouhozrnné nestalo a s krátkozrnnou nemám moc zkušeností), což je u tohoto pokrmu žádané.
Jinak k nákupu rýže, mě se osvědčily menší prodejničky, najdu tam vždy tu rýži, kterou zrovna potřebuji. Ale myslím, že krátkozrnnou jsem viděla v Bille - oni tam mají všeobecně takový zajímavý sortiment, co jsem nikde moc neviděla.
Kick the baboon....
michee
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Aneta17 13. 6. 2008 13:16

O čem to tu mluvíte? Jak rychlejší. Umíte vy uvařit vůbec rýži. Ta v sáčku je hnus.

Rychlá rýže :
hrnek rýže propláchnout (to dělám v tom kastrolku, v kterém ji pak vařím)
1,5-1,75 hrnku vody
sůl
cvrknu trochu oleje
dám na malý plamen na sporák, na nejmenší stupeň. Pod pokličkou dusím. Kdo má elektrický, počká na bod varu a strčí do trouby. Trvá to stejně rychle, jako ta v sáčku. Minimálně proto, že ohříváte jen trochu vody....a chutná líp.
Všem oznamuji, že mi není 17. Jen je 17 moje šťastné číslo.

Jsem cholerička, obdivuji sangviniky. Dobře se mi žije s flegmatikem a melancholika bych jistě tloukla…
Aneta17
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ctyrlistek 13. 6. 2008 13:26

[quote="Aneta17"]O čem to tu mluvíte? Jak rychlejší. Umíte vy uvařit vůbec rýži. Ta v sáčku je hnus.

jo když jsem ji uvařila poprvé,taky nic moc:o))))))))Nejhorší je,když ju necháte v sáčku-protože ještě dojde a je to bleptanice:o)))
Ale byla to ta obyčejná!!!
-parboiled-to je úplně něco jinýho-mňamka:o)))))))))))))))Když se ochutí dobře voda(cibule,...)!!
ctyrlistek
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Aneta17 13. 6. 2008 13:33

-parboiled tu kupuji.

Cibulůi a hřebíček jsem vynechala.....by někdo mohl říct, moc práce..)))
Všem oznamuji, že mi není 17. Jen je 17 moje šťastné číslo.

Jsem cholerička, obdivuji sangviniky. Dobře se mi žije s flegmatikem a melancholika bych jistě tloukla…
Aneta17
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cumel30 15. 6. 2008 22:51

Sypanú vo varných sáčkoch.
Je ťažké byť pako,konkurencia je veľká.
Nad alkoholom ešte nikto nevyhral,len ja som remizoval.
cumel30
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sheeana 9. 1. 2012 07:08

Rýži vařím sypanou Parboiled - nebělenou. Nepřipaluje se a chutná dobře. Se sáčky zkušenost nemám, ale neodsuzuju je, každého věc. Mě zase nebaví dělat knedlíky, tak si je kupuju.

//Caddy: jeste jednou tu uvidim knedlikovy odkaz a uz se fakt nastvu :)
sheeana
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sarli 28. 5. 2012 21:28

Rýži určitě Basmati.V sáčcích chybí kvalita :)
sarli
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 29. 5. 2012 06:40

Ja vyhradne sypanou.
1. je levnejsi :)
2. nesnim cely sacek
Proste dam varit osolenou vodu. Kdyz se zacne varit, dam do ni 1 naberacku ryze (vyzkouseno, ze je to pro me akorat), zamicham a necham 18 minut na mirnem ohni varit. Pak scedim (uz si umim poradit i bez cedniku, proste opatrne vyleju vodu z hrnce) a jim. Zadne proplachovani. Nikdy se mi nerozvari ani neprilepi (a to pouzivam nerez hrnec, ktery je na to nachylnejsi, nez smalt nebo dokonce teflon).
PatrikChrz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ŽanetaPetrásková 17. 7. 2012 21:56

Já používám sypanou a kupuji bud jasmínovou nebo basmati ;)
ŽanetaPetrásková
Návštěvník


  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník