Jak udělat nejlepší hranolky?

Nevíte, co uvařit k obědu? Tady je kategorie, kde hledat inspiraci

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod Šéfkuchař 12. 1. 2006 21:01

Musí mít člověk fritovací hrnec, nebo to jde docela dobře i na pánvičce? Přiznám se, že mě se pořád moc nedaří. Jaké jsou vaše postupy, tipy a zkušenosti?
Šéfkuchař
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Caddy 13. 1. 2006 21:50

ja je teda delam v troube, pak aspon nejsou tak tucne. Normalne na pecicim papire.
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Howard 13. 1. 2006 21:51

Já mám hrozně rád hranolky z friťáku.
A z ručně nakrájených brambor. Žádný kupovaný humusy!

Ale momentálně friťák nemám a z trouby jsou taky velmi dobré hranolky. Takové pěkně křupavé :)
Have you tried to turn it off and on again?
Windows je ... nikoliv Windows jsou (Windows is ...)
Howard
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod christian 13. 1. 2006 22:24

My fritak nemame tak je delame na panvi.. Ale nevim co je lepsi..
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 13. 1. 2006 23:10

na panvi je problem, ze nemame tak velkou panev, aby se daly udelat najednou....a i tak padaji pri michani ven :)
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 14. 1. 2006 00:26

Kupované hranolky jsou máchané v louhu, aby z nich nebyla kaše, když náhodou rozmrznou. Rovněž o kvalitě tuku použivaném na předsmažení si nedělám velké iluze. Já dělám hranolky tak, že je malinko předvařím, pečlivě osuším, na minutku opracuji na pánvi (nebo i ve fritéze), nechám z nich okapat olej a pak je dodělám v horkovzdušné troubě. Nemají chybu (jak říkají lidi co je jedli, protože já hranolky nepojídám vůbec).
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pege 14. 1. 2006 07:37

Friťák jsme používaly celý nadšení jak je to pohodlné a rychlé ale chutově je to bída a se na něj teď práší a nastoupila pánev.Brambory doma krájené,domácí sádlo(pokud je),kmín a solit hned při smažení aby brambory nevyschly a byly slané a né posolené.
pege
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Merlin 14. 1. 2006 10:48

Mikrovlnka a "crips tanier". Daju sa tak ale robit len mrazene predsmazene hranolky.
Merlin
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod elit 15. 1. 2006 11:33

Nejlepsi hranolky maji v McDonaldu. Moc by me zajimalo co za koreni tamm pouzivaji.
elit
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caddy 15. 1. 2006 14:37

elit: akorat jsou presoleny...
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ri.va 15. 1. 2006 15:57

Nebo nedosolený.
ri.va
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Merlin 15. 1. 2006 16:01

a vegetarianom vadi ze sa pri priprave pouziva aj zivocisny tuk.
Merlin
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ares952 15. 1. 2006 19:54

ve fritaku
Naděje je motorem duše
Ares952
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 10. 5. 2006 20:49

Nebuďte naivní.Hranolky ve fastfoodech musej bejt přesolený,aby sis koupil pití a to zas musí bejt přeslazený,aby než dopiješ jedno sis koupil druhý na cestu.No jo businnes.
Pavel Mareš
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod delph 10. 5. 2006 21:25

ve friťáku občas v troubě v troubě teda hlavně americký brambory.
ps: koření na hranolky neob americký brambory se dá koupit je poměrně i dobrý ale nesmí se to přehnat
vrrrm vrrrrrm ty angličáky maj fakt dobrý ovládání :-D....no jo na vlastní nemám :-D
delph
Návštěvník

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků