Zkusil jsme dnes nový recept, chutnalo mi to, tak se podělím. Je to jednoduché jídlo... Chyběla mi tam omáčka, příště jí udělám víc, no seznam a množství ingrediencí je už upravené pro větší množství omáčky.
Jak název napovídá, vycházel jsem z receptu pro kung pao, ale vzhledem k alergii na oříšky jednoho strávníka arašídy nemohly být. I tak se z toho povedl chutný oběd.
Smažil jsem na Termospotu, proto je možné, že na obyč pánvi bude potřeba dát více oleje.
Rozpis je na čtyři .
Ingredience:
500g kuřecích prsou
2 bílky
3 lžíce hladké mouky
špetka soli
stolní olej
2 papriky - já měl doma bílé, pro barevmost můžete třeba nakombinovat žlutou a červenou...
2 lžičky chilli omáčky
5 lžic vody
4 lžíce sojové omáčky
2 střední cibule
lžička cukru
lžička octa
2 špetky vegety
Postup
Nachystáme si omáčku:
Do misky si dáme chilli omáčku, vodu, sójovku, najemno nakrájenou cibuli, cukr, ocet. Důkladně promícháme a necháme uležet.
Dále si nakrájíme prsa na kostky, dáme je do větší mísy a přelijeme je těstíčkem. To nachystáme jednoduše - rozšleháme 2 bílky, hladkou mouku a špetku soli. Maso s těstíčkem promícháme a necháme uležet.
Mezitím si na kostičky nakrájíme papriky.
Na pánvi si rozpálíme olej, na něj přidáme maso, mícháme, necháme chytit barvu a několik minut (podle barvy, měkkosti a "udělanosti" masa) smažíme. Poté přidáme papriky a smažíme dohromady. Vše zakončíme tak, že polovinu z nachystané omáčky přilijeme na pánev, cca. deset minut dusíme a když je potřeba, podléváme vodou.
Druhou polovinu omáčky si ohřejeme a po naservírování na talíř s ní lehce maso polijeme.
Podáváme s vařenou rýží.