Pečené kuřecí paličky s chorizem

Nevíte, co uvařit k obědu? Tady je kategorie, kde hledat inspiraci

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Slonik 11. 1. 2011 18:30

Už sem dlouho nikdo nic nepřidal, tak přispěju velmi jednoduchým jídlem, kterým jsem docela slavil úspěch na oslavách konce roku 2010:

(cca. 4 porce)
Suroviny:
8 ks spodních kuřecích stehýnek (paliček)
1 dobře omytý citron
50-70g černých vypeckovaných oliv
100g salámu Chorizo vcelku
sůl
1 lžíce olivového oleje
----------------
Postup:
Omyté paličky se osolí, pokapou olivovým olejem, naskládají do pekáče a dají péct do trouby vyhřáté asi na 180°C. Asi v polovině pečení se k nim přidá na 1 cm kostičky nakrájený citron (i se slupkou). Na posledních 5-7 minut pečení se přidají nahrubo nasekané černé olivy a na menší kostičky nakrájený salám chorizo. Olivy a salám je vhodné rozprostřít rovnoměrně tak aby část byla navrchu a část se klidně může i "koupat" ve vypečené šťávě.

Upečené paličky se vyndají z pekáče a pokud je potřeba, šťáva se zredukuje; kdo chce může jí i maličko zahustit, ale osobně to považuji za zbytečné.

Upečené paličky se podávají přelité šťávou s olivami a kostičkami salámu. Jako příloha se nejlépe hodí bramborové placky (recept zde: viewtopic.php?f=412&t=400041 jen se vynechá pršut).

Doba pečení paliček záleží na jejich velikosti, zpravidla stačí nějakých 20 minut.

Hlavní půvab tohoto jídla je v kombinaci surovin, takže důrazně nedoporučuji náhrady (třeba poměrně drahý salám Chorizo nahrazovat paprikášem, černé olivy zelenými a podobně).
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 30. 1. 2011 16:26

Kdybyste neměli citrón, tak tam dejte limetu. :D
Ten poslední odstavec mi toto připoměl.
Jinak to vypadá zajímavě. Asi se do toho pustím.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 30. 1. 2011 18:41

Tak jsem si koupil Chorizo v Coopu a proti tomu, co kupuji běžně to byl dost držkopal. Jaké tam tedy patří?
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 1. 2. 2011 18:33

Já tam dávám španělské - kupuju ho obvykle za nějakých 23-28 za 100g. A držkopal to příliš není. Samozřejmě nevadí, když je pálivější - záleží na chuti.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar


  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník