Jídla z lesních hub

Nevíte, co uvařit k obědu? Tady je kategorie, kde hledat inspiraci

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Kirkwood 31. 8. 2010 05:21

The_mike: z každé ingredience na vaření se dá udělat spousta dalších jídel, takže nesmysl je dělat z hub pouze smaženici ;-)
Kirkwood
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dama 55 31. 8. 2010 09:52

Kirkwood má pravdu, termín "houby na smaženici" je nesmysl. Z hub se dá dělat i spousta jiných jídel, kombinovat je s masem, nebo zeleninou, vařit polévky, maso s nimi nahradit, dělat saláty, chuťovky všeho druhu. Smyslem toho, že jsem založila tohle téma bylo, zda byste se o nějaké speciality, co doma děláte nepodělili s kolektivem, abychom mohli vyzkoušet i jídla, která doma nevaříme. :-)
dama 55
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fagina 2. 9. 2010 14:24

Ahoj, pokud máte rádi klasické české recepty, tak vřele doporučuji - je to recept na vepřové závitky na houbách :) http://www.knedlik.cz/recepty/veprove-maso/veprove-zavitky-houbach/ ;-)
Letos jsem se ještě na houby nedostala, tak snad to ještě stihnu :-(
fagina
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dama 55 3. 9. 2010 16:42

Prima odkaz, díky. Ještě tam byl jeden houbový - dušené kuře s hřiby a vypadá taky lákavě. Takže jen stačí vyrazit a ty hřiby nasbírat a rovnou se do toho pustit. Závitky taky vypadají skvěle, zařadím do své sbírky houbových receptů.
dama 55
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mareq0 3. 9. 2010 21:30

Tak já sbírám docela rád, ale s vařením a konzumací už je to slabší. Mám rád kulajdu i klasickou houbovou polévku a potom ještě naložené na kyselo. Jinak už moc ne - smaženici nemám rád vůbec, houbový "guláš" taky nemusím, v trojobalu jako řízky nebo omáčka - to je pro mě takový slabší průměr 8-)
Obešel já polí pět!
mareq0
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dama 55 4. 9. 2010 17:06

A co třeba takový špízek - maso, kousek cibule a slaniny a kus houby a prostřídat a na tuku opéct pěkně do barvy? Takové ryzce a kusy hříbků, to je hotová delikatesa. Rozmatlanou směs hub na smaženici taky moc nemusím, ale když se houby podusí na tuku, osolí až pak a smíchají s houskou opečenou na másle a s vajíčky a směs se zlehčí sněhem z bílků a zapeče, vytvoří to docela lahodný nákyp a housky zůstanou křupavé. Jídlo z hub nemusí vždycky vypadat, jako když ho někdo už jedl před tebou. :hm
dama 55
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 6. 9. 2010 14:04

Syrovinky na másle s kmínem... to je fajnovka. Jinak doporučuji holubinky smažit jako řízky. Mě osobně chutnají více, než "vyhlášené" bedly.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dama 55 6. 9. 2010 16:03

Jenom ty syrovinky najít. Loni jsem našla tři, letos žádnou. Které holubinky obaluješ jako řízek? Nějaké tužší druhy?
dama 55
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 6. 9. 2010 16:46

Fialové a zelené. Jiné nesbírám :oops:
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků