Slaninová exploze

Nevíte, co uvařit k obědu? Tady je kategorie, kde hledat inspiraci

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod voshi 5. 2. 2009 23:49

Slonik píše:Voshi:
Mohl bys sem dát recept? Třeba jako nové téma? Díky moc


V pohodě, zítra se optám a vytvořím thread. Byl jsem převážně totiž jenom konzument, takže Ti mohu zatím říct jen to, že to bylo šíleně dobrý (jednou začneš... a nepřestaneš) a docela to nasytí.

Obrázek
voshi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slonik 6. 2. 2009 10:27

To je mi vcelku jasný - tyhle slané snacky jsou docela "žravé" proto si je nikdy nedávám na stůl u kterého sedím :-)

I tak se moc těším na recept
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod HondaMan 8. 2. 2009 15:24

Sauron píše:Ale tak.. Ale jo, šlo by to.. :)
+1 :-D
"He who sacrifices freedom for security deserves neither." Benjamin Franklin
HondaMan
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod voshi 8. 2. 2009 20:13

Šneci z listového těsta
ingredience: listové těsto, slanina, plátkový sýr, kečup, dále dle chuti a vejce

postup: Z listového těsta uválíme placku ve tvaru obdélníku, potřeme kečupem a poklademe slaninou a sýrem, zavineme stejně jako při přípravě štrůdlu. Po té roládu nakrájíme na cca 1,5 cm široká kolečka, která klademe na plech s pečícím papírem, potíráme vejcem a lehce osolíme nebo okořeníme. Vložíme do předem vyhřáté trouby a na mírném plamenu pečeme asi 15 minut (do zlatova).

A je jich asi tolik, co na té fotce, jestli jsem už nějaký nesnědl :hmm:
voshi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Honza CZ 9. 2. 2009 22:24

Určitě by to šlo udělat i menší (asi jako šp.ptáček). Asi to vyzkouším.

PS: U šneků jde použít místo slaniny třeba Niva, ale na slabo vyválet, stočit tak na 3 cm a plátky 0,5 cm. Trochu šmrncovního koření navrch.
Honza CZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod voshi 9. 2. 2009 22:29

Jde tam dát prakticky cokoli, co má člověk rád. Mě by zrovna Niva nejela, ale ta slanina... Tohle byl příklad pro Slonika. Na netu je taky plno postupů a ingrediencí.
voshi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Honza CZ 9. 2. 2009 22:38

Jasně, je to jenom obměna. Dělám se slaninou, s nivou a obojí dohromady.
Honza CZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mareq0 11. 2. 2009 20:53

Tak, tak, chce to obojí ;-) Niva tomu dodá chuť a vůni :D
Obešel já polí pět!
mareq0
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod voshi 12. 2. 2009 20:57

Hoši hoši, nemohu si pomoci, včera jsme se lidově řečeno "přežral" 8-D
voshi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 2. 3. 2009 00:50

Sloníku, slanina není čistý tuk, kalorické hodnoty jsou třeba tady http://www.dieta.estranky.cz/clanky/kal ... y-potravin

Je to proti svíčkové 3,20x víc.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 2. 3. 2009 14:02

Já vím, že to není čistý tuk. Tak jsem psal, že si slaninu (a tučné mleté maso) zjednoduším jako 50% čistého tuku a 50% libového vepřového (panenky).

A že jsem se moc nespletl, dokazují i tabulky na které jsi dával odkaz. Bacon v tabulkách není, jde o výrobek někde mezi uzeným bůčkem a anglickou slaninou, čili když si uděláš průměr a přepočteš ho na kJ (1 kcal = 4,12 kJ), dostaneš se na 2192 kJ/100g.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod crosan 12. 4. 2009 12:42

Hoši, když mi něco chutná nepočítám kalorie, ale vychutnávám, když chci kalorie, tak nejím a strádám
crosan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 23. 7. 2009 22:25

No, jedno kolečko bych si dal :love:
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků