Dip ke grilované rybě - Ainsley Harriott

Nevíte, co uvařit k obědu? Tady je kategorie, kde hledat inspiraci

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod davsopl 7. 1. 2019 00:44

Podělím se s Vámi o jeden dip ke grilované rybě. Použití, vč. ke které rybě nechám na vás.
Tento dip použil slavný anglický kuchař Ainsley Harriott v pořadu Tisíc chutí ulice - Turecko (Ainsley Harriott's Street Food) ke grilované makrele v chlebu se salátem (balik ekmek) v Istanbulu.
Poměry nevím a nechám dle rozumné míry na každém z Vás.
Je to taková obdoba tzatziků (spíše na Blízký východ).

Gramáže nebyly v pořadu uváděny, pouze udávám, co jsem cca odchytnul
- jogurt řeckého typu - (cca 150 - 200 ml)
- kyselá nakrájená naložená okurka (cca 1 ks)
- trochu zelené chilli papričky (cca dle chuti 1/3 ks)
- nasekaná čerstvá máta - (1 hrstička)
- sumak (1 větší špetka)
- trocha soli
- trocha citronové šťávy


Sumak - jedná se o plody škumpy koželužské a má sladkokyselou citrusovou příchuť. Používá se hodně na Blízkém východě, dá se koupit v potravinách s arabským, tureckým sortimentem, popř. ve specializovaných obchodech se zdravou výživou.

Dobrou chuť. :-)
davsopl
Kolemjdoucí

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků