od kejki3 16. 1. 2009 12:21
Kterou myslíš? Už v MD Retigové jsou 3. U nás se částečně rozvaří větší kousky tvrdého chleba (ještě by měl jít krájet), sůl, kmín, možno zahustit vajíčkem. Dneska to vylepšuji kostkou bujonu bez glutamátu.
další byla žebrácká - ta se dělala ze sušeného a roztlučeného chleba, ale musel bych to dohledat u rodičů.
Je to vydatné jídlo, vhodné pro řezání dříví nebo jinou manuální dřinu. Pokud se to s rozvářením přežene, vznikne tahavá huspenina.
Patří to k babiččiným(*1912) jídlům typu nastavená kaše, smažené škubánky, lívance, dolky na plotně a česnečka z vody z brambor. Taky šunkofleky, ale omaštěný sádlem a uzeného poskrovnu. A ta uhlířina! Sakra, sakra zase mám hlad.