Vegetarianske polevky

Polévka je základ. Umíte uvařit bouillabaissu?

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod tessie 28. 1. 2009 16:07

To máš asi pravdu. Já ten recept mám z pořadu Kluci v akci, ale v reálu ty suroviny dávám spíš od oka, takže i toho másla méně (to bohužel netuším, kolik je gramů:). Jaké množství by podle tebe bylo vhodnější?
tessie
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 30. 1. 2009 00:29

Asi co je potřeba pod cibuli - nebude to spíš 10g? Ale to by byla cca polévková lžíce.
Jenže 100g je skoro osminka.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 30. 1. 2009 19:20

Já nevím, ale dovedu si představit nějakých 10g másla na porci. Čili pokud je to rozpis na 4 porce, tak max. 40g (cca. 1/3 osminky)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anton323 13. 5. 2010 11:20

madeleine píše:• 4 zemiaky
• 1500ml vody
• 200g bryndze
• 150ml smotany na varenie
• cibuľa
• soľ
• mleté čierne korenie
• kôpor
• alebo pažítka
• alebo petržlenová vňať
• 1 PL múky
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a vložíme do vody, pridáme najemno postrúhanú cibuľu a uvaríme domäkka. Bryndzu rozmiešame so smotanou v polievkovom hrnci. Do rozmiešanej bryndze za stáleho miešania postupne prilievame vriaci vývar zo zemiakov spolu so zemiakmi. Polievku dochutíme soľou a posekaným kôprom, pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.Ak ju chceme mať hustejšiu, zahustíme múkou.



zneje velmi skvele, urcite vyskusam :)
anton323
Kolemjdoucí

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků