Stránka 3 z 3

Re: Máte rádi drš?kovou polévku? Jak ji děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 12. 2008 16:56
od Slonik
caddy: čili se od 2.4. nic nezměnilo :D

Re: Máte rádi drš?kovou polévku? Jak ji děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 12. 2008 22:32
od Caddy
a ja si rikal, ze mam trochu deja-vu :D

Re: Máte rádi drš?kovou polévku? Jak ji děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 2. 2009 15:25
od Gooorila
Tak já do vojny dršťkovou nejedl, stejně jako hermelín a tvarůžky. A od vojny ji mám velmi rád :o).
Kupoval jsem si polotovary, dával jsem si v restauracích, ale nikdy mi nechutnala tak, jako ji vozili k nám do práce na výdej obědů (a to nám obědy dodávala plnokrevná Pizzerie :oD), ale nedokážu specifikovat, co na ní bylo jiné.

Včera jsem se pokoušel opět uvařit vlastní (podobný recept, jako popisuje béďa o kousek výš). Dršťky jsem koupil již předvařené. Vařil jsem je jednou 20 minut, vyměnil vodu, vařil více než hodinu a pak je slil. Na pánvičce zpěnit najemno nakrájenou cibuli, pak do cibule hladkou mouku (byl jsem překvapen, kolik se jí tam dává. Nikdy jsem tam v této fázi mouku nedával, jen zaprášil paprikou a po zpěnění zalil vodou. Teď jsem tam naházel mouky asi jako 50% cibule, pak dal hodn papriky a zalil vodou). A pak už jen zpátky dršťky, 2 stroužky česneku (příště už dám jen jeden), sůl, majoránku (taky hodně), pepř. Okamžitě vznikla hustá a pěkná polívka. Dršťky byly uvařené, takže jsem jen chvíli provařil.

Docela dobré, ale jak jsem psal výše, příště méně česneku a musím pořešit cibulku. Sádla jsem dal docela dost, cibulka už začínala tmavnout, ale v polévce jsou kousky cibule, které mi tam moc nechutnají (cibule je hodně nasládlá). Asi to budu muset příště vařit nějak dlouho, ať se cibule rozpustí.

Re: Máte rádi drš?kovou polévku? Jak ji děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 2. 2009 15:39
od Slonik
Cibule se rozhodně nerozpustí :-D

Re: Máte rádi drš?kovou polévku? Jak ji děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 2. 2009 17:05
od Gooorila
No já si to myslel :o)

Re: Máte rádi drš?kovou polévku? Jak ji děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 3. 2009 00:39
od kejki3
Ale čím méně bude smažená, tím snáz se rozvaří.

Re: Máte rádi drš?kovou polévku? Jak ji děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 3. 2009 19:01
od hejjar
Slonik píše:Cibule se rozhodně nerozpustí :-D

jen nechat zesklovatět a přidala bych tam bobkový list, česnek rozetřít se solí

Re: Máte rádi drš?kovou polévku? Jak ji děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 6. 2009 23:30
od DevAstor
dršťková je výborna :))

Re: Máte rádi drš?kovou polévku? Jak ji děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 6. 2009 15:29
od Moravanda
Dršťkovou (pokud je na talíři :twisted: ) miluji :-)

Re: Máte rádi drš?kovou polévku? Jak ji děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 6. 2009 08:23
od polda
Dršťovou + koprovku + cokoli ála na paprice(smetaně) - děkuji radši umřu hlady....

Re: Máte rádi drš?kovou polévku? Jak ji děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 6. 2009 08:36
od Slonik
Polda: to ti někde zkazili chuť?

Re: Máte rádi drš?kovou polévku? Jak ji děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 6. 2009 10:24
od polda
..prostě od malička tyhle věci nemůžu,hned se mi zvedne kufr. Kdysi bych tam psal i králíka ale toho už jsem schopen jíst a dokonce mi i chutná.

Re: Máte rádi drš?kovou polévku? Jak ji děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 5. 2012 11:43
od ŠARA
20 minut na uvaření držkové je tak akorát. Pokud jsou předvařené je to rychlovka.