od Gooorila 27. 2. 2009 15:25
Tak já do vojny dršťkovou nejedl, stejně jako hermelín a tvarůžky. A od vojny ji mám velmi rád :o).
Kupoval jsem si polotovary, dával jsem si v restauracích, ale nikdy mi nechutnala tak, jako ji vozili k nám do práce na výdej obědů (a to nám obědy dodávala plnokrevná Pizzerie :oD), ale nedokážu specifikovat, co na ní bylo jiné.
Včera jsem se pokoušel opět uvařit vlastní (podobný recept, jako popisuje béďa o kousek výš). Dršťky jsem koupil již předvařené. Vařil jsem je jednou 20 minut, vyměnil vodu, vařil více než hodinu a pak je slil. Na pánvičce zpěnit najemno nakrájenou cibuli, pak do cibule hladkou mouku (byl jsem překvapen, kolik se jí tam dává. Nikdy jsem tam v této fázi mouku nedával, jen zaprášil paprikou a po zpěnění zalil vodou. Teď jsem tam naházel mouky asi jako 50% cibule, pak dal hodn papriky a zalil vodou). A pak už jen zpátky dršťky, 2 stroužky česneku (příště už dám jen jeden), sůl, majoránku (taky hodně), pepř. Okamžitě vznikla hustá a pěkná polívka. Dršťky byly uvařené, takže jsem jen chvíli provařil.
Docela dobré, ale jak jsem psal výše, příště méně česneku a musím pořešit cibulku. Sádla jsem dal docela dost, cibulka už začínala tmavnout, ale v polévce jsou kousky cibule, které mi tam moc nechutnají (cibule je hodně nasládlá). Asi to budu muset příště vařit nějak dlouho, ať se cibule rozpustí.